به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مطالعهای جدید که توسط دانشگاه استنفورد انجام شده نشان میدهد که خطر ابتلا به سرطان ناشی از یک ماده شیمیایی مضر بهویژه برای کودکان، در خانههایی که از اجاق گاز به میزان متوسط تا زیاد استفاده میشود و تهویه مناسبی ندارند، بهطور قابلتوجهی بیشتر است.
این اولین مطالعهای است که خطرات سلامتی ناشی از مواد سرطانزای حاصل از سوختن گاز – بهویژه بنزن – را ارزیابی میکند و همچنین موارد ابتلا به نوعی از سرطان خون (لوسمی) که ممکن است ناشی از استفاده از اجاق گاز باشد را مورد بررسی قرار داده است.
محققان با بررسی میزان تماس ساکنان آمریکا با بنزن، که مادهای سرطانزا است، دریافتند حدود 6.3 میلیون نفر در معرض بالاترین سطوح بنزن حاصل از اجاقهای گاز قرار دارند.
نتایج نشان داد که استفاده از اجاق گاز میتواند سطح بنزن را بهشدت افزایش دهد و این موضوع در خانههای کوچکتر خطرات بیشتری برای سلامتی ایجاد میکند. این خطرات در فضاهایی مانند آشپزخانه، اتاق نشیمن و اتاق خواب که افراد بیشتر وقت خود را در آنها میگذرانند شدیدتر است.
سیستمهای تهویه با راندمان بالا توانستند میزان تماس با بنزن را بهطور قابلتوجهی کاهش دهند، اما حتی بهترین سیستمهای تهویه نیز نتوانستند خطرات سرطانزا را بهطور کامل از بین ببرند.
در این مطالعه، پژوهشگران سناریوهای مختلف آشپزی را با شدتهای مختلف شعله اجاق و دمای متفاوت فر، همراه با تهویه کم یا بدون تهویه، شبیهسازی کردند.
بنزن مادهای شیمیایی و خطرناک است که معمولاً در بنزین، دود سیگار و برخی مواد پاککننده قوی یافت میشود و با سرطانهای مرتبط با خون از جمله لوسمی در ارتباط است. این پژوهش نشان میدهد که خطر ابتلا به سرطان در کودکان در اثر تماس با بنزن حاصل از اجاق گاز، 1.85 برابر بیشتر از بزرگسالان است زیرا آنها هوای بیشتری را تنفس میکنند.
به گفته محققان، این مطالعه اهمیت تهویه مناسب را نشان میدهد و ضرورت تدوین سیاستها و راهکارهایی برای کاهش تماس با بنزن ناشی از استفاده از اجاق گاز، بهویژه برای گروههای آسیبپذیر مانند کودکان را برجسته میسازد.
منبع : تسنیم
نظرات کاربران