به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مسعود درستی در واکنش به اظهارات صبح امروز رئیس کمیسیون حملونقل و عمران شورای شهر تهران، ضمن عذرخواهی از مسافران محترم به دلیل نقص فنی قطار در صبح روز گذشته که باعث اختلال در خدمترسانی خط یک متروی تهران شده بود، اظهار کرد: صحبتهای امروز تشکری هاشمی در صحن شورا به عنوان شخصی که در سالهای نهچندان دور مسئولیت تأمین شرایط مناسب و برنامهریزی برای آینده ناوگان حملونقل ریلی درون شهری تهران را برعهده داشته است عجیب و دور از انصاف بود.
وی افزود: کاش دغدغهای که امروز تشکری هاشمی برای مردم دارد در سالهایی که به عنوان معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، وظیفه خرید و نگهداری از ناوگان مترو را داشتند هم وجود داشت؛ چرا که با این تفکر، امروز قطارهایی که نفسهایشان به شماره افتاده را تحویل نمیگرفتیم.
وی ادامه داد: در دوره قبلی مدیریت شهری که اتفاق خاصی را برای حوزه حملونقل شاهد نبودیم اما در دوره قبلتر که مسئولیت حملونقل شهر بیش از 10 سال در اختیار شما بود، آیا به بحث تأمین ناوگان متناسب با گسترش خطوط و افتتاح ایستگاههای جدید توجه کردید؟ آقای تشکری هاشمی در دوران شما چه تعداد از قطارهای مترو در زمان مقرر اورهال و نوسازی شدند؟ چرا سرمایهگذاری برای تأمین پارکینگ و تعمیرگاه مناسب برای این ناوگان عظیم حملونقل ریلی درون شهری انجام نشد؟ آمار و ارقام ثبت شده در این شرکت به ما میگویند که میتوانیم بهراحتی انگشت اتهام را در فرسودگی ناوگان و عقبماندگی در زمینه اورهال آنها به سمت شما بلند کنیم.
اورهال یک قطار 5 سال طول کشید!
مسعود درستی ضمن مرور اقدامات انجام شده در زمینه انجام تعمیرات اساسی قطارهای مترو در دورههای مدیریتی گذشته تصریح کرد: در سالهای 1384 تا 1396 یعنی در دوره مدیریتی قالیباف، 24 رام قطار شهری تهران اورهال شده است. از سال 1396 تا 1399 (دوره مدیریتی حناچی) نیز تنها 22 رام قطار اورهال شد و این در حالی است که از ابتدای سال 1400 تا پایان امسال 52 رام قطار اورهال خواهد شد.
وی با بیان اینکه در دوره مدیریتی تشکری هاشمی از 83 قطاری که نیاز به اورهال داشتند تنها 24 رام قطار اورهال شدند، افزود: یک مثال از اهمیتندادن به اورهال قطارها در آن زمان مربوط بهقطار 118 DC است که در تاریخ 16 آذر 93 به اورهال میرود و در 6 مهر 98 به چرخه خدماترسانی بازمیگردد یعنی 5 سال زمان میبرد تا تعمیرات این قطار انجام شود! زمانی که شما معاون بودید ناوگان متروی تهران ناوگان تازهنفسی بود؛ اما دور از انصاف بود که با عدم آیندهنگری و انجام نشدن بهموقع تعمیرات و سرمایهگذاری مناسب در بخشهای مرتبط، کار ناوگان مترو را به اینجا برسانید.
متروی تهران با همان تعداد قطار مشغول خدمت رسانی در خطوط و ایستگاههای جدید است
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه با تأکید بر اینکه خرید ناوگان جدید برای متروی تهران یک پروسه زمان بر است، گفت: متأسفانه تأخیر 7ساله در نهایی کردن قرارداد 630 دستگاه واگن مترو باعث شد تا اکنون شاهد یک عقبماندگی در بحث ناوگان باشیم. آخرین قطار شبکه مترو (تنها دو رام) سال 1399 به این چرخه اضافه شد. در آن سال متروی تهران و حومه 136 ایستگاه و 258 کیلومتر طول خط داشت؛ اما اکنون ما با همان تعداد قطار که فرسودهتر هم شدهاند توانستیم جریان خدماترسانی به مردم تهران را در 156 ایستگاه و 296 کیلومتر خط حفظ کنیم.
وی با بیان اینکه از ابتدای تشکیل شرکت بهرهبرداری مترو تا پایان سال 1400 جمعاً 644 میلیارد تومان جهت اورهال ناوگان و تجهیزات ثابت هزینه شده است، افزود: فقط در 9 ماه ابتدایی سال جاری، 1126 میلیارد تومان قرارداد در این زمینه منعقد شده و 1032 میلیارد تومان هم مناقصه در دست اقدام داریم.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه گفت: از مجموع قراردادهای منعقد شده در 9 ماهه سال جاری 1617 قلم کالا به ارزش 521 میلیارد تومان وارد انبارهای شرکت شده است و این شرکت در همین بازه زمانی 600 میلیارد تومان در قالب قراردادهای منعقد شده به تأمینکنندگان داخلی پرداخت کرده است.
علت سفر به چین چه بود؟
وی خاطرنشان کرد: دور از انصاف است که بهخاطر آشنایی با بدنه شرکت و دسترسی به اطلاعات درونسازمانی از هر موضوعی برای تخریب مدیران کنونی استفاده کنید در حالی که میدانید در این دوره مدیریت شهری تلاش برای حفظ و نگهداری مترو به عنوان یک سرمایه ملی بیش از گذشته انجام شده است.
مسعود درستی در پایان در خصوص سفر به چین گفت: هدف اصلی من در این سفر کاری، پیگیری و تسریع در تحقق قرارداد خرید واگنهای مترو بود و موارد دیگر همچون خرید اتوبوس و بخشهای دیگر نیز هم راستا با این موارد با حضور متولیان هر حوزه دنبال شده است.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران