به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی پیرصالحی امروز، چهارشنبه، در سیزدهمین همایش مکملهای غذایی، رژیمی و ورزشی با اشاره به تدابیر اتخاذشده برای مدیریت بازار دارویی در جریان حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان اظهار کرد: ما در سازمان غذا و دارو از همان ساعات اولیه که حملات به کشور شروع شد، بهصورت تلفنی با وزیر بهداشت و معاونین در تماس بودیم و از ساعت 6 صبح همان روز، ستاد بحران و جنگ در سازمان غذا و دارو تشکیل شد تا مردم کشورمان دغدغهای از لحاظ تأمین دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک برای کودکان نداشته باشند.
وی افزود: در ظهر همان روز اولین جلسه را با سندیکای تولیدکنندگان و شرکتهای پخش دارو برگزار کردیم تا بتوانیم شرایط را مدیریت کنیم. برنامه تولید داروهای حجیم تزریقی و سرمها 24ساعته شد و با تلاش همه کارگران کارخانجات، شرکتها و داروخانهها توانستیم داروهای بیمارستانها را تأمین کنیم و در هیچ یک از بیمارستانهایی که درگیر درمان بیماران جنگی بودند، کمبود دارو و تجهیزات پزشکی احساس نشد.
پیرصالحی ادامه داد: در این جنگ چندین کارخانه داروسازی در حملات به نزدیکی آنها دچار آسیب شدند اما بازسازی این کارخانجات انجام شد و فعالیت آنها ادامه داده شد. یکی از شرکتهای تجهیزات پزشکی نیز بهطور مستقیم مورد حمله موشکی قرار گرفت.
وی بیان کرد: در ایام جنگ برخی از شهروندان از تهران خارج شده بودند و این موضوع باعث کاهش مصرف شیرخشک در تهران و افزایش میزان مراجعه مردم برای خرید شیرخشک در برخی استانهای مسافرپذیر بهویژه استانهای شمالی شده بود، اما تدابیری برای رفع نیاز مردم در استانهای مسافرپذیر اندیشیده شد و مشکل جدی در زمینه دسترسی مردم به دارو و شیرخشک ایجاد نشد.
رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد: اگر تولید داخلی ما در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک وجود نداشت، قطعاً نمیتوانستیم در شرایطی که پروازها لغو شده بود، بازار را مدیریت کنیم. امروز ما با افتخار یک صنعت دارو و مکمل قوی برای برآورده کردن نیازهای اصلی کشور داریم.
وی اضافه کرد: در حوزه مکملها 382 شرکت مکمل و 209 شرکت فرآورده گیاهی تولید میکنند که باعث بینیاز شدن کشور از واردات مکملها شده است و امروزه همه مکملهایی که در بازار وجود دارند، تولید داخلی هستند. برنامه ما در سازمان غذا و دارو تسهیل فرایندهای تولید است، در عین حال تفویض برخی اختیارات به استانها، انجمنها و سندیکاها انجام شده است.
پیرصالحی با اعلام اینکه “نظارت ما بر کیفیت محصولات بیشتر شده و خواهد شد تا مردم از سلامت کالاهای مصرفی خود اطمینان حاصل کنند.”، گفت: نظام سلامت باعث افتخار کشور است و همانطور که در دوران جنگ تحمیلی 8ساله و کرونا خود را ثابت کرده، در دوران جنگ 12روزه نیز خوش درخشیده است.
در ادامه این مراسم، عباس کبریاییزاده با اشاره به حمله نظامی اخیر رژیم صهیونیستی به ایران اظهار کرد: در جریان بحران 12 روزه، هیچ خللی در تأمین داروهای حیاتی کشور ایجاد نشد و تیم سلامت، بهویژه در بخش تولید و توزیع دارو، نقش تعیینکنندهای ایفا کرد.
وی عملکرد این مجموعه را با دوران دفاع مقدس مقایسه کرد که نظام سلامت همپای رزمندگان در خدمت حفظ جان مردم بود.
وی با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو در این ایام هدف نظامی محسوب میشد، افزود: خوشبختانه با پدافند فعال و آمادگی کامل، حتی برای لحظهای خدمات این سازمان دچار اختلال نشد. این رویداد نشان داد نظام دارویی ایران از مرحله خدماترسانی عبور کرده و امروز در زمره ارکان امنیتی کشور قرار دارد.
کبریاییزاده خاطرنشان کرد: طی این سالها تجربههای مهمی در حوزه مقابله با تهدیدات شیمیایی، از جمله در دوران جنگ تحمیلی، بهدست آمده است. در آن دوران، نظام دارویی کشور با وجود همه محدودیتها موفق شد نیازهای حیاتی کشور را تأمین کند و پایهگذار بخشی از توان فعلی صنعت شود.
وی با انتقاد از تمرکزگرایی وزارت صمت گفت: بوروکراسی فعلی در حوزه تولید، بهویژه در صدور مجوزها، واردات قطعات و تأمین ماشینآلات داروسازی، یکی از عوامل کندی در پاسخ به نیازهای بازار دارویی است. این ساختار نیازمند بازنگری است. لازم است در شرایط خاص و بحران، اختیارات بیشتری به ادارات استانی واگذار شود تا تصمیمها با چابکی و بر اساس نیازهای واقعی اتخاذ شود.
وی از آمادگی کامل برای برگزاری سیزدهمین نمایشگاه مکمل و چهاردهمین طلای سبز خبر داد و گفت: حتی در ایام بحران، تیم اجرایی شامل سندیکا، شرکت رسایش، استادان دانشگاه و دبیر علمی همایش، دکتر حلقچی، با روحیه بالا فرآیند برگزاری را پیش بردند. این رویدادها علاوه بر جنبه علمی، نقشی کلیدی در آموزش نسل آینده صنعت دارو دارند.
به گفته او، بیش از 2 هزار دانشجو از رشتههای مختلف دارویی، پزشکی، شیمی و تغذیه در کارگاههای تخصصی این نمایشگاه شرکت میکنند. هدف از این مشارکت، آمادهسازی نسل آینده برای حفظ و ارتقاء توانمندیهای دارویی کشور است.
رئیس شورای سیاستگذاری ایرانسابلکس از دکتر پیرصالحی به دلیل تلاشهای شبانهروزی در روزهای اخیر قدردانی کرد و گفت: همراهی مسئولان سازمان غذا و دارو در این ایام بسیار ارزشمند بود. همچنین از دکتر فاضل، رئیس شورای عالی نظام پزشکی، و نمایندگان وزارت صمت درخواست شد که با مسئولیتپذیری بیشتری نسبت به رفع موانع تولید دارو اقدام کنند.
کبریاییزاده در پایان گفت: نظام سلامت ایران مانند یک ماشین قدرتمند عمل میکند، اما این ماشین برای حرکت پیوسته نیازمند حذف موانع زائد، تأمین قطعات با سرعت بالا و هماهنگی میان نهادهای مختلف است. در غیر این صورت، نمیتوان انتظار داشت که در زمان بحران با نهایت ظرفیت خود عمل کند.
منبع : تسنیم+
نظرات کاربران