محققان:
نتایج به دست آمده از یک تحقیق نشان داد، پیروی از رژیم مدیترانهایی ممکن است به درمان ناباروری کمک کند.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، رژیم غذایی مدیترانهای که شامل میوهها، سبزیجات و حبوبات است، مدتهاست که به دلیل فواید بیشماری برای سلامتی مورد تحسین قرار گرفته است. اکنون، نتایج به دست آمده از یک تحقیق نشان داده که ممکن است به درمان ناباروری نیز کمک کند و آن را به روشی غیرتهاجمی و مقرون به صرفه برای زوجهایی که قصد باردار شدن دارند تبدیل میکند.
رژیم غذایی مدیترانهای برگرفته از رژیم غذایی سنتی مردمان حاشیه مدیترانه و کشورهای ایتالیا، یونان، اسپانیا و مراکش است. پس از بررسیهای صورت گرفته توسط دانشمندان مشاهده شد که میزان بیماریهای قلبی عروقی در ساکنین اطراف دریای مدیترانه نسبت به سایر جمعیتهای جهان کمتر است، این بررسی موجب شد تا دانشمندان به دنبال علت این موضوع باشند و با بررسیهایی که صورت گرفت علت این مساله را الگوی غذایی مردم آن منطقه و رژیم غذایی مدیترانهای اعلام کردند.
این بررسی که توسط دانشگاه موناش و دانشگاه استرالیای جنوبی انجام شد، نشان داد که رژیم غذایی مدیترانهای میتواند کیفیت اسپرم مردانه، باروری و موفقیت فناوری کمک باروری (ART) را افزایش دهد.
محققان دریافتند که خواص ضد التهابی رژیم غذایی مدیترانهای نیز میتواند شانس باروری زوجها را افزایش دهد؛ ناباروری یک نگرانی بهداشت جهانی است که صدها میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد.
«اوانجلین مانتزیوریس»، محقق ارشد این مطالعه میگوید: «اصلاح تغذیه قبل از بارداری یک راهکار غیرتهاجمی و بالقوه مؤثر برای بهبود نتایج باروری است».
تحقیقات نشان میدهد که التهاب میتواند بر باروری مردان و زنان، کیفیت اسپرم، چرخههای قاعدگی و لانهگزینی تأثیر بگذارد.
تیم پژوهشی این مطالعه میگوید: به طور دلگرم کننده، ما شواهد ثابتی پیدا کردیم که نشان داد، با پیروی از یک رژیم غذایی ضد التهابی، رژیمی که شامل مقدار زیادی از چربیهای غیراشباع یا سالم، فلاونوئیدها (مانند سبزیجات سبز برگ) و مقدار محدودی گوشت قرمز و فرآوری شده است میتوان باروری را بهبود بخشید.
رژیم غذایی مدیترانهای عمدتاً مبتنی بر گیاه است و شامل غلات کامل، روغن زیتون فوق بکر، میوهها، سبزیجات، لوبیاها و حبوبات، آجیل، گیاهان و ادویهجات است. ماست، پنیر و منابع پروتئین بدون چربی مانند ماهی، مرغ یا تخم مرغ؛ گوشت قرمز و فرآوری شده فقط در مقادیر کم مصرف میشود. در مقایسه، رژیم غذایی غربی شامل چربیهای اشباع شده بیش از حد، کربوهیدراتهای تصفیه شده و پروتئینهای حیوانی است که آن را پر انرژی و فاقد فیبر غذایی، ویتامینها و مواد معدنی میکند. به طور معمول، یک رژیم غذایی غربی با سطوح بالاتر التهاب همراه است.
سیمون آلسی، محقق دانشگاه موناش میگوید درک ارتباط بین رژیمهای غذایی ضدالتهابی مانند رژیم مدیترانهای و باروری میتواند برای زوجهایی که امیدوار به تشکیل خانواده هستند تغییری ایجاد کند.
آلسی گفت: رژیم غذایی مدیترانهای به طور مداوم به عنوان یک از سالمترین رژیمهای غذایی در جهان رتبه بندی میشود. تغییر رژیم غذایی یک استراتژی غیر مداخله جویانه و مقرون به صرفه است که به طور بالقوه میتواند ناباروری را بهبود بخشد، گرچه باید تحقیقات بیشتری انجام شود، اما حداقل فایدهای که تغییر رژیم غذایی و پیروی از سبک مدیترانهای دارد، بهبود سلامتی افراد است.
منبع : خبرگزاری آنا
نظرات کاربران