ظرفیت تولید تجهیزات پزشکی ۵۰ درصد نیاز کشور است
باشگاه خبرنگاران جوان :
مزینانی رئیس اداره تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: در تجهیزات پزشکی اصطلاحی به نام قلم کالا وجود دارد که حدود ۶ هزار و ۸۰۰ قلم کالا؛ تجهیزات و ملزومات پزشکی داریم. این اقلام شامل تمامی موارد از یک نرم افزار گرفته تا دستگاههای تخصصی در درمان و موارد پزشکی مورد استفاده قرار میگیرند.
او میگوید: کد وسایل پزشکی موضوع دیگری است که سامانه تی تک و رهیابی، تعیین اصالت کالا را بررسی میکند. ما حدود ۳۶۷ هزار کد وسایل پزشکی داریم که از این میزان حدود ۱۲۰ هزار کد ثبت شده به صورت واردات انجام میشود.
مزینانی گفت: به کالایی مجوز داده میشود که الزامات فنی و استانداردها را رعایت کرده باشد و برای وزارت بهداشت احراز شده باشد.
نیاسر رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی در ادامه برنامه گفت: از نظر ظرفیت تولید تجهیزات پزشکی، ما اعتقاد داریم رقمی حدود ۵۰ درصد نیاز کشور و از نظر ارزشی، سهم بخش تولید بالا و رضایت بخش است.
او گفت: نقدینگی برای تولید کنندگان و استانداردسازی برای صادرات دو نکته حائز اهمیت است تا بتوانیم برند سازی کنیم و اعتماد به حوزه تجهیزات پزشکی افزایش پیدا کند.
نیاسر میگوید: بحث ارز ترجیحی را ما همیشه مخالف بودیم و ضربه آن بیشتر از کمک بود؛ چرا که فقط ۵ درصد آن به تولید اختصاص پیدا کرد.
رضایی معاون سازمان بیمه سلامت در ادامه برنامه گفت: ما از سیاست ارزی دولت استقبال میکنیم. در حوزه سلامت، مواردی که به صورت یارانهای در اختیار مراکز سلات قرار میگرفته، شفاف نبوده است. در برنامه جدید در نظر داریم ارز را در اختیار مصرف کننده واقعی و بیماران قرار دهیم.
او میگوید: ما در بحث تجهیزات پزشکی شرایط مناسبی نداریم و حدود ۸ تا ۱۰ درصد هزینه بیماران بستری مربوط به تجهیزات بستری آن هاست. خرید راهبردی تجهیزات پزشکی به صورت متمرکز میتواند از هزینههای جانبی کاهش دهد و ما این آمادگی را داریم که از طریق شورای عالی بیمه؛ بیمهها ورود پیدا کنند تا موضوع خرید راهبردی عملیاتی شود.
به گفته رضایی، برای محصولات سلامت محور؛ تولیدات باید دارای کیفیت و استاندارد باشند. اگر رعایت استاندارهای بین المللی در تجهیزات پزشکی رعایت شود، ما مقاومت در سطوح بعدی تجهیزکننده نخواهیم داشت.
نظرات کاربران