به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ حسین فرشیدی؛ معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به برنامه واکسیناسیون واکسنهای پنوموکوک و روتاویروس، اظهار کرد: واکسنهای پنوموکوک و روتاویروس وارد برنامه واکسیناسیون کشوری شدهاند و به محض ورود این واکسنها، وارد مرحله عملیاتی شده و از یکی از استانهای جنوبی واکسیناسیون را آغاز میکنیم. این واکسیناسیون برای کودکان زیر دو سال به صورت کشوری انجام خواهد شد.
واردات حدود 6 میلیون دوز واکسن روتاویروس و پنوموکوک از هند
در ادامه، شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز بیان کرد: قرارداد خرید 6 میلیون واکسن از کمپانیهای هندی شامل سه میلیون دوز روتاویروس و سه میلیون دوز پنوموکوک بسته شده است و در مرحله بعد تولید داخلی این واکسنها انجام میشود.
وی با بیان اینکه این واکسنها تاییدیه سازمان غذا و داروی ایران و کشور صادرکننده را دارند، تصریح کرد: با تزریق واکسن پنوموکوک از مرگ و میر سالانه هزار و 500 کودک در کشور جلوگیری شده و در مورد روتاویروس نیز 10 هزار بستری نوزادان و کودکان کمتر خواهد شد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه برنامه وزارت بهداشت برای سال آینده حذف بیماری هپاتیت سی است، گفت: کیتهای تشخیصی هپاتیت سی نیز در کشور موجود بوده و دارو به اندازه کافی برای این بیماران وجود دارد و از سال آینده اقدام به حذف این بیماری خواهیم کرد.
ایران موفق به حذف کامل ویروس فلج اطفال شد
عرشی تاکید کرد: در یک ماه گذشته 830 هزار کودک در استانهای جنوبی کشور که 132 هزار مورد آنها غیر ایرانی بودند، در یک ماه گذشته تحت پوشش واکسیناسیون فلج اطفال قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: ایران موفق به حذف کامل ویروس فلج اطفال شده است، اما دو کشور پاکستان و افغانستان وضعیت مناسبی در زمینه فلج اطفال ندارند و به همین دلیل واکسیناسیون فلج اطفال را در نیمه جنوبی کشور مجدد انجام دادهایم تا جلوی اپیدمی گرفته شود.
وی گفت: در زمینه سرخک گواهی حذف یکساله را تمدید کردیم.
کاهش 10 درصدی موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور
عرشی ادامه داد: امسال پیک اول آنفلوآنزا در آذرماه اتفاق افتاد که 20 درصد موارد سرپایی را به خود اختصاص داد. پیک دوم در بهمن ماه بود و 15 درصد افزایش داشت و اکنون به حدود 10 درصد کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: اکنون در شیب نزولی اوج گیری ابتلا به آنفلوآنزا هستیم و در مورد کرونا نیز کمتر از 2 درصد موارد، به این بیماری تشخیص داده میشوند.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران