0

نکاتی برای پیشگیری از بیماری مزمن کلیوی

علائم ضعف کلیه؛

بیماری مزمن کلیه که به آن نارسایی مزمن کلیه نیز گفته می‌شود، از بین رفتن تدریجی عملکرد کلیه را توصیف می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، بیماری مزمن کلیه که به آن نارسایی مزمن کلیه نیز گفته می‌شود، از بین رفتن تدریجی عملکرد کلیه را توصیف می‌کند. کلیه‌های شما ضایعات و مایعات اضافی موجود در خون را فیلتر می‌کنند که در ادرار دفع می‌شوند. هنگامی که بیماری مزمن کلیه به مرحله پیشرفته می‌رسد، سطح خطرناکی از مایعات، الکترولیت‌ها و ضایعات می‌توانند در بدن شما ایجاد شود.

در مراحل اولیه بیماری مزمن کلیه ممکن است  افراد علائم یا نشانه‌های کمی داشته باشند و ممکن است بیماری مزمن کلیه تا زمانی که عملکرد کلیه شما به میزان قابل توجهی مختل نشود، آشکار نباشد. درمان بیماری مزمن کلیه روی کاهش سرعت پیشرفت آسیب به کلیه و معمولاً با کنترل علت اصلی ایجاد کننده آن، متمرکز است.

بیماری مزمن کلیه می‌تواند تا نارسایی کلیه در مرحله انتهایی پیش رود، که بدون فیلتراسیون مصنوعی (دیالیز) یا پیوند کلیه کشنده است.

یکی از علائم اولیه نارسایی کلیه، خستگی مفرط است. در صورت ابتلا به بیماری نارسایی کلیه، عملکرد نامناسب کلیه‌ها منجر به تجمع سموم و ناخالصی‌ها در خون می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود که فرد مبتلا به نارسایی کلیوی، دائماً احساس خستگی و ضعف کند؛ همچنین به دلیل خستگی بیش از حد و سطح انرژی پایین، تمرکز برای افراد مبتلا به نارسایی کلیوی بسیار سخت خواهد بود. یکی از عوارض نارسایی کلیوی، کم‌خونی است که همین موضوع نیز شدت خستگی و ضعف را افزایش می‌دهد.  

کارشناسان می‌گویند، اگر می‌خواهید کلیه‌های شما در طول زندگی سالم بمانند مراقب علائم بیماری‌های مرتبط با آن باشید و این لیست از نکات را برای جلوگیری از بیماری مزمن کلیوی بررسی کنید؛ فرد مبتلا به بیماری‌های کلیه قادر نیست به راحتی فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهد و فرد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی پیشرفته باید دیالیز شود و حتی ممکن است برای زنده ماندن نیاز به پیوند کلیه داشته باشد.

باوین پاتل، مشاور اورولوژیست در بیمارستان چندتخصصی Zen در مصاحبه با «HT Lifestyle» دلایل این بیماری را اینگونه عنوان کرد: ابتلا به دیابت، چاقی، استعمال سیگار، گذر سن، بیماری کلیه پلی کیستیک یا سایر بیماری‌های کلیوی ارثی، بیماری قلبی، عفونت مکرر کلیه معروف به پیلونفریت و مصرف دارو‌هایی که می‌توانند به کلیه‌ها آسیب برسانند به طور کلی از جمله عواملی هستند که منجر به بیماری کلیوی می‌شوند.

وی تاکید کرد، افراد باید مراقب علائم یا نشانه‌هایی باشند که شامل تهوع، استفراغ، کم اشتهایی، ضعف، ناتوانی در خوابیدن، ادرار مکرر یا کمتر، گرفتگی عضلات، تورم پا‌ها و مچ پا، خشکی، خارش پوست، فشار خون بالا، ناتوانی در تنفس می‌شود؛ تجمع مایع در ریه‌ها و حتی درد قفسه سینه نیزشامل همین علائم می‌شود.

وی در مورد عوارض این بیماری گفت: احتباس مایعات باعث تورم دست و پا، فشار خون بالا، کم خونی، بیماری قلبی، ضعیف شدن استخوان‌ها و افزایش خطر شکستگی استخوان، آسیب به سیستم عصبی مرکزی، سیستم ایمنی پایین، عفونت و عوارض بارداری می‌شود. 

بسته به علت اصلی، برخی از انواع بیماری‌های کلیوی قابل درمان هستند. با این حال، اغلب اوقات بیماری مزمن کلیه هیچ درمانی ندارد. درمان معمولاً شامل اقداماتی برای کمک به کنترل علائم و نشانه ها، کاهش عوارض و پیشرفت آهسته بیماری است. اگر کلیه‌های شما به شدت آسیب ببیند، ممکن است شما نیاز به درمان بیماری کلیوی مرحله آخر داشته باشید.

به گفته وی، اقدامات مختلف برای پیشگیری از بیماری مزمن کلیوی (CKD) به شرح زیر است:

* مراجعه به پزشک برای انجام معاینات منظم را فراموش نکنید: اگر شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری کلیوی دارید، باید به طور منظم برای معاینات و پیگیری‌های بهداشتی به پزشک متخصص مراجعه کنید.

* فشار خون خود را طبق توصیه پزشک بررسی کنید: فشار خون بالا می‌تواند بر کلیه‌های شما تأثیر بگذارد و شما را مستعد بیماری کلیوی کند. اگر فشار خون شما بالا بماند، پزشک برای شما دارو تجویز می‌کند. ایجاد تغییرات ساده در سبک زندگی، مانند کاهش مصرف نمک و الکل ممکن است حتی نیاز شما از مصرف دارو را مرتفع کند.

* سطح قند خون را کنترل کنید: اگر دیابت دارید، بهترین راه برای محافظت از کلیه‌ها کنترل سطح قند خون است. دارو مصرف کنید و سطح قند خون را مدیریت کنید.

* ورزش را فراموش نکنید: فعلیت بدنی به شما کمک می‌کند وزن سالمی داشته باشید، فشار خون و کلسترول را کنترل کنید و خطر بیماری کلیوی را کاهش دهید.

* سیگار را ترک کنید: ترک دخانیات نه تنها بر ریه‌ها بلکه حتی بر کلیه‌ها نیز تأثیر می‌گذارد. ترک سیگار می‌تواند برای فرد مفید باشد.

منبع : خبرگزاری آنا

برچسب‌ها:

نظرات کاربران