به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، تاول نوعی ضایعه پوستی و کیسهای متورم حاوی مایع آبکی است که در داخل یا زیرپوست بوده و باعث ایجاد یک منطقه دردناک و متورم در پوست میشود؛ این عارضه ممکن است در پیادهرویهای طولانی روی پاها ایجاد شود.
چرا پا تاول میزند؟
مهمترین علت تاول، اصطکاک و سایس نامناسب بین پوست و کفش است. این سایش مکرر باعث میشود لایه رویی پوست از لایه زیرین جدا و بین این دولایه مایع جمع شود و تاول به وجود بیاید. تاول پا عمدتاً در شرایطی ایجاد میشود که اندازه کفش فرد برای پایش مناسب نباشد همچنین در هوای گرم و مرطوب و به دنبال تعریق بیشتر احتمال تاول زدن پوست پا بیشتر میشود.
باتوجه به طولانی بودن مسیر پیادهروی در ایام اربعین، ممکن است پای شما تاول بزند؛ رعایت نکات زیر میتواند باعث پیشگیری از بروز این عارضه و درمان آن در طول پیاده روی شود.
راههای پیشگیری از بروز تاول در پیادهروی اربعین
کفش مناسب بپوشید؛ کفش مناسب کفشی است که در زمان عصر تهیه شده باشد که پا در بزرگترین اندازه خود بوده باشد و پا در آن خیلی تنگ و خیلی رها نباشد.
در فواصل پیادهروی در هر دو تا سه ساعت کفشها و جورابهای خود را خارج کنید و پاهای خود را به ویژه نقاطی را که احتمال فشار در آن نواحی بیشتر است به آرامی ماساژ بدهید و با کمی روغن چرب کنید.
مراقبتهای پس از تاول زدن پا
تاول را دستکاری نکنید و از ترکاندن تاولهای پوستی خودداری کنید؛ در صورتی که اندازه تاول خیلی بزرگ بود یا موجب درد و ناراحتی شده بود میتوانید تحت نظر پزشک آن را تخلیه کنید؛ پزشک این کار را با کشیدن مایع درون تاول به وسیله یک سرنگ استریل انجام میدهد.
اگر چیزی پوست روی تاول را پاره کرد پوست را بر روی آن برگردانید تا از زخم آن محافظت کند؛ سپس کمی پماد ضدعفونی کننده مانند تتراسایکلین بر روی آن بمالید و آن را با پارچه تمیز باندپیچی کنید.
محل تاول را خشک و تمیز نگه دارید.
قبل از دست زدن به تاول دستهایتان را خوب با آب و صابون بشویید.
چه زمانی تاول پا خطرناک است؟
در صورتی که تاولها زیر بستر ناخن قرار داشتند یا با وجود گذشته دو روز بهبود نیافتند یا چرکی قرمز داغ یا دردناک شده بودند یا قطر آنها بزرگتر از 5 سانتیمتر بود باید حتماً به پزشک مراجعه کنید.
در فیلم زیر توصیههای طب سنتی برای پیشگیری از تاول زدن پا را مشاهده میکنید:
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران