به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، «محمدتقی جهانپور» رئیس کل سازمان نظام پرستاری امروز در جلسه شورای عالی نظام پرستاری با حضور وزیر بهداشت اظهار کرد: مقام معظم رهبری تأکید داشتند که با توجه به سختی و دشواری کار پرستاران، همه مسئولین موظف هستند که توجه بسیار ویژه به جامعه پرستاری داشته باشند و در بحث تقویت جامعه پرستاری نیز بارها مقام معظم رهبری تأکید کردند که رفع کمبود نیروی پرستاری و امنیت شغل پرستاری و رفاه و معیشت پرستاران در دستور کار مسئولین باشد.
وی افزود: در دو سال گذشته 16 هزار تخت به سرانه تختهای بیمارستانی کشور اضافه شده اما متأسفانه در بحث استخدام نیروهای جدید در بدنه نظام سلامت رشد آنچنانی نداشتهایم. همچنین در پذیرش کادر پرستاری در کشور هم رشد چشمگیری وجود نداشته است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: ما 15 هزار پرستار برای استخدام سالانه نیاز داریم. هماکنون میزان پذیرش دانشجوی پرستاری 10500 نفر در مقطع کارشناسی است که تقاضا داریم پذیرش دانشجو در دانشکدههای پرستاری بیش از گذشته رشد داشته باشد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با بیان این که بر اساس آماری که سازمان نظام پرستاری دارد سالانه بیش از 2700 پرستار مهاجرت میکنند که زنگ خطری جدی برای نظام سلامت است، گفت: جامعه پرستاری جزو ارزشمندترین نیروهای حوزه سلامت هستند و در همین راستا بسته ماندگاری پرستاران در حال تدوین است.
وی گفت: امروز سازمان نظام پرستاری دوره ششم متشکل از 159 هیئت مدیره در سراسر کشور به همراهی سازمان مرکزی و اعضای شورای عالی در حال خدمت به مردم است و بیش از 270 هزار نفر از پرستاران عضو سازمان نظام پرستاری و دارای شماره نظام پرستاری هستند.
جهانپور خطاب به وزیر بهداشت بیان کرد: گفتمان و رویکرد دوره ششم تعامل و همیاری است و اعتقاد داریم اگر با وزارت بهداشت این همکاری ادامه یابد ارتقای سلامت مردم با کیفیت ارائه خدمات پرستاری رخ خواهد داد. امیدواریم شما در بحث مطالبات جامعه پرستاری بهویژه در موضوع تعرفهگذاری خدمات پرستاری که چالشهای بسیار زیادی در کشور ایجاد کرده دستوراتی بفرمایید تا شاهد نارضایتی همکاران نباشیم.
وی با بیان این که مطالبه دیگر همکاران این است که حذف کارانه با اجرای ناصحیح تعرفه خدمات پرستاری همراه شد که این همراهی منجر به نارضایتی گسترده و مشکلات معیشتی پرستاران شد، گفت: خصوصاً در مناطق کمبرخوردار این مشکل بیشتر بود زیرا بسیاری از بیمارستانهای کوچک مانند بیمارستانهای 32تختخوابه که افتتاح شدهاند زیانده هستند و همین امر باعث کاهش ضریب اشغال تخت شده که این موضوع باعث کاهش درآمد پرستاران از محل کارانه میشود؛ پیشنهاد ما این است که در مناطق کمبرخوردار برای جبران خدمات پرستاران تعرفه به صورت 2کا و 3کا محاسبه شود.
وی با اشاره به مبلغ پایین پرستاران اظهار کرد: اضافهکار در بیمارستانهای دولتی 20 هزار تومان و در نیروهای مسلح و تأمین اجتماعی بین 50 تا 80 هزار تومان است و خواهش ما این است که بحث اضافهکار که افزایش آن در معاونت توسعه وزارت بهداشت مطرح شده است مورد پیگیری قرار بگیرد.
جهانپور تصریح کرد: موضوع بعدی بحث فوقالعاده خاص است که درخواست داریم که از محل درآمدهای اختصاصی و منابع داخلی، به پاس زحمات ارزشمند همه همکاران در نظام سلامت به ویژه همکارانی که در دوران کرونا جانفشانی کردند فوقالعاده خاص برقرار شود.
وی خاطرنشان کرد: امروز پرستاران عزیزی که در ایام کرونا جانفشانی کردند و نیروهای طرحی بودند با بیمهری کامل از دانشگاههای کشور به دلیل اتمام دوران طرح اخراج شدند و پیشنهاد ما این است که سقف 66 ماه در کل کشور با اولویت مناطق محروم برداشته شود و تعداد افرادی که در دوران کرونا فعال بودند مشخص شود تا بتوانند در قالب نیروی طرحی ادامه کار بدهند. همچنین خواهش داریم که پرستاران، مشمول طرح ساماندهی کارکنان دولت شوند.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم؛
نظرات کاربران