به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین قناعتی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به احداث “بیمارستان کودکان حکیم” در زمینی با مساحت و زیربنای 30 هزار مترمربع در منطقه 18 تهران اظهار کرد: این بیمارستان دارای بخشها و تجهیزات پیشرفته از جمله 60 تخت آی سی یو، یک دستگاه ام آر آی، آزمایشگاه و تمامی امکانات یک بیمارستان مدرن است.
30 درصد ظرفیت بیمارستان زیر بار درمان رفته است
وی با بیان اینکه در حال حاضر 30 درصد از ظرفیت بیمارستان زیربار درمان رفته است، گفت: راهاندازی بیمارستان باید به تدریج انجام شود و سه ماه است که 30 درصد از ظرفیت بیمارستان، پذیرای بیماران است. این مرکز درمانی با تمامی بیمهها قرارداد دارد و مجوزهای لازم ایمنی از جمله مجوز آتشنشانی را اخذ کرده است.
کمک 450 میلیارد تومانی یک خیر به ساخت بیمارستان کودکان حکیم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه یک خیّر نیکاندیش برای ساخت بیمارستان کودکان حکیم 450 میلیارد تومان هزینه کرده است، گفت: زمین این بیمارستان حدود 18 هکتار است که بخشی از آن برای راهاندازی بیمارستان و مابقی نیز برای راهاندازی پارک علم و فناوری شهید سلیمانی اختصاص یافته است.
وی به هدفگذاری دانشگاه علوم پزشکی تهران برای حضور متخصصان و فوق تخصصهای مورد نیاز درمان کودکان در بیمارستان حکیم اشاره و خاطرنشان کرد: خیّری که در این پروژه مشارکت ارزشمندی داشت، تعهد داده که در راه اندازی بخش رادیوتراپی و درمان سرطان هم اقدام خواهد کرد.
آمادگی بیمارستان برای جذب گردشگران سلامت
وی از آمادگی بیمارستان کودکان حکیم برای پذیرش گردشگران سلامت خبر داد و گفت: از مهمترین ویژگیهای این بیمارستان، ساخت آن در طول سه سال است در حالی که برای احداث چنین بیمارستانی در کشور معمولا ًچند دهه زمان میبرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر لزوم نیاز به ساخت بیمارستانهای کودکان، گفت: اگر کودکی سرطان یا بیماریهای دیگر دارد و تحت درمان قرار گیرد، این فرد میتواند به راحتی زندگی و کار کند و از یک بیماری بزرگ، نجات یابد که بسیار موثرتر از درمان بالغین است.
رعایت استانداردهای محیط زیستی در راه اندازی بیمارستان حکیم
قناعتی با اشاره به رعایت استانداردهای محیط زیستی در راه اندازی بیمارستان کودکان حکیم بیان کرد: این بیمارستان نخستین بیمارستان سبز کشور است چون با پیشنهاد خیّر، فاضلاب آن با روشهای بیولوژیک بدون میکروب و آلودگی تبدیل به آب قابل استفاده و در فضای سبز به کار برده میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: در این دانشگاه و مراکز درمانی تحت پوشش آن، کلینیکهای مجازی و نوبتدهی الکترونیکی کاملاً مستقر شده و مراجعان میتوانند به صورت غیرحضوری نسبت به دریافت نوبت اقدام کنند.
قناعتی خاطرنشان کرد: سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که اگر موفق شویم در هزار روز اول زندگی نوزادان، مراقبتهای مورد نیاز را ارائه و بیماریها را از او دور کنیم و تغذیه صحیح را ترویج دهیم به ریشه کن شدن فقر از جوامع کمک میکنیم. در کنار بیمارستانها باید به سلامت به ویژه تغذیه صحیح و مشاورههای سلامت توجه ویژه کنیم که خوشبختانه این کار در بیمارستانهای کودکان در حال انجام است.
پیگیری ساخت مترو در نزدیکی بیمارستان کودکان حکیم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: عملیات ساخت ایستگاه مترو در نزدیکی بیمارستان از سوی شهرداری تهران در حال پیگیری است و شهردار تهران هم برای راهاندازی این ایستگاه مترو قول مساعد داده و رئیس جمهور نیز دستور پیگیری راه اندازی این ایستگاه مترو را داد.
قناعتی یادآور شد: بیمارستان کودکان حکیم به اندازه نصف ظرفیت اورژانس مرکز طبی کودکان که بزرگترین مرکز تخصصی درمان کودکان در کشور است یعنی 250 بیمار، مراجعه کننده دارد البته 50 درصد از جمعیت منطقه 18 تهران کمتر از 18 سال سن دارند که جمعیت هدف بیمارستان است.
وی با بیان اینکه در بیمارستان کودکان حکیم به ازای هر تخت، 100 مترمربع فضا در نظر گرفته شده که در سطح کشور بینظیر است، گفت: از اوایل انقلاب آرزو داشتهایم که خدمات مورد نیاز اقشار ضعیف را فراهم کنیم که این بیمارستان در یکی از مناطق کمتر برخوردار تهران راه اندازی شده است و کنسرسیومی (ائتلاف) بین بیمارستانهای کودکان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران ایجاد شده تا نیروی تخصصی و فوق تخصصی این بیمارستان نیز تامین شود.
راهاندازی بیمارستان اسلامشهر در آینده نزدیک
قناعتی با بیان اینکه بیمارستان کودکان حکیم در جنوب غرب تهران که جزو ضعیفترین مناطق بهداشتی و درمانی کشور است ساخته شد، از راه اندازی بیمارستان اسلامشهر در آینده نزدیک و افزایش دسترسی مردم مناطق جنوب تهران به خدمات درمانی مطلوب و با کیفیت خبر داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تعداد بیمارستانهای تخصصی اطفال در تهران را ناکافی دانست و گفت: بیمارستانهای حضرت علی اصغر(ع)، مفید، بهرامی و مرکز طبی کودکان در این زمینه فعال و تمامی این بیمارستانها، دولتی هستند.
نیاز به راه اندازی همراه سرا در اطراف بیمارستانها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: 60 درصد از پذیرش بیماران در بیمارستان امام خمینی(ره) مربوط به شهرستانها و خارج از کشور است که شاهد برپایی چادر و یا اسکان همراهان بیمار در خودرو در مجاورت این بیمارستان هستیم بنابراین نیاز است که همراهسراهایی در مجاورت بیمارستانهای بزرگ و مرجع، ساخته شود که با کمک خیرین سلامت تا کنون 200 تخت همراه سرا ایجاد شده اما نیاز به تقویت دارد چراکه به ازای هر بیمار حدود سه همراه به مراکز درمانی میآیند.
قناعتی از کمک دو هزار و 500 میلیارد تومانی خیرین سلامت به دانشگاه علوم پزشکی تهران در طول دو سال گذشته خبر داد و گفت: برنامه ریزی برای ایجاد همراه سرا در مجاورت بیمارستان کودکان حکیم نیز در حال انجام است.
وی تصریح کرد: بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، سکته و بیماری های تنفسی قابل پیشگیری هستند. در جنوب شهر تهران در بین حدود 800 هزار خانواری که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند بررسی کردیم و تعداد بسیار زیادی از افراد، پرفشاری خون دارند که می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری ها و تحمیل هزینه های سنگین باشد.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران