به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بابک نگاهداری در حاشیه نشست دبیرخانه دائمی مقابله با فقر، فساد و تبعیض، به راهکارهایی برای محافظت مالی در برابر مخارج کمرشکن سلامت در ایران اشاره و اظهار کرد: این مخارج به دلیل بالا بودن سهم پرداخت هزینههای سلامت از جیب مردم، پایین بودن ظرفیت درآمدی خانوار، ضعیف بودن سازوکارهای پیش پرداخت و تجمیع ریسک در تأمین مالی مراقبتهای سلامت، ایجاد میشود.
وی بیان کرد: کشورها میتوانند از طریق گسترش طرحهای مبتنیبر پیشپرداخت و کاهش سهم پرداخت از جیب، احتمال بروز هزینههای کمرشکن خدمات سلامت را کاهش دهند، البته در کنار آن نیاز است که بسته مزایای بیمههای سلامت و عمق پوشش خدمات نیز مورد توجه قرار گیرد.
روند بهرهمندی خانوادههای ایرانی از خدمات سلامت
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه برخی خانوادهها، به دلیل نداشتن درآمد کافی، در زمان مناسب برای دریافت خدمات سلامت مراجعه نمیکنند، افزود: به همین دلیل ممکن است که با مخارج کمرشکن سلامت مواجه نشوند که این موضوع در محاسبات مخارج کمرشکن سلامت در نظر گرفته نمیشود.
وی تصریح کرد: بنابراین موضوع مهم در هنگام بررسی روند مواجهه با مخارج کمرشکن سلامت، روند بهرهمندی از خدمات سلامت است.
نگاهداری گفت: براساس آمار منتشر شده، در سال 1400، خانوادههای ایران به میزان 2.42 درصد با هزینههای کمرشکن سلامت مواجه شدهاند که این میزان با هدف تعیین شده در برنامه ششم توسعه یک درصد فاصله دارد.
وی ادامه داد: بنابراین، با وجود تأکید بر محافظت مالی از خانوار در برابر مخارج کمرشکن سلامت در قوانین برنامههای توسعه و سیاستهای کلان، سلامت کشور طی سالهای گذشته این هدف محقق نشده است.
بالا بودن سهم خانواده در هزینههای سلامت
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با تأکید بر اینکه دلیل اصلی عدم تحقق سلامت در کشور، بالا بدون سهم پرداخت از جیب خانوار در هزینههای سلامت است، گفت: پایداری و افزایش منابع مالی در دسترس عاملی مهم جهت کاهش پرداخت از جیب هزینههای سلامت است.
وی توضیح داد: همچنین سیاستگذاری برای کاهش هزینههای این بخش، نیازمند راهبردهایی برای بهبود همکاری بین بخشهای مرتبط از طریق تعیین اهداف و ایجاد چشمانداز مشترک است.
نگاهداری بیان کرد: در این راستا لازم است که نقش متولیگری وزارت بهداشت تقویت شده و سازوکارهای نظارت و ارزیابی سیاستهای حمایتی طراحی شود.
وی با اشاره به نقش رسانهها و اراده مسئولان برای کاهش هزینههای سلامت گفت: ارائه دهندگان خدمات باید در امر سیاستگذاری در این زمینه مشارکت داشته باشند تا سیاستها و تصمیمات کلان، در جامعه هدف، اثرگذار باشد.
ضرورت پیشبینی تغییرات آینده برای کاهش هزینههای سلامت
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: پیشبینی تغییرات آینده بخش سلامت و برنامهریزی برای مراقبتهای سلامت مورد نیاز و آگاهانه تصمیم گرفتن درباره این موضوعات، از دیگر ملزومات برای کاهش هزینههای سلامت در کشور است.
وی با اشاره به اهمیت بازنگری و بازتعریف سیاستهای حمایتی برای کاهش هزینههای سلامت گفت: در این زمینه باید مداخلات هدفمند برای افزایش محافظت مالی از گروههای کم درآمد و آسیب پذیر در برابر هزینههای کمرشکن سلامت صورت گیرد.
نگاهداری خاطرنشان کرد: ایجاد نظام دادهای پویا و بهروز جهت ارزشیابی شاخصهای تأمین مالی نظام سلامت کشور و آگاهی از تغییرات آینده بخش سلامت و مراقبتهای سلامت نیز در این زمینه اهمیت ویژهای دارد.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران