به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جعفر میعادفر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در وزارت بهداشت اظهار کرد: در حال حاضر حدود 3300 پایگاه اورژانس در کشور فعال هستند که این امر نشاندهنده پراکندگی خوب خدمات در نقاط مختلف کشور و ارائه خدمات مطلوب به مردم است.
وی افزود: در حال حاضر در شهر تهران سیستم لوکیشنیاب برای شناسایی سریع محل حادثه و یافتن بیماران نصب شده و این طرح در سایر شهرها نیز در حال توسعه است. این برنامه به کمک تکنولوژی، موقعیت محل حادثه را شناسایی میکند تا آمبولانسها بتوانند به سرعت به محل برسند.
رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: یکی دیگر از دستاوردها، مدیریت هوشمند تفسیر نوار قلب است. همکاران ما در دانشگاههای علوم پزشکی اکنون توانایی شناسایی بیماران سکته قلبی را به صورت هوشمند و سریعتر دارند. این تجهیزات در چند استان مستقر شده و برنامه داریم که این فناوری در سراسر کشور گسترش یابد.
میعادفر با اشاره به راهاندازی 21 پایگاه جدید گفت: برنامه ما این است که هر ساله 150 پایگاه اورژانس 115 در کشور ایجاد شود.
وی همچنین از راهاندازی مجمع خیرین اورژانس کشور خبر داد و اظهار کرد: تا چند روز دیگر، حدود 15 دستگاه آمبولانس توسط خیرین وارد سازمان اورژانس کشور خواهد شد. در حال حاضر تامین آمبولانس نیاز فوری ما است و بخشی از این آمبولانسها توسط خیرین خریداری میشود. همچنین، مجوز واردات 1000 دستگاه آمبولانس از خارج صادر شده و واردات این آمبولانسها از پرداخت عوارض گمرکی معاف است؛ کسانی که تمایل دارند میتوانند برای خریداری و واردات این آمبولانسها اقدام کنند. در همین حال، حدود 100 دستگاه آمبولانس آماده ترخیص از گمرک است که بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور توزیع خواهد شد. علاوه بر این، مناقصه برای خرید 600 تا 700 دستگاه آمبولانس نیز برگزار خواهد شد.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: تمامی ارکان نظام سلامت به خوبی میدانند که کمبود آمبولانس یکی از چالشهای جدی ما است. واردات فعلی آمبولانسها نمیتواند نیاز ما را به طور کامل تامین کند؛ چرا که حدود 3000 دستگاه آمبولانس فرسوده در اختیار داریم. با این حال، اعتباری از دوران شیوع کرونا باقی مانده است که در صورت صدور مصوبه سران قوا و با دستور وزیر بهداشت، برای خریداری آمبولانسها مورد استفاده قرار خواهد گرفت و در این صورت، مجموعا 2000 دستگاه آمبولانس وارد کشور خواهد شد.
وی در مورد برگزاری پویش “زخم سپید” برای کاهش خشونت علیه نیروهای فوریتهای پزشکی گفت: پیش از این مواردی از ضرب و شتم نیروهای اورژانس گزارش شده و اخیراً نیز آمبولانسها مورد تیراندازی قرار گرفتهاند که منجر به شهادت یکی از نیروهای اورژانس شده است. در هیچ کجای دنیا چنین مشکلاتی را مشاهده نمیکنیم. این پویش برای این راهاندازی شده است که همکاران ما در شرایط سخت معیشتی، شاهد چنین حوادث تلخی نباشند. در کشورهای پیشرفته، استفاده غیرضروری از خدمات اورژانس با جریمههای سنگین مواجه است تا کسی جرات چنین اقدامات ناپسندی را نداشته باشد.
بر اساس این گزارش، جعفر میعادفر؛ رئیس سازمان اورژانس کشور، در پاسخ به پرسشی درباره شکایتهای مردمی از خدمات اورژانس گفت: برخی از شکایات شامل احساس بیتفاوتی نیروهای اورژانس نسبت به بیمار یا رفتار نامناسب است. باید تلاش کنیم با رفتار حرفهای از آزردهخاطر شدن مردم جلوگیری کنیم.
وی افزود: یکی از دلایل نارضایتی ممکن است این تصور باشد که وقتی نیروهای اورژانس در حال ثبت علائم بیمار در تلفن همراه یا تبلت هستند، مردم فکر میکنند مشغول تلفن شخصی هستند.
میعادفر در خصوص استخدامهای جدید گفت: وزارت بهداشت تعداد قابلتوجهی نیرو برای اورژانس در نظر گرفته که جزئیات آن به زودی اعلام میشود. البته بخشی از این استخدامها به تبدیل وضعیت نیروهای فعلی اختصاص دارد و ممکن است تعداد نیروی جدید محدود باشد.
وی همچنین درباره اورژانس بانوان اظهار کرد: در حال حاضر 17 پایگاه اورژانس بانوان در کشور فعال است. با فارغالتحصیل شدن نیروهای جدید، انتظار داریم در شهرهای بزرگ پایگاههای بیشتری ایجاد شود. در حال حاضر، خدمات بانوان اورژانس از 8 صبح تا 8 شب به دلیل محدودیت فضای فیزیکی ارائه میشود.
میعادفر درباره چالشهای ترافیکی تهران گفت: 180 تا 200 موتورلانس در تهران فعال هستند و در 75 درصد مأموریتها نیازی به انتقال بیمار با آمبولانس نیست و خدمات لازم توسط موتورلانسها ارائه میشود.
وی همچنین به شرایط آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: افرادی که توان کمتری دارند، از حضور در فضای باز در روزهای آلوده خودداری کنند. اورژانس نیز در میادین مهم شهر مستقر است تا در صورت نیاز خدمترسانی کند.
در ادامه، حسن نوری ساری؛ معاون آموزشی اورژانس کشور، از هوشمندسازی اورژانس خبر داد و گفت: یکی از اقدامات کلیدی ما حذف کاغذ از فرآیندهای عملیاتی و کاهش زمان رسیدن آمبولانس به بیماران است. مرکز تحقیقات اورژانس نیز در حال توسعه فناوریهای نوین برای بهبود خدمات است.
وی به حادثه تیراندازی به آمبولانس در ایرانشهر و شهادت نیروی اورژانس اشاره کرد و افزود: نبود قوانین حمایتی از دستگاههای امدادی در کشور مشهود است. در بسیاری از کشورها، قوانین سختگیرانه برای مقابله با مزاحمتهای تلفنی و حملات به نیروهای امدادی وضع شده که در ایران نیز به تصویب چنین قوانینی نیاز داریم.
منبع : تسنیم
نظرات کاربران