0

در بحران دارو همه مقصر هستیم

نماینده مجلس در گفت‌وگو با آنا:

عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: در بحث کمبود دارو مقصر دولت، معاونت دارویی و وزیر بهداشت نیست، همه ما به نحوی مقصر هستیم. 

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری آنا_ زهرا اردشیری: وضعیت دارو و تجهیزات پزشکی در وضعیت نا به سامانی به سر می‌برد و بار‌ها رئیس کمیسیون بهداشت نیز نسبت به این موضوع انتقاد داشته، اما رئیس سازمان غذا و دارو در آخرین نشست خبری خود درباره وضعیت دارو اعلام کرده است همه چیز تحت کنترل است در عین حال هیچ‌گاه نمی‌توانیم بگوییم که وضعیت این حوزه ایده‌آل است.

همایون سامه یح، عضو کمیسون بهداشت مجلس در این رابطه به خبرنگار آنا گفت: نمی‌توانیم تمام مشکلات کمبود دارو را به گردن سازمان غذا و دارو بیاندازیم. در ۵ ماه اول سال جاری ۶۹ هزار میلیارد تومان برای دارو سرمایه‌‌گذاری شده است.

وی افزود: متأسفانه در مجلس قانونی برای بودجه دارو تصویب کردیم، که حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان است و تمام این مبلغ خرج شده و این موضوع باعث ایجاد مشکل بزرگی شده است. رئیس سازمان غذا و دارو هم ادعا می‌کند بودجه در اختیار ما قرار دهید تا مشکل دارو را حل کنیم.

سامه یح با بیان اینکه تولید‌‌‌کننده نیز در گرفتن تسهیلات بانکی به مشکل بر خورده است گفت: بانک مرکزی همکاری لازم را ندارد و تمام این مسائل دست به دست هم داده و مشکلات دارو را زیاد کرده است.

وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر داروی بیماران خاص موجود نیست و چاره این مشکل چیست؟ گفت: ما شاهد این موضوع بودیم که در سال‌های گذشته تیز در ماه‌های آبان و آذر بودجه دارو تمام شود. در آن زمان بودجه‌ای از طرف بانک مرکزی و سازمان بودجه تامین می‌شد و اضافه بر آنچه در سازمان بودجه تصویب شده بود به وزارت بهداشت تزریق می‌شد.

مشکلات دارویی قابل کتمان نیست 

 سامه یح افزود: خوشبختانه در حال حاضر نیز با آزاد شدن سایت‌های ایران در کشور‌های خارجی، دسترسی ایران به ارز، حداقل برای تأمین دارو باز شده است. پیش بینی ما این است که در دو ماه آینده میزان کمی از مشکلات دارویی کم شود، البته بدیهی است که مشکلات دارویی به طور کامل برطرف نخواهد شد. 

عضو کمیسون بهداشت مجلس با بیان اینکه مرتبا گروه‌ها و انجیو‌هایی در مورد پارکینسون و اف ام‌ای و … در کمیسیون بهداشت حاضر می‌شوند و مشکلاتشان را در مورد کمبود دارو مطرح می‌کنند گفت: قبول داریم مشکلات دارویی وجود دارد و قابل کتمان نیست، اما باید خوشبین و امیدوار باشیم.

این پزشک متخصص داروساز با بیان اینکه متأسفانه بودجه‌ای که در مجلس برای تأمین دارو تصویب شد بسیاری از این مشکلات را رقم زده است گفت: البته اعضای کمیسون بهداشت این موضوع را پیش بینی می‌کردند و بار‌ها هشدار داده بودند. چرا که بودجه دقیقا نصف مقداری بود که مجلس تصویب کرد و این مشکلات پیش بینی می‌شد. 

وی تاکید کرد: در بحث کمبود دارو مقصر دولت، معاونت دارویی و وزیر بهداشت نیست، همه ما به نحوی در این قضیه مقصر هستیم. 

سامه یح در پایان گفت: باید به این موضوع هم توجه کنیم زمانی که بودجه تصویب می‌شد، مشکلات اقتصادی زیادتر و میزان نقدینگی و ارزی که کشور ما در اختیار داشت، کمتر بود. باید امیدوار باشیم با توجه به طرح تحولات که اخیراً به وجود آمده، دست دولت را برای تأمین ارز دارو و همچنین ایجاد تسهیلات برای کارخانجات بیشتر کند. همچنین امیدواریم که بحران دارو در یکی دو ماه آینده بهتر شود.

مشکلاتی که سازمان‌های بیمه گر با آن دست به گریبان هستند

عضو کمیسیون بهداشت مجلس درباره نقش سازمان‌های بیمه‌گر در چالش حوزه دارو گفت: متاسفانه سازمان‌های بیمه‌گر هم با مشکل تامین ارزمواجه هستند. این سازمان‌ها نیاز به مبالغ بیشتری دارند تا بتوانند بدهی‌های خود را به مراکز درمانی، داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها و … پرداخت کنند. متأسفانه مبلغ به اندازه‌ای نیست که بتوانند به صورت کامل بدهی خودرا پرداخت کنند. این مسئله باعث ایجاد مشکل و نقص در روند تولید دارو شده است. به تبع زمانی که داروخانه‌ها و مراکز درمانی پول بیمه را دریافت نکنند و پرداخت‌شان به شرکت‌های توزیع‌کننده با اخلال مواجه شود در روند تامین دارو مشکل ایجاد خواهد شد.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران