به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احسان میرزایی در نشست خبری رونمایی از کتاب “آناتومی تطبیقی” که در خبرگزاری برنا برگزار شد، اظهار کرد: حکمای طب سنتی بر اساس براهین و قوانین دقیق، مبنای حکمی طب ایرانی را تدوین کردهاند. درس آناتومی (کالبدشناسی) که در حال حاضر در جهان درحال تدریس است مبتنی بر طب مدرن است اما در آناتومی ایرانی نگاه به کل بدن و یکپارچگی اندامهاست و در این روش، علل رخداد بیماری بسیار راحتتر شناسایی میشود؛ به عنوان مثال میتوان ارتباط امراض کبد را با کلیه متوجه شد.
وی انگیزه خود از نگارش این کتاب را بیان کردن نکات علمی طب سنتی و ایجاد انگیزه برای دانشجویان و علاقمندان طب ایرانی برای شناخت دقیق آناتومی با تلفیق طب ایرانی و مدرن عنوان و تصریح کرد: ادبیات طب قدیم سنگین است و برخی منابع طب ایرانی به زبان عربی است که این دو موضوع کار را برای علاقهمندان طب سنتی سختتر میکند و برای رفع این مشکلات، در این کتاب برای اولین بار یک کار تطبیقی آغاز شده است. در کتاب حاضر ادبیات ثقیل مربوط به حکمای طب سنتی روانسازی شده تا علاقمندان با کمترین دانشی در حوزه امور طبیعی نیز بتوانند از دانش حکمای برجسته طب ایرانی بهرهمند شوند.
میرزایی با اشاره به ویژگیهای کتاب آناتومی تطبیقی ادامه داد: اگر قرار است به سلامت جامعه کمک کنیم باید طب سنتی و مدرن در کنار یکدیگر قرار بگیرند و به تامین سلامت آحاد جامعه کمک کنند. در این کتاب نظرات طب قدیم و جدید درباره کالبدشناسی در کنار هم قرار گرفته تا خوانندگان بتوانند با نظرات حکما و طب جدید درمورد اندامهای مختلف آشنا شوند. در این کتاب با ادبیات سادهتر، به تشریح عملکرد اعضای بدن از منظر طب ایرانی پرداختهایم و بنابراین خواننده پس از مطالعه این کتاب با یک دایره وسیع از کاربرد اعضا مواجه میشود. مطالعه این کتاب به پزشکان و متخصصان طب سنتی در تحلیل علل و تشخیص بیماریها بسیار کمک کننده است زیرا عملاً به درمانگران در ارائه تحلیل جامعتر نسبت به اعضا و بیماریها کمک میکند. از سوی دیگر اگر کسی بخواهد در حوزه طب سنتی فعالیت داشته باشد باید با عملکرد هر عضو از دید طب سنتی آشنایی داشته باشد.
نویسنده کتاب در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه آیا این کتاب مورد تایید وزارت بهداشت و قابل استفاده متخصصان طب سنتی در دانشکدههای طب سنتی است؟ بیان کرد: در این کتاب از قسمت تشریح الاندام کتاب “خلاصه الحکمه” استفاده شده که این منبع مورد تأیید وزارت بهداشت است؛ این کتاب براساس مبانی دقیقی نگارش شده که حکمای طب سنتی نوشتهاند و منابع آن مورد تایید وزارت بهداشت است و امیدواریم با رایزنیهایی که با وزارت بهداشت صورت میگیرد بتوانیم از آنها کمک بگیریم تا در دانشکدههای طب سنتی کشور مورد استفاده قرار بگیرد.
دبیر انجمن ملی تغذیه سالم شهر تهران ادامه داد: پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت این است که کشورها به سوی استفاده از طب بومی و سنتی بروند زیرا داروهای طب سنتی کمعارضه و در دسترستر است و به لحاظ هزینهای ارزانتر از داروهای شیمیایی است و در عین حال، کشور ما جزو کشورهای بکر در حوزه گیاهان دارویی در جهان است و در تنوع گیاهان دارویی کمنظیر است.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران