واکسن همه مشکلات را حل نمی کند
باشگاه خبرنگاران جوان :
باشگاه خبرنگاران جوان– محمد مهدی گویا رئیس مرکزمدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به سوالات زیر پاسخ داد:
روند پیشروی از سویه امیکرون را چگونه ارزیابی میکنید؟
گویا: مبتلایان به امیکرون به سرعت در حال افزایش هستند طبیعی است وقتی تعداد بیماران به صورت سرپایی افزایش پیدا میکند، باید انتظار داشته باشیم ظرف یکی دو هفته پس از آن موارد بستری افزایش پیدا کند. الان شاهد هستیم که موارد بستری نسبت به هفته گذشته افزایش نسبتاً چشمگیری پیدا کرده است و به دنبال آن ظرف یکی دو هفته ممکن است موارد مرگ ناشی از این بیماری هم نیز بیشتر شود.
امیدواریم با تمهیداتی که به کار گرفته میشود مردم نیز با نظام سلامت کشور همراهی داشته باشند تا بتوانیم این موج را پشت سر بگذاریم.
آیا احتمال ابتلا به بیماری علارغم تزریق واکسن وجود دارد؟
گویا: فردی که مبتلا میشود بین ۳ تا ۶ ماه میزان آنتی بادی که در بدن تولید علیه بیماری تولید می کند، بالا خواهد بود. اگر تغییری در ویروس اتفاق بیفتد، ممکن است سویه جدیدی که میآید آنتی بادی آن طور که باید و شاید پاسخگویی نداشته باشد. مردم باید شیوه نامههای بهداشتی را رعایت کنند.
واکسن ایمنی ۱۰۰ درصد ایجاد نمیکند، هیچ واکسنی ایمنی صد درصد نمیدهد. کنار واکسن بحث رعایت شیوه نامههای بهداشتی، استفاده از ماسک به خصوص ماسک مناسب بسیار مهم است. مسئله بهداشت فردی حائز اهمیت است. واکسن همه مشکلات را حل نمیکند.
زمان اثرگذاری واکسن به چه عواملی بستگی دارد؟
گویا: زمان اثرگذاری به نوع واکسن، فرد ناقل، سیستم دفاعی بدن فرد که عامل تعیین کننده است و همچنین زمانی که در معرض ابتلا قرار می گیرد بستگی دارد.
میزان آنتی بادی تولید شده در بدن فرد بین سه تا شش ماه حتی تا ۱۰ ماه خواهد بود ولی اگر سویه جدید ایجاد شود ممکن است آنتی بادی تولید شده پاسخگو نباشد.
همه کشورها توصیه به تزریق نوبت سوم واکسن دارند. افرادی که نوبت سوم واکسن آنها رسیده ولی علائم دارند نباید واکسن بزنند، چون نمی دانیم در چه مرحله ای از بیماری قرار دارند بنابراین باید با پزشک برای دریافت نوبت سوم واکسن مشورت کنند.
بیشتر بخوانید:
- بیماران با چه شرایطی به مراکز درمانی مراجعه کنند؟
نظرات کاربران