0

هزینه ۲۰۰۰ دلاری درمان زخم پای دیابتی/ ۳ عامل مهم بروز زخم‌های مزمن

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، مسعود حبیبی؛ رئیس نهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت در نشست خبری امروز در پژوهشکده فناوری‌های زخم و ترمیم بافت با بیان این‌که علت 70 درصد از مرگ‌ومیرها، بیماری‌های غیر واگیر مثل بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، چاقی، کم‌تحرکی و سرطان‌ها و … است، اظهار کرد: یکی از عوارض مشترک این بیماری‌ها زخم‌های مزمن است. زخم‌های مزمن برابر شایع‌ترین سرطان زنان (سرطان پستان) و شایع‌ترین سرطان مردان (سرطان پروستات) و لنفوم‌ها، مرگ و میر پنج ساله دارد، به همین دلیل این عارضه اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی ادامه داد: باید از ابتلای فرد دیابتی به زخم پای دیابتی پیشگیری کرد. همچنین باید اقداماتی پیشگیرانه انجام داد تا افراد دچار چاقی و بی‌تحرکی دچار زخم بستر نشوند، به همین دلیل به آموزش همگانی و افزایش سواد سلامت در جامعه نیاز داریم.

حبیبی افزود:‌ هزینه درمان یک زخم پای دیابتی سالانه 2000 دلار است و اگر این زخم پیشرفت کند و به استخوان برسد، این هزینه به 4000 دلار افزایش می‌یابد و در صورتی که درمان نشود و به قطع پا منجر شود، هزینه آن به 15 هزار دلار می‌رسد.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران به انجام پژوهش‌ها درباره درمان‌های نوین زخم‌ها اشاره و بیان کرد: نتایج این پژوهش‌ها را در قالب دوره‌های آموزشی برای پزشکان و پرستاران ارائه می‌کنیم تا این متخصصان برای مدیریت این بیماری توانمند شوند. تاکنون 1600 نفر از پزشکان در رشته‌های مختلف و پرستاران در این دوره‌ها شرکت‌ کرده‌اند و از این طریق شبکه‌ای برای درمان زخم‌های مزمن در کشور ایجاد شده است.

3 عامل مهم بروز زخم‌های مزمن

در ادامه سید مهدی طبایی؛ دبیر نهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت اظهار کرد: عوامل متعددی می‌تواند باعث ایجاد زخم‌های مزمن شود دیابت، افزایش سن و چاقی از علل بروز این زخم‌هاست و در هر سه مورد، کشور ما در معرض خطر است. در کشورهای توسعه یافته مانند امریکا بیش از 10 درصد جمعیت مبتلا به دیابت هستند و در کشور ما براساس تخمین‌ها، حدود 6 میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند. معمولا 15 درصد بیماران دیابتی یعنی حدود 900 هزار نفر در خطر ابتلا به زخم پای دیابتی قرار دارند و از هر چهار نفر مبتلا به زخم پای دیابتی، یک نفر دچار قطع عضو می‌شود. از سوی دیگر کشور ما به سمت پیری پیش می‌رود که از عوامل بروز زخم‌های مزمن است و بنابراین سیاست‌های کشور ما در حوزه جوانی جمعیت بسیار حائز اهمیت است تا بتوانیم از بروز این مشکلات بهداشتی پیشگیری کنیم.

ایران ششمین کشور جهان در اضافه وزن

وی ادامه داد: در حوزه چاقی نیز کشور ما وضعیت خوبی ندارد‌؛ کشورهای چاق دنیا از نظر علمی بررسی شده‌اند و ایران ششمین کشور دارای اضافه وزن بالاست که باید به عوارض چاقی و زخم‌های ناشی از آن نیز توجه شود.

دبیر نهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت با بیان این‌که زخم‌های مزمن با ایجاد عفونت، قطع اندام‌های تحتانی، کاهش کیفیت زندگی بیمار و خانواده، افزایش مدت بستری بیمار، ایجاد افسردگی و … بار اقتصادی و اجتماعی و سلامتی زیادی به خانواده‌ها تحمیل می‌کند؛ تصریح کرد: زخم‌های مزمن خطر بسیار بزرگی به حساب می‌آید اما متاسفانه به اهمیت آن توجه نشده است. حمایت‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی در حوزه زخم‌های مزمن به اندازه کافی انجام نشده و بنابراین نیاز به آگاهی‌بخشی بیشتری درمورد این معضل، وجود دارد.

بار زخم‌های مزمن بیش از سرطان و دیابت!

در ادامه پروین منصوری؛ دبیر علمی بخش علوم بالینی کنگره با اشاره به این‌که جهان در دهه اخیر توجه زیادی به کنترل و درمان زخم‌ها دارد، اظهار کرد: تغییر سبک زندگی در سال‌های اخیر منجر به چاقی، دیابت، سرطان و … و بروز زخم‌ها در پی این بیماری‌ها شده است. اگرچه زخم‌ها ساده به نظر می‌رسند اما هزینه‌های زیادی برای خانواده‌ها و نظام‌های سلامت جهان دارند و حتی از دیابت و سرطان‌ها بار اقتصادی و اجتماعی بیشتری به جوامع تحمیل می‌کند.

وی افزود: دیابت یک معضل مهم بهداشتی است که باعث بروز زخم‌پای دیابتی، قطع کردن پا و بروز عفونت‌ها می‌شود. همچنین بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان به علت بستری شدن یا متاستاز یا انجام رادیوتراپی، دچار زخم بستر یا سایر زخم‌ها و مشکلات حیاتی می‌شوند و بنابراین درمان زخم آن‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی با اشاره به این‌که از 21 دی‌ماه سال جاری به مدت سه روز، کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود، گفت: این کنگره با محورهایی نظیر زخم، سلامت روان، سرطان، پزشکی شخصی، ژنتیک و پرستاری و … با همکاری گرو‌ه‌های مختلف پزشکی برگزار خواهد شد. شعار پزشکی، برگشت به طبیعت و استفاده از گیاهان دارویی است و بر این اساس پنلی تحت عنوان “فیتومدیسین” یا استفاده از گیاهان در ترمیم زخم نیز خواهیم داشت.

در ادامه محسن فاتح؛ دبیر اجرایی این کنگره نیز گفت: در این کنگره بیش از 1000 نفر از محققین، اساتید، دانشجویان و پژوهشگران حوزه‌های مختلف بالینی و علوم پایه حضور خواهند یافت. 26 شرکت فعال در حوزه زخم و ترمیم بافت نیز در نمایشگاه کنگره حضور دارند که فرصتی را مهیا می‌کند تا بین محققین و حوزه تجاری، تعامل برقرار شود.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *