به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا رئیسی امروز، دوشنبه، در نشست خبری هفته جمعیت اظهار کرد: 56 درصد زایمانهای کشور بهروش سزارین است و گیلان و آذربایجان شرقی بیشترین آمار را دارند.
وی افزود: تربتجام و زابل و زاهدان نیز کمترین آمار سزارین را به خود اختصاص دادهاند.
وی همچنین با اشاره به موضوع سقط جنین گفت: بالای 90 درصد سقطجنینها در منازل انجام میشود که وزارت بهداشت نمیتواند کاری در این زمینه انجام دهد، البته درخواست دادهایم که جلوی فروش داروهای سقط در فضای مجازی گرفته شود اما اگر در مراکز بهداشتی و درمانی این اقدام غیرمجاز انجام شود اشد مجازات را برای متخلفان در نظر میگیریم.
وی با بیان اینکه اکثر موارد سقطجنین در خانوادههای رسمی و سالم رخ میدهد، تصریح کرد: متأسفانه زوجین این تصمیم را میگیرند، در همین راستا در زمان حاضر 357 مرکز مردمی نفس راهاندازی کردیم که به ارائه مشاوره به خانوادهها برای کاهش آمار سقط جنین میپردازند.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره تعداد زوجهای نابارور در کشور اظهار کرد: حدود 3 تا 4 میلیون زوج نابارور در کشور داریم. ایجاد مراکز درمان ناباروری از جمله اقدامات بسیار مؤثر و ارزشمندی است که در این زمینه انجام شده است. باید توجه داشت که عواملی مانند چاقی، دیابت و… میتوانند منجر به بروز تخمدان پلیکیستیک و در نهایت ناباروری شوند. همچنین، مصرف خودسرانه برخی داروها، مانند داروهایی که در باشگاههای بدنسازی استفاده میشوند، و نیز مصرف دخانیات، الکل و… میتوانند زمینهساز ناباروری باشند. برای نمونه، کبد چرب که در کشور شیوع قابل توجهی پیدا کرده، میتواند نشانهای از اختلالات هورمونی و در نهایت یکی از عوامل ناباروری باشد. باید در نظر داشت که ایجاد و گسترش مراکز ناباروری اقدامی مثبت است، اما نباید انتظار داشت که صرفاً با توسعه این مراکز، نرخ باروری به شکل چشمگیری افزایش یابد.
وی در خصوص پنجره جمعیتی گفت: با توجه به آمارهای ارائهشده، برای بهرهمندی از پنجره جمعیتی، کمتر از 15 سال فرصت داریم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه 10 درصد موالید مربوط به اتباع هستند، خاطرنشان کرد: البته آمار موالید اتباع در آمارهای رسمی ولادت کشور محاسبه نمیشود و به صورت جداگانه ثبت میشود.
منبع : تسنیم
نظرات کاربران