به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، همایون سامهیح، با بیان اینکه در مورد کمبود شیرخشک نمیتوان تمام تقصیرها را بر گردن یک مدیر یا یک دستگاه اجرایی انداخت، گفت: در موضوعاتی مانند تأمین دارو و شیرخشک، مجموعهای از عوامل درگیر هستند و نیاز به عزم و اقدام ملی داریم البته رئیس سازمان غذا و دارو وعدههایی برای بهبود وضعیت دادهاند و اگر این وعدهها محقق نشود به طور قطع جلسات نظارتی برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: سازمان غذا و دارو در نشست اخیر کمیسیون بهداشت توضیح داد که در مورد شیرخشکهای معمولی، تولید داخلی در حد نیاز جامعه در حال انجام است و در این حوزه تأمین تا حدودی مدیریت شده است اما در رابطه با شیرخشکهای رژیمی که برای نوزادان و کودکان دارای بیماریهای خاص تجویز میشود، هنوز کمبود جدی وجود دارد.
نماینده مردم کلیمیان در مجلس دوازدهم، ادامه داد: شیرخشکهای رژیمی نیاز به مواد اولیه خاصی دارند که باید از خارج کشور وارد شود و به دلیل تحریمها، مشکلات ارزی، محدودیت در انتقال پول و کمبود نقدینگی، تأمین این مواد با اختلال مواجه شده و در حال حاضر، کمبود این اقلام ادامه دارد و باعث سرگردانی مردم در داروخانهها شده است.
سامهیح نجفآبادی با اشاره به سابقه کمبود شیرخشک در دولت گذشته، افزود: در برههای از زمان، حتی شیرخشک معمولی نیز با کمبود شدید مواجه بود و به بازار آزاد راه پیدا کرده بود هرچند شرایط تأمین این نوع شیرخشک اکنون تا حدی بهتر شده، اما مشکل کمبود شیرخشکهای رژیمی همچنان پابرجا است.
وی با بیان اینکه تأمین این نوع شیرخشک نیازمند زیرساختهای فناورانه، مواد مؤثره و امکان دسترسی به آن است، گفت: باید تکنولوژی ساخت مواد مؤثره را در داخل توسعه دهیم یا دسترسی ما به منابع خارجی تسهیل شود اما در حال حاضر، مجموعهای از موانع شامل تحریمها، کمبود منابع ارزی، عدم امکان انتقال پول و مشکلات لجستیکی، موجب ایجاد بحران در تأمین شدهاند.
سامهیح در مورد وعده سازمان غذا و دارو برای تأمین شیرخشک، افزود: نمیتوان تمام تقصیرها را بر گردن یک مدیر یا یک دستگاه اجرایی انداخت و در موضوعاتی مانند تأمین دارو و شیرخشک، مجموعهای از عوامل درگیر هستند و نیاز به عزم و اقدام ملی داریم البته رئیس سازمان غذا و دارو وعدههایی برای بهبود وضعیت دادهاند و اگر این وعدهها محقق نشود به طور قطع جلسات نظارتی برگزار خواهیم کرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، ابراز امیدواری کرد که با رفع موانع بینالمللی و برنامهریزی مؤثر داخلی، کمبودهای کنونی به زودی برطرف و حداقل یک سطح از زندگی عادی و پایدار برای خانوادهها، فراهم شود.
نظرات کاربران