به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد رئیسزاده امروز در نشست خبری تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در حوزه پزشکی، با اشاره به کمکهای جامعه پزشکی به مناطق زلزلهزده خوی اظهار کرد: اعضای سازمان نظام پزشکی به لحاظ نقدی بیش از 3.5 میلیارد تومان به مناطق زلزلهزده خوی کمک کردند و بیش از 500 بخاری و 700 تخته پتو در اختیار مردم قرار گرفت. دو کمپ در آنجا تشکیل شد تا هم برای اسکان اعضای آسیبدیده و هم برای خدمترسانی مورد استفاده قرار گیرد و همکاران پزشک شبانهروزی در کنار سایر دستگاهها در خوی فعالیت کنند؛ توصیه ما هم این است که این مشکل به شکل منطقهای مدیریت شود.
وی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سلامت گفت: در حوزه پیشگیری و شاخصهای سلامت در طول سالهای پس از انقلاب، پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم و یکی از این شاخصها، طول عمر بوده که از 55 سال در سالهای پیش از پیروزی انقلاب به 77 سال در زمان حاضر رسیده است؛ همچنین امید به زندگی در کشور ما از میانگین جهانی بالاتر رفته که این موضوع بیانگر موفقیت در شاخصهای بهداشتی است.
رئیس سازمان نظام پزشکی افزود: تعداد اعضای هیئت علمی با درجه استاد تمام تا قبل از سال 70، 18 نفر بوده اما الان 2552 استاد تمام در دانشگاههای علوم پزشکی داریم که این موضوع رشد قابل توجهی داشته است. تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی 10 برابر شده است و الان 21 هزار عضو هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی داریم.
وی گفت: پیش از سال 70 سالانه 11 هزار نفر اعزام بیمار به خارج داشتیم که برای هر بیمار میانگین 10 هزار دلار هزینه میشد و برای پزشکان خارجی نیز چندین هزار دلار هزینه میشد اما الان هیچ پزشک خارجی در کشور نداریم و هیچ بیماری نیز به خارج از کشور اعزام نمیکنیم که این توسعه کمی و کیفی نیروی انسانی منجر به صرفهجویی حداقل 12 هزار میلیارد تومانی در سال شده است.
رئیسزاده ادامه داد: در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی رشد قابل قبولی داشتیم و مجموع صرفهجویی ارزی ناشی از خودکفایی در تولید دارو و تجهیزات، 60 هزار میلیارد تومان است یعنی اگر قرار بود مانند سال 58 دارو و تجهیزات پزشکی وارد کنیم باید 60 هزار میلیارد تومان هزینه میکردیم و در مجموع در حوزه نیروی انسانی و دارو و تجهیزات پزشکی، 70 هزار میلیارد تومان صرفهجویی شده است.
وی با بیان اینکه تا سال 1367 نزدیک 5000 پزشک خارجی در ایران وجود داشت و هرکدام میانگین 2500 تا 3000 دلار حقوق میگرفتند، گفت: در حوزه نیروی انسانی آمار ما در جامعه پزشکی بسیار افتخارآمیز است. تعداد پزشکان در اوایل انقلاب نزدیک به 13 هزار نفر بوده و 5 هزار پزشک خارجی داشتیم و الان بیش از 150 هزار نفر پزشک ایرانی داریم و نیاز به پزشک خارجی نداریم و بنابراین سرانه پزشک به ازای جمعیت 3 برابر رشد کرده و تعداد پزشکان رشد بیش از 10 برابری داشته است.
رئیسزاده با مقایسه آمار تعداد دانشکدههای علوم پزشکی در اوایل انقلاب و اکنون بیان کرد: تعداد دانشکدهها از 7 دانشکده پزشکی به 67 دانشکده پزشکی و از سه دانشکده دندانپزشکی به 44 دانشکده دندانپزشکی رسیدهایم و از سه دانشکده داروسازی به 22 دانشکده ارتقا یافتهایم و به طور میانگین تعداد دانشکدهها 10 برابر شده است.
رئیس سازمان نظام پزشکی افزود: در زمینه گسترش نظام شبکه جزو الگوهای موفق دنیا هستیم و در بیش از 19 هزار روستا بیش از 35 هزار بهورز را تربیت کردهایم که این عدد در سالهای پیش از انقلاب 2500 نفر بوده است و آمار تربیت بهورزان ایران را به الگویی برای کشورهای پیشرفته تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: در ریشهکنی مالاریا، سل و وبا موفق بودیم و از 25 درصد پوشش واکسیناسیون در پیش از انقلاب، به حدود 99 درصد در زمان حاضر رسیدهایم. الان میانگین دسترسی کودکان به واکسن هپاتیت ب در جهان حدود 40 درصد است اما در کشور ما این آمار 100 درصد است به همین دلیل آمار هپاتیت در ایران پایینتر از بسیاری از کشورها و نرم جهانی است.
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به کاهش 10 برابری مرگ و میر کودکان و مادران باردار گفت: میزان مرگ و میر نوزادان از 100 در هزار تولد زنده در سالهای پیش از انقلاب به 8 مورد در هر هزار تولد زنده رسیده و مرگ مادران باردار از 200 در 100 هزار نفر به 20 در هر 100 هزار نفر رسیده است و در تلاش هستیم تا این آمار به صفر برسد.
رئیسزاده با اشاره به اینکه تا پیش از پیروزی انقلاب 37 درصد شهرهای کشور مراکز درمانی داشتند، خاطرنشان کرد: الان 97 درصد شهرهای کشور ما بیمارستان و مراکز درمانی دارند.
وی اضافه کرد: تعداد تختهای بیمارستانی از 50 هزار در ابتدای انقلاب به بالای 150 هزار عدد رسیده و این در حالی است که برای راهاندازی هر تخت بیمارستانی نیاز به 10 میلیارد تومان است.
رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه تعداد پژوهشگران زن در حوزه سلامت ارتقای چشمگیری یافته است؛ یادآور شد: در حال حاضر 60 درصد فارغالتحصیلان رشتههای حوزه سلامت زنان هستند.
وی با اشاره به تلاشهای جامعه پزشکی در دوران جنگ تحمیلی تصریح کرد: اعضای جامعه پزشکی 520 هزار نفر از مجروحان جنگی و 100 هزار مصدوم شیمیایی را درمان و 100 هزار نفر را جراحی کردهاند و رکورد رساندن مجروح به بیمارستان در دنیا 45 دقیقه بود و در زمان جنگ تحمیلی در ایران، این آمار به 25 دقیقه رسید زیرا پزشکان در بیمارستانهای صحرایی نزدیک خط مقدم استقرار داشتند و بیش از 53 بیمارستان صحرایی و 32 نقاهتگاه را اداره کردند و برخی از آنها نیز مجروح و شیمیایی شدند.
رئیسزاده با اشاره به شیوع بیماریهای واگیردار در زمان جنگ در کشورها، گفت: تنها جنگ بزرگ دنیا که در آن مردم درگیر اپیدمی نبودند دوره 8 ساله جنگ تحمیلی بود زیرا کادر بهداشت و درمان خدمات خوبی را در زمان جنگ به مردم و رزمندگان ارائه کردند.
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر تعارض منافع سیاستگذاران نظام سلامت گفت: برخی میگویند چرا وزیر بهداشت باید پزشک باشد؛ ما میگوییم چون این دستاوردها با حضور وزیران پزشک به دست آمده است. این موفقیتها حاصل زحمات مدیران حوزه بهداشت و درمان کشور بود که حتی حوزه سلامت در زمان دفاع مقدس را هم مدیریت کردند.
رئیس زاده تصریح کرد: هم اکنون ما در زمینه تولید داروهای پیشرفته و نوترکیب جزو چهار کشور برتر دنیا هستیم و در بحث تولید سلولهای بنیادی جزو سه کشور اول دنیا هستیم و بیش از 7000 پیوند کبد در این چند سال داشتیم و در مورد کاشت حلزون جزو پنج کشور برتر دنیا هستیم و در بانک قرنیه جزو کشورهای اول دنیا هستیم. در حوزه جراحی عروق الان در 26 مرکز استان مرکز جراحی عروق داریم و طی دو سال کرونا 69 پیوند موفق قلب اطفال داشتیم که در آن دو سال ما مقام اول دنیا را داشتیم.
وی با بیان اینکه جامعه پزشکی ایران در حوزه جبهه مقاومت نیز از سال 91 تا 97 فعالیت زیادی داشته است، بیان کرد: بیش از 600 نفر از اعضای کادر درمان کشور ما به صورت داوطلبانه در بیش از 50 نقطه و در نزدیکترین نقاط به خطوط درگیری با داعشیها حضور داشتند.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران