0

کاهش ۲.۵میلیون‌نفری جمعیت مادران جوان طی ۱۰ سال

تصویر پیدا نشد !

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امیرحسین بانکی‌پور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه از سال 1394 به بعد نرخ باروری در کشور رو به کاهش رفته بود، اظهار کرد: دلیل اصلی این اتفاق این بود که کسانی که در دوران تنظیم خانواده و کاهش تولد به دنیا آمده بودند به دوره مادرشدن رسیده‌ بودند، طی 10 سال گذشته نزدیک به 2.5 میلیون نفر از مادران 25 تا 40 سال کاهش یافته‌اند و بیشترین آمار باروری نیز در این گروه سنی رخ می‌دهد.

وی افزود: نتایج قانون جوانی جمعیت در بهار امسال مشخص شد و گزارش‌های دقیق سازمان ثبت احوال و وزارت بهداشت درباره موالید، نشان داد که نتایج قانون جوانی جمعیت مثبت بوده است و نرخ باروری در 15 استان کشور افزایش یافته است که در دنیا اتفاقی کم‌سابقه است زیرا سیاست بسیاری از کشورهایی که روی مسئله افزایش جمعیت در حال کار کردن هستند نمی‌تواند روند جمعیت را تغییر دهد.

مردم تمایل دارند بیش از 2 فرزند داشته باشند اما شرایط به آنها اجازه نمی‌دهد

بانکی‌پور ادامه داد: در کشور ما علی‌رغم فشار اقتصادی و کاهش تعداد مادران، سیاست‌‌های تشویقی برای فرزندآوری جواب داده است که نشانگر این است که مردم ما مستعد رشد جمعیت و جوان شدن جمعیت هستند. مردم دوست دارند که بیش از دو فرزند داشته باشند اما عملاً شرایط به آنها اجازه تولد بیشتر از دو فرزند را نمی‌دهد.

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در دو سال ابتدایی اجرای قانون جوانی جمعیت، اصل را بر تعامل گذاشته بودیم زیرا باید زمینه‌های اجرا و آیین‌نامه‌ها آماده می‌شد و بودجه‌ها تأمین می‌شد و دستگاه‌های اقناع می‌شدند اما در زمان حاضر و با گذشت دو سال از ابلاغ قانون، تقریباً دستگاهی نیست که نبود آیین‌نامه برای اجرای قانون جوانی جمعیت را بهانه کند.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم+

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *