محققان دانشگاه سوربن پاریس:
محققان میگویند ارتباطی بین نیترات که برای افزودن رنگ و طعم به گوشتهایی مانند سوسیس و بیکن استفاده میشود و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ پیدا کردهاند.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، محققان در بررسیهای اخیر خود دریافتند، مواد نگهدارنده موجود در گوشتهای آماده شده ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا بیش از ۵۰ درجه افزایش دهد.
محققان به دادههای جمع آوری شده از بیش از ۱۰۰ هزار نفر در فرانسه دسترسی پیدا کردند و شرکت کنندگان تاریخچه پرونده پزشکی را برای این مطالعه هفت ساله گزارش کردند. این شرکتکنندگان که داوطلبانه ثبتنام شده بودند اطلاعات مربوط به رژیم غذایی و شیوه زندگی خود را در اختیار محققان قرار دادند.
برنارد سرور، نویسنده اصلی این پژوهش از دانشگاه سوربن پاریس گفت: «این نتایج شواهد جدیدی را در زمینه بحثهای جاری در مورد نیاز به کاهش استفاده از افزودنیهای نیترات در گوشتهای فرآوریشده توسط صنایع غذایی ارائه میکند».
در همین حال، مقامات بهداشت عمومی در سراسر جهان سالهاست به شهروندان توصیه میکنند که مصرف غذاهای حاوی افزودنیهای بحث برانگیز از جمله نیترات سدیم را محدود کنند.
میزان نیتراتی که افراد این مطالعه به طور روزانه مصرف میکردند به طور متوسط ۰.۵۱ میلی گرم بود؛ برای گروهی که بیشترین میزان را مصرف میکردند، این عدد به طور متوسط به ۰.۶۲ میلی گرم در روز میرسید.
محققان آمریکایی در تحقیقات اخیر خود ارتباط افزایش مقدار نیترات در محیط زیست و مواد غذایی را با افزایش مرگ بر اثر بیماریهای آلزایمر و دیابت به اثبات رساندهاند؛ افزایش مرگ ومیر بر اثر آلزایمر، پارکینسون و دیابت به موازات افزایش مصرف نیتراتها و نیتروز آمینها در غذاهای فرآوری شده و مواد نگهدارند غذایی و همچنین در کودهای تقویت کنند زمینهای کشاورزی و باغات در مجله بیماری آلزایمر در جولای ۲۰۰۹ به چاپ رسیده است.
تقریباً از هر ۱۲ بزرگسال در انگلیس و ایالات متحده یک نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ است و از این تعداد ۹۰ درصد دارای اضافه وزن یا چاقی هستند. مطالعات قبلی نشان داده است که خوردن مقدار زیادی گوشت قرمز و به خصوص گوشت فرآوری شده با خطر بیشتر بیماری چاقی مرتبط است.
کارشناسان هشدار میدهند، نیترات حاصل از افزودنیهای مواد غذایی تنها در حدود ۴ تا ۶ درصد از کل نیترات دریافتی نقش دارند و بقیه از منابع دیگر مانند آب آشامیدنی وارد بدن میشود. با این حال، کارشناسان نگرانیهایی را در مورد جدیدترین یافتهها و نحوه ارزیابی مصرف افزودنیهای غذایی مطرح کردهاند.
کارشناسان توصیه میکنند، بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ این است که از نظر بدنی فعال باشید، وزن مناسبی داشته باشید و رژیم غذایی متنوعی بر اساس سبزیجات، حبوبات، آجیل، دانهها و میوهها همراه با غلات کامل و مصرف متوسط لبنیات داشته باشید و مصرف گوشت به ویژه گوشتهای فرآوری شده را محدود کنید.
منبع : خبرگزاری آنا
نظرات کاربران