0

همه چیز در مورد تمیز کردن لمینت دندان

چگونه دندان لمینت را تمیز کنیم؟


وقتی دندان‌ها را لمینت می‌کنیم، گویی ظاهر جذاب و درخشان آنها جاودانه است. اما اگر به بهداشت این روکش‌ها توجه نشود، به زودی با لکه‌های زرد و قهوه‌ای مواجه می‌شویم و خواهیم پرسید چگونه دندان لمینت را تمیز کنیم؟

در ادامه همین موضوع را بررسی می‌کنیم. همچنین، خواهیم دید آیا در خانه می‌توان دندان‌های لمینت‌شده را جرمگیری کرد؛ و اگر به اینکار بی‌توجهی کنیم، چه خطراتی سلامت دندان و دهان‌مان را تهدید خواهد کرد.

روش های سفید کردن دندان

سؤال مهم این است که چگونه دندان لمینت را تمیز کنیم. دو روش اصلی برای اینکار وجود دارد:


  1. استفاده از خمیردندان‌های پولیش (یا پالیش)

  2. روش‌های دندانپزشکی در مطب متخصص

در ادامه هرکدام را دقیق‌تر بررسی می‌کنیم.

خمیردندان پولیش

خمیردندان پولیش با نام خمیر پروفی هم شناخته می‌شود که مخفف کلمه پروفیلاکسی است. این خمیرهای تخصصی خاصیت جرم‌گیری و لایه‌برداری ملایم دارند، و آسیبی به بافت لثه نمی‌زنند.

این خمیر وقتی استفاده می‌شود که لبه روکش‌ها لکه‌های جزئی داشته باشند؛ ضمن اینکه برخی از این خمیرها ساینده هستند و دندان‌ها را مستعد زرد شدن می‌کنند.

روش‌های دندانپزشکی

روش‌های دندانپزشکی زیبایی مؤثرترین، امن‌ترین و البته سریع‌ترین روش برای تمیز کردن دندان لمینت‌شده هستند. در این روش، متخصص مواد سفیدکننده مخصوصی روی دندان‌ها اعمال کرده و سپس با نور LED یا لیزر آنها را فعال می‌کند. با فعال شدن مواد سفیدکننده، لکه‌های ایجادشده روی لمنیت‌ها از بین می‌روند.

 

تمیز کردن لمینت دندان با روش‌های دندانپزشکی

در تمیز کردن لمینت دندان به روش تخصصی، می‌توان نتیجه را کاملاً کنترل کرد و رنگ دندان‌ها را به همان درجه‌ای رساند که بیمار ترجیح می‌دهد.

البته اگر وضعیت لمینت و لکه‌های آن بسیار بغرنج باشد، ممکن است دندانپزشک تعویض روکش‌ها را توصیه کند؛ با توجه به هزینه لمینت دندان، بهتر است به موقع برای تمیز کردن آن‌ها اقدام کنید.

آیا میتوان دندان لمینت شده را در خانه جرم‌گیری کرد؟

اگر برایتان سؤال شده که چگونه دندان لمینت را تمیز کنیم، حتماً به روش‌های خانگی برای اینکار فکر کرده‌اید. اما اینکار توصیه نمی‌شود؛ چون روش‌ها و ماده‌های سفیدکننده خانگی اصلاً برای این روکش‌ها (چه از جنس رزین کامپوزیت، چه چینی یا سرامیکی) طراحی نشده‌اند، و می‌توانند به آنها آسیب برسانند.

نکته دیگر این است که بیشتر این روکش‌های طراحی نیمه‌شفافی دارند که اجازه می‌دهند تا نور تا حدی از آنها عبور کنند. به همین خاطر، تغییر رنگی که مشاهده می‌کنید ممکن است به دلیل رنگ دندان‌های طبیعی شما باشد که پشت روکش‌ها هستند؛ ماده‌های طبیعی و روش‌های خانگی هم نمی‌توانند به پشت این روکش‌ها نفوذ کنند.

 

آیا می‌توان لمینت را در خانه جرم گیری کرد؟

در این صورت، تنها راهکار مؤثر استفاده از روش بلیچینگ پشت آن دندان‌هاست. به این ترتیب خود دندان‌ها سفید می‌شوند و روکش‌های نیمه‌شفاف این تغییر را انعکاس می‌دهند.

عوارض تمیز نکردن دندان لمینت شده

درست مانند دندان‌های طبیعی، لمینت‌های دندانی هم به نگهداری نیاز دارند و باید روتین بهداشتی داشته باشند. آن‌طور که بررسی‌ها نشان داده‌اند، مهمترین عوارض تمیز و جرم‌گیری نکردن دندان‌های لمینت‌شده عبارتند از:

  • زردی و تغییر رنگ دندان: هرچند لمینت‌ها در برابر تغییر رنگ مقاوم هستند، اما تجمع پلاک و باکتری می‌تواند باعث تغییر رنگ لبه‌های لمینت یا فضای بین لمینت و دندان‌ها شود.
  • بوی نامطبوع دهان: تجمع باکتری‌ها در اطراف لمینت می‌تواند موجب بوی بد دهان (هالیتوز) هم بشود.
  • پوسیدگی دندان: شاید تصور کنید که لمینت از دندان‌ها محافظت می‌کند، اما لبه‌های لمینت و فضای بین لمینت و دندان مستعد تجمع پلاک و باکتری هستند. این موضوع می‌تواند خطر پوسیدگی دندان‌ها را افزایش دهد، به ویژه اگر بهداشت دهان و دندان به خوبی رعایت نشود. ضمن اینکه پوسیدگی زیر لمینت را نمی‌توان دید و ممکن است تا زمانی که کاملاً پیشرفت نکرده باشد، تشخیص داده نشود.
  • عفونت دندان: اگر به موقع نپرسید چگونه دندان لمینت را تمیز کنیم، ممکن است با عفونت دندانی هم روبه‌رو شوید. چون همان‌طور که می‌دانید، علت این عفونت‌ها وجود باکتری‌های مضر در دهان است. این باکتری‌ها به راحتی می‌توانند وارد دندان‌های پوسیده، ترک‌خورده و به‌طور کلی آسیب‌دیده شوند و وضعیت را بدتر کنند.
  • آسیب به دندان‌های مجاور: در راستای موارد قبل، باید بدانید که هر دندانی دچار پوسیدگی شده باشد، سلامت دندان‌های مجاور خود را هم به خطر می‌اندازد.
  • بیماری لثه: تجمع پلاک و باکتری در اطراف لمینت می‌تواند خطر التهاب و عفونت لثه و در نهایت بیماری پریودنتال را هم افزایش دهد.

روش های پیشگیری از جرم گرفتن دندان لمینت شده

برای پیشگیری از جرم گرفتن و تغییر رنگ لمینت‌ها، حتماً این موارد را در ذهن داشته باشید:

  • بهداشت دهان و دندان: هیچ‌چیز به اندازه روتین‌های بهداشتی (مسواک، نخ دندان و دهانشویه) از تجمع پلاک و جرم دور دندان‌ها کمک نمی‌کند.
  • حذف شیرینی‌جات و قهوه: مواد قنددار فعالیت باکتری‌ها مضر را در دهان افزایش می‌دهند؛ نوشیدنی‌های رنگی مانند چای و قهوه هم می‌توانند در تغییر رنگ دندان‌های لمینت‌شده موثر باشند.
  • خمیر دندان غیرساینده: خمیر دندان‌ها مخصوص و غیرساینده (ترجیحاً توصیه‌شده توسط دندانپزشک) به خوبی لکه‌های کمرنگ و جدید را از بین می‌برد.
  • معاینات دندانپزشکی: سالی دوبار برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید و در صورت لزوم، از خدمات درمانی-زیبایی استفاده کنید.

سوالات متداول

در این بخش به سوالات پرتکرار شما در مورد تمیز کردن دندان لمینت پاسخ خواهیم داد.

روش های تمیز کردن لمینت دندان

 

دندان‌های لمینت‌شده هم مانند دندان‌های طبیعی به نگهداری احتیاج دارند؛ وگرنه می‌توانند لثه‌ها را بیمار کنند. بنابراین اینکه چگونه دندان لمنیت را تمیز کنیم، بسیار اهمیت دارد.

بهترین راه برای نگهداری از این روکش‌ها، رعایت بهداشت دهان و دندان و معاینه منظم (سالانه دوبار) نزد دندانپزشک‌های متبحر است.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *