به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی امیرسوادکوهی در هشتمین کنگره بینالمللی مراقبتهای ویژه ایران در مرکز همایشهای بینالمللی رازی تهران اظهار کرد: رشته مراقبتهای ویژه در کشور، رشته نوپا و جوانی است؛ اما به لحاظ علمی، از جایگاه خوبی در منطقه برخوردار است.
سوادکوهی ادامه داد: یکی از معضلات و چالشهای بخش مراقبتهای ویژه در کشور، کمبود تخت ICU است، به طوری که با کمبود حداقل 12 هزار تخت مراقبتهای ویژه در کشور مواجهیم.
رئیس کنگره بینالمللی مراقبتهای ویژه ایران افزود: سهم تختهای ICU از تختهای بیمارستانی باید 10 درصد باشد؛ یعنی از 200 هزار تخت بیمارستانی در کشور، باید 20 هزار تخت متعلق به مراقبتهای ویژه باشد که اینگونه نیست و حداکثر 8000 تخت ICU داریم.
وی با اشاره به برگزاری هشتمین کنگره بینالمللی مراقبتهای ویژه ایران بیان کرد: بعد از دو سال سخت کرونایی، لازم بود که بار دیگر همکاران مراقبتهای ویژه دورهم جمع شوند تا آخرین اطلاعات و دستاوردهای رشته مراقبتهای ویژه در دنیا، مورد بحث و بررسی قرار گیرد. در طول سه روز برگزاری کنگره، تمامی اطلاعات این رشته برای همکاران ارائه خواهد شد.
رئیس هشتمین کنگره بینالمللی مراقبتهای ویژه ایران از بخش مراقبتهای ویژه به عنوان قلب مرکز درمانی یاد کرد و گفت: همکاران ما در شرایط سخت کرونایی، توانستند جان بسیاری از هموطنان را نجات دهند و این جای تقدیر و تجلیل دارد.
کمبود متخصص مراقبتهای ویژه در کشور
در ادامه، بهنام محمودیه؛ فوق تخصص مراقبتهای ویژه، با اشاره به افتتاحیه هشتمین کنگره بینالمللی مراقبتهای ویژه ایران در مرکز همایشهای رازی، گفت: این کنگره دارای 15 امتیاز بازآموزی برای همکاران فوق تخصص مراقبتهای ویژه، داخلی و ریه است. همچنین، 10.5 امتیار بازآموزی برای پزشکان عمومی و داروساز دارد.
وی با عنوان این مطلب که کنگره در دو بخش پرستاری و پزشکی برگزار میشود، به چالشهای رشته مراقبتهای ویژه در کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر حدود 240 فوق تخصص مراقبتهای ویژه در کشور داریم که پاسخگوی نیازهای این رشته نیست.
محمودیه با اشاره به کمبود فوق تخصص مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای کشور، گفت: متأسفانه اداره بخش مراقبتهای ویژه در اختیار پزشکان فوق تخصص مراقبتهای ویژه نیست و از همکاران ما در بخشهای ICU به خوبی استفاده نمیشود.
دبیر اجرایی کنگره بینالمللی مراقبتهای ویژه ایران تاکید کرد: مهمترین موضوع در حوزه مراقبتهای ویژه، این است که قوانین حاکم بر بخشهای مراقبتهای ویژه باید نو شوند. زیرا این قوانین مربوط به سالهای گذشته است.
در ادامه امید مرادی مقدم؛ دبیر علمی کنگره اظهار کرد: هدف از برگزاری این کنگره، گردهمایی همکاران جهت بحث و تبادل نظر در خصوص آخرین یافتههای علمی و برقراری انسجام و هماهنگی است؛ این کنگره با حضور و سخنرانی بیش از 140 تن از اساتید برجسته رشته مراقبتهای ویژه برگزار میشود.
وی ادامه داد: سخنرانان کنگره توسط پنج دبیر علمی در سه پنل انتخاب شدهپاند. همچنین هشت کارگاه در سرفصلهای مهم تشخیص مراقبتهای ویژه برگزار میشود.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران