افراد مبتلا به دیابت بخوانند؛
عضو انجمن دیابت ایران اعتقاد دارد، بیمارانی که با دیابت دست و پنجه نرم میکنند ممکن است در زندگی روزانه و سفرها با چالش بیش تری رو به رو شوند، اما دیابت نباید آنها را خانه نشین کند.
سعید کلباسی، فوق تخصص غدد و متابولیسم و عضو انجمن دیابت ایران در رابطه با سفر افراد مبتلا به دیابت به خبرنگار آنا گفت: بیماران دیابتی باید قبل از جمع کردن هر وسیلهای برای سفر، اول داروهایشان را جمع کنند و آنها را در چمدان و کیف دستی خود بگذارند. توصیه ما این است افراد مبتلا به دیابت کمی بیشتر از نیاز خود دارو و وسایلی مانند سرنگ، پنبه، انسولین، الکل و سایر موارد را بردارند. اهمیت این موضوع در سفرهای خارجی چند برابر بیشتر است.
**مراقبت از پاها برای افراد دیابتی
این پزشک متخصص ادامه داد: «مراقبت از پاهای افراد دیابتی در سفر بسیار سفارش میشود. در صورتی که خونرسانی به پاها خوب باشد و مشکل خاصی پیش نیاید کافی است فقط به صورت روزانه پاها را وارسی کنند. عضو انجمن دیابت ایران تاکید میکند: «افراد مبتلا به دیابت در کنار دریا از دمپایی پلاستیکی استفاده کنند و در هنگام شنا جورابهای شنا بپوشند و از آفتاب سوختگی به ویژه در پا جلوگیری کنند و در صورت وجود هر مشکل به پزشک مراجعه کنند. توجه کنید که هر تاول کوچک، بریدگی یا خراشیدگی باید با ماده ضدعفونی کننده تمیز و پانسمان شود.»
**شمارش کربوهیدرات در سفر
کلباسی به موضوع مهم شمارش کربوهیدرات اشاره کرد و گفت: «کربوهیدراتها همان مواد غذایی هستند که به گلوکز تبدیل میشوند و میزان قند خون افراد مبتلا به دیابت به آن بستگی دارد. یکی از روشهای تغذیه خوب برای مبتلایان به دیابت این است که کربوهیدرات مصرفی خود را بشمارند. روش شمارش کربوهیدرات غذای در انجمن دیابت آموزش داده میشود علاوه بر آن مشاوران تغذیه میتوانند این روش را به افراد مبتلا به دیابت آموزش دهند تا چگونه از برچسب ارزش غذایی هر ماده غذایی برای شمارش کربوهیدرات مصرفی استفاده کنیم. همچنین اپلیکیشنها و برنامههایی برای این کار وجود دارد که میتوانیم از آنها استفاده کرد.»
**مراقب افت قند خون باشید
این فوق تخصص غدد ادامه داد: افت قند خون در بیماران مبتلا به دیابت آزاردهنده است؛ سرگیجه، افزایش ضربان قلب، تاری دید، ضعف و سردرد از جمله علائمی هستند که ممکن است به دنبال افت قند خون اتفاق افتد. به همین دلیل بهتر است همیشه یک ماده خوراکی شیرین همراه این افراد باشد.
**نگهداری از انسولین در سفر
عضو انجمن دیابت ایران تاکید کرد: انسولین میتواند تا یک ماه در دمای طبیعی اتاق نگهداری شود، اما در سفر به مناطق معتدل نیازی به نگهداری انسولین در یخچال نیست. اما شیشه انسولین در معرض نور مستقیم آفتاب هم نباید قرار گیرد. پس از قرار دادن شیشه انسولین در پشت شیشه عقب ماشین یا کنار پنجره آفتابگیر به شدت خودداری شود. او در پایان هشدار میدهد: اگر انسولین در معرض نور خورشید قرار گیرد، گاهی به رنگ قهوهای در میآید که در این موارد اصلا نباید از آن استفاده کرد. بهتر است طی سفر، انسولین را در کیف دستی خود بگذارید تا در دسترس فرد دیابتی باشد. به علاوه اینکه در مسافرت با هواپیما به علت ارتفاع بالا ممکن است انسولین در قسمت بار هواپیما یخ بزند، پس حتما در سفرهای هوایی انسولین را در کیف دستی خود گذاشته شود.
منبع : خبرگزاری آنا
نظرات کاربران