0

پیامدهای اعطای مجوز تاسیس داروخانه به غیرداروسازان

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهرام کلانتری امروز در نشست رسانه‌ای انجمن داروسازان ایران درباره بحث قانون جدید تاسیس داروخانه‌ها و امکان اعطای مجوز تاسیس به غیرداروسازان اظهار کرد: به صراحت عرض می‌کنم هرگونه تفکیک بین مدیریت و موسس مجموعه‌های پزشکی به صلاح مردم و جامعه نیست. در حال حاضر فقط دکتر داروساز را برای جمع‌آوری امتیازها و تاسیس داروخانه‌ها به رسمیت می‌شناسیم.

وی ادامه داد: هیات مقررات‌زدایی به بهانه تسریع در بهبود کسب و کار و در زمینه اموری که باید تمام اجزای آن را متخصصان اظهار نظر کنند، قانونی تصویب کرده است. هرچند برای جلوگیری از هرج و مرج انجمن خود را همراه با سازمان غذا و دارو می‌داند اما این واقعیت را نمی‌توان از بین برد که این قانون به صلاح سلامت عموم مردم نیست.

کلانتری همچنین رگولاتوری (تنظیم‌گری) را به عنوان یک اصل در حرف مرتبط با مشاغل پزشکی در تمام دنیا دانست و افزود: دخالت نهادهای غیرتخصصی و کارشناسی در امور کاملا تخصصی، به ویژه طی دو سال اخیر آسیب‌های جبران‌ناپذیری وارد کرده است تا حدی که برطرف کردن برخی از این موارد در حال حاضر غیر ممکن شده است. 

وی درباره علت مخالفت با این مصوبه تصریح کرد: در تمام دنیا، مشاغل پزشکی تنظیم‌گری می‌شود؛ چراکه اگر تعداد این افراد و عرضه و تقاضا کنترل نشود، تقاضای القایی ایجاد می‌کند و همین موضوع باعث ایجاد هزینه‌های مازاد به نیاز واقعی می‌شود و از طرفی هم پرداخت از جیب بیمار را قطعا افزایش می‌دهد.

کلانتری در ادامه از ارائه 6راهکار کلیدی درباره مهم‌ترین چالش‌های حوزه دارو به رئیس‌جمهور منتخب توسط انجمن داروسازان و مشکل بزرگ نقدینگی در حوزه دارو سخن گفت و ادامه داد: خواب بدهی داروخانه‌های دولتی به 2سال رسیده و این برای بخش خصوصی بیشتر شبیه فاجعه است. البته که آقای دکتر پزشکیان دستورات لازم را به تازگی داده‌اند، اما این‌که کی به دست ما برسد، واقعا معلوم نیست.

وی در ادامه با هشدار نسبت به وضعیت دارو در آینده نزدیک، تاکید کرد: اگر مسائل مبتلا به صنعت دارو حل نشود باید بگویم ذخیره دارویی کشور و به ویژه داروهای استراتژیک در حال کاهش است و در صورت رفع نشدن مسائل آن طی 2-3 ماه آینده ما این مشکل را قطعا پیش روی‌مان خواهیم داشت و در نهایت با قیمت چند برابر و با کیفیت نازل‌تر باید دارو را وارد کنیم.

در ادامه این نشست، احمدی روابط عمومی انجمن، از عدم تامین نقدینگی‌های مصوب در حوزه دارو طی 3سال اخیر خبر داد و افزود: در سال 1403 درخواست بودجه دارو به میزان 125 همت شد که با 75 همت موافقت شد و در حال حاضر کمتر از 20درصد از این میزان تخصیص داده شده است و از سوی دیگر سازمان تامین اجتماعی علاوه بر اینکه تسویه سال گذشته را انجام نداده، یک ریال از بدهکاری سال جدید را هم پرداخت نکرده است.

در ادامه هاشمی، رئیس هیات مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو درباره اعطای مجوز تاسیس داروخانه به غیر داروسازان گفت: در حالی که مشکل، کمبود دارویی و مسایل مبتلا به آن هست چرا باید تعداد بنگاه‌های عرضه افزایش ‌یابد؟

وی همچنین افزایش و رشد تاسیس داروخانه‌ها طی سال‌های اخیر را «اشتباهی فاجعه‌بار» خواند و این را نتیجه تصمیم‌های افراد غیرمتخصص برای حوزه‌ای کاملا تخصصی دانست.

محمد دری، دبیر انجمن داروسازان نیز در بخش پایانی این نشست با اشاره به افتتاح چهل و ششمین همایش انجمن داروسازان کشور از 24مردادماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی از برنامه‌های متنوع این همایش گفت.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *