به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عیناللهی امروز در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بینالمللی ایران فارما اظهار کرد: ما یک تاریخ بسیار پرافتخار در 44 سال اخیر در حوزه سلامت طی کردهایم و در این مدت افتخارات بسیار بزرگی نصیب جمهوری اسلامی ایران شده است. دشمنان ما با دسیسههای مختلف از جمله تحمیل جنگ و تحریمها بر ملت ما فشار وارد کردند اما ما روز به روز قویتر شدهایم.
وی از راهاندازی 33 خط تولید جدید دارو در یکسال اخیر در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: به مقدار نیازهایی که در کشور وجود دارد 33 خط تولید داروی جدید و 75 داروی جدید را به بازار داروی کشور اضافه کردیم.
وزیر بهداشت افزود: امروزه بزرگترین قدرت جمهوری اسلامی، قدرت نیروی انسانی ماست، به طوری که در حوزه سلامت 22 هزار عضو هیئت علمی، 270 هزار دانشجو در رشتههای پزشکی و 850 مرکز تحقیقاتی داریم و هیچ رشتهای در دنیا در علوم پزشکی وجود ندارد که آن را در داخل کشور نداشته باشیم.
عیناللهی ادامه داد: در تمام شاخصهای حوزه بهداشت ارتقای ویژه پیدا کردهایم و در افزایش امید به زندگی و پیشگیری از مرگ و میر مادران باردار و کودکان بسیار موفق بودهایم. همچنین در حوزه کرونا موفقیتهای چشمگیری داشتیم و 6 نوع واکسن کرونا تولید کردیم و امروزه آمادگی داریم هرنوع واکسنی را در کشور تولید کنیم و این دستاوردها گوشهای از قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است.
وزیر بهداشت با اشاره به دستاوردهای ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه سلامت خاطرنشان کرد: در ابتدای انقلاب میزان تامین داروهای ایران در داخل کشور 20 درصد بود اما در حال حاضر 99 درصد داروهای مورد نیاز در داخل کشور تولید میشوند و امیدواریم این آمار بهزودی به 100 درصد برسد.
وی افزود: امروزه به ازای هر 10 هزار نفر حدود 3.8 داروساز در داخل کشور داریم و در حال حاضر 12 هزار دانشجو در دانشکدههای داروسازی کشور در حال تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه یکی از افتخارات بزرگ ما در حوزه داروسازی حضور بخش خصوصی در تامین داروهای کشور بوده است، اعلام کرد که 60 درصد نیاز دارویی کشور را بخش خصوصی تامین میکند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مشارکتهای بینالمللی دولت مردمی اهتمام داشته که با تمام کشورهای همسایه ارتباط برقرار کند، بیان کرد: تعداد مسافرتهایی که شخص ریاست جمهوری به کشورهای خارجی انجام دادهاند نمایانگر آمادگی ما برای همکاری با همه کشورهای منطقه است. سلامت نقطه مشترک بین همه کشورهاست و جدا از سیاستها، سلامت میتواند دلهای مردم کشورها را به هم نزدیک کند و برای همین برقراری ارتباطات در حوزه سلامت را در اولویت قرار دادهایم.
وی با ارائه مثالی گفت: صادرات ربات جراح به اندونزی یکی از اقدامات مهم ما در زمینه برقراری روابط با کشورهای دیگر در حوزه سلامت بوده است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: با حدود 20 نفر از وزرای بهداشت کشورهای مختلف مذاکره دوجانبه داشتهایم که همگی آنها آمادگی خود برای همکاری با ایران در حوزه سلامت را اعلام کردهاند.
وی ادامه داد: در نمایشگاهی که در ونزوئلا در حوزه دارو داشتیم همه بازدیدکنندگان اقرار میکردند که کیفیت داروهای ایرانی بسیار مناسب است و با تلاش خوبی که در مدیریت سازمان غذا و دارو صورت گرفته است، امروزه صادرات دارو در 6 ماهه نخست سال رشد بسیار خوبی داشته است.
وزیر بهداشت یادآور شد: البته در عین حال میزان تقاضای داروی ما از کشورهای متعدد بسیار زیاد است که امیدواریم با تلاش شرکتهای تولیدکننده دارو بتوانیم صادرات را افزایش دهیم که در این راستا نیز در بخش بینالملل وزارت بهداشت با بسیاری از کشورها توافقنامه برای صادرات دارو منعقد کردهایم. همچنین در برخی از کشورها رایزن سلامت مستقر خواهیم کرد تا بتوانیم صادرات دارو را افزایش دهیم زیرا اعتقاد ما این است که ظرفیت خوبی در حوزه سلامت کشورمان وجود دارد.
وی یادآور شد: انواع داروهای شیمیایی، بیولوژیک و واکسنها در کشور تهیه میشوند که باعث شده بسیاری از بیماریهایی که در درمان آنها به کشورهای خارجی وابسته بودیم با ظرفیتهای موجود در داخل کشور درمان شوند.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران