0

۴۶ درصد جمعیت ایران در سال ۱۴۴۵ بالای ۶۰ سال دارند

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسام‌الدین علامه، پژوهشگر حوزه سالمندی و رئیس سابق دبیرخانه شورای ملی سالمندان، امروز در نشست امضای تفاهم‌نامه میان سازمان بهزیستی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به وضعیت جمعیتی کشور اظهار کرد: آمارهای جمعیتی نشان می‌دهد اوج سالمندی ایران بین سال‌های 1435 تا 1445 خواهد بود و ممکن است تا آن زمان، 46 درصد جمعیت کشور بالای 60 سال سن داشته باشند.

وی افزود: در کنار افزایش تعداد سالمندان، با پدیده نگران‌کننده‌ای به‌نام تغییر کیفیت سالمندی نیز مواجه هستیم؛ مسائلی که منجر به شکل‌گیری سالمندان تنها و پیامدهای جانبی آن می‌شود. از هم‌اکنون و در چارچوب نگاه به چرخه عمر، باید برای این وضعیت چاره‌اندیشی کنیم.

علامه گفت: در حوزه فرهنگ اجتماعی با چالش‌هایی مواجه‌ایم؛ از جمله ارتقای نگرش فرهنگی جامعه نسبت به سالمندی، تکریم و احترام به سالمندان، پیشگیری از گسست نسلی، و همچنین مقابله با پدیده‌هایی مانند سالمندآزاری، سوءرفتار و تبعیض نسبت به سالمندان. این موارد نیازمند اقدامات فرهنگی و مهارتی از دوران مهدکودک و مدرسه است تا به‌تدریج در جامعه نهادینه شود.

وی ادامه داد: نکته دوم، ضرورت انتقال تجارب زیسته و شغلی سالمندان به نسل جدید است که مستلزم ایجاد پلتفرم‌های تخصصی برای مستندسازی و انتقال این تجارب خواهد بود.

علامه با اشاره به سند ملی سالمندان اظهار داشت: یکی از محورهای مهم این سند که با اجماع دستگاه‌های عضو شورای ملی سالمندان به تصویب رسیده، توجه به سلامت معنوی و معناداری زندگی در دوران سالمندی است. ما با چالش‌های معنایی متعددی در این دوره مواجه‌ایم؛ بخشی از این چالش‌ها نیز از تأثیرات فرهنگ غرب ناشی می‌شود. با افزایش طول عمر، ترس‌هایی مانند مواجهه با مرگ، از دست دادن عزیزان، بیماری‌های صعب‌العلاج و… نیز افزایش می‌یابد و ممکن است فرد در ادامه زندگی خود دچار تردید و بحران معنا شود.

ایران تا سال 1430 به جمع کشورهای سالمند جهان می‌پیوندد

وی افزود: از این‌رو، سلامت معنوی و وجودی باید به‌طور هم‌زمان مورد توجه قرار گیرد. اگر این بُعد نادیده گرفته شود، بخشی از جامعه در مسیر زندگی، معنا و انگیزه خود را از دست خواهد داد.

منبع : تسنیم

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *