0

حمایت از پرستاران شبه ایثارگر به کجا رسید؟

گله‌مندی رییس سازمان نظام پرستاری از نمایندگان؛

رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: از اواسط دوران کرونا طرحی توسط برخی نمایندگان در مجلس شورای اسلامی مطرح شد که قرار بود، حمایت‌هایی از پرستاران شبه ایثارگر صورت گیرد. اما تا امروز این طرح عملی نشده است.

گروه جامعه خبرگزاری آنا، زهرا اردشیری، بعد از دوران اوج اپیدمی کرونا تعداد زیادی از پرستاران با اضطراب و افسردگی‌های حاد دست و پنجه نرم می‌کنند. طبق اعلام سازمان نظام پرستاری حدود ۷ هزار پرستار جانباز کرونایی محسوب می‌شوند که در حال حاضر به دلیل عوارض روحی، روانی و حتی جسمی که به آن‌ها وارد شده است، نمی‌توانند حرفه پرستاری خود را دنبال کنند و تعدادی زیادی از آن‌ها به بخش اداری رفته‌اند.

چندی پیش «احمد امیرآبادی فراهانی»، رییس فراکسیون ایثارگران مجلس گفته بود: «در رابطه با تبدیل وضعیت پرستاران به همه وزرا و مسئولان دولت نامه نوشته‌ام و این قول را از آن‌ها گرفته‌ام که قانون تبدیل وضعیت تا پایان امسال انجام شود و فراکسیون ایثارگران مجلس به‌جد موضوع را پیگیری می‌کند. هر چند که امیدواریم تا پایان سال بخش عمده و اکثریت ایثارگرانی که مشمول قانون تبدیل وضعیت می‌شوند تبدیل وضعیت آن‌ها انجام و قانون به طور کامل اجرایی شود تا نیازی به این نباشد که برای سال ۱۴۰۲ آن را تمدید کنیم.»، اما گویی در این رابطه هیچ اتفاق مثبتی رخ نداده است. 

محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری، در این رابطه به خبرنگار آنا اظهار داشت: از اواسط دوران کرونا طرحی توسط برخی نمایندگان در مجلس شورای اسلامی مطرح شد که قرار بود، حمایت‌هایی از پرستاران شبه ایثارگر صورت گیرد. اما تا امروز این طرح عملی نشده است.

او ادامه می‌دهد: افرادی مثل «احمد امیر آبادی فراهانی» رییس فراکسیون ایثارگران مجلس کاش به این سؤال پاسخ بدهد که اجرای طرح شبه ایثارگری که در دوران کرونا امضا‌های زیادی برای آن جمع آوری شد و حتی جلساتی با نخبگان جامعه پزشکی و پرستاری گذاشته شد و نظرات آن‌ها را پرسیدند به کجا رسید؟

میرزا بیگی ادامه می‌دهد: طبق بیان مقام معظم رهبری پرستارانی که در هنگام خدمت خود به ویروس مبتلا شده‌اند، از شهدای خدمت محسوب می‌شوند و با توجه به این موضوع پرستارانی که شامل آسیب‌های کرونا شده‌اند نیز باید خدماتی دریافت کنند.

میرزا بیگی با بیان اینکه سازمان نظام پرستاری حتماً پیگیر این موضوع خواهد شد، اما بایدکمی از موضوع تعرفه‌ها و فوق العاده خاص فارغ شویم می‌گوید: رسانه‌ها به عنوان افراد ناظر بیرون از جامعه پرستاری همان طور که در ایام کرونا از پرستاران تشکر و قدردانی می‌کردند و قوت قلب آن‌ها بودند حالا باید حق و حقوق آن‌ها را از مجلس و دولت مطالبه کنند. 

۷ هزار جانباز کرونایی داریم 

در دوران کرونا پرستاران هر روز شاهد تعداد بالای مرگ و میر بودند به علاوه هفته ها دوری از خانواده و فرزندانشان را تجربه کردند.پرستاران استرس انتقال ویروس به جامعه را داشتند و به همین دلیل اغلب در پانسیون‌های بیمارستان می‌ماندند و پس از مدتی آثار روانی کوتاه مدت و دراز مدت زیادی برای آن‌ها به وجود آمد. 

 میرزا بیگی در این رابطه به آنا می گوید: برای یک سری از پرستاران که در بخش‌های icu کرونا کار می‌کردند و در معرض ویروس بودند درخواست داده‌ایم زیر نظر دانشگاه شهید بهشتی و وزارت بهداشت خدمات روانشناسی دریافت کنند. 

رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه برای تمام پرستاران که در بخش‌های کرونا کار کرده‌اند چه در بخش‌های ویژه چه در بخش‌های عمومی کرونا مطالعات شفافی در حال انجام است که چند درصد از آن‌ها درگیر بیماری افسردگی و عوارض ناشی از آن شده‌اند می‌گوید: قطعاً نتیجه این مطالعات برای کمک به کادر درمان بسیار مفید خواهد بود و در بازسازی روحی و روانی آن‌ها تأثیر زیادی خواهد گذاشت. 

او ادامه می‌دهد: کرونا تمام پرستاران را گرفتار کرد، به طوری که ۱۴۵ هزار ابتلا به کرونا در بین آن‌ها داشتیم و گاهی در بعضی از پرستاران ۵ یا ۶ بار هم شاهد ابتلا به ویروس کرونا بودیم. ما فقط ۱۵۰ هزار شهید در گروه پرستاری داشتیم و حدود ۷ هزار نفر جانباز کرونایی داریم که در حال حاضر به دلیل عوارض روحی، روانی و حتی جسمی که به آن‌ها وارد کرده است نمی‌توانند حرفه پرستاری خود را دنبال کنند و تعدادی از آن‌ها به بخش اداری رفته‌اند.

با مهاجرت معکوس هم مواجه هستیم!

او در پاسخ به سوالی در رابطه با مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس می‌گوید: مهاجرت به تمام کشور‌ها زیاد است. البته کاملاً مشخص است وقتی تعداد زیادی پرستار مهاجرت می‌کنند زمینه مهاجرت دیگر همکاران خود را نیز فراهم می‌کنند. البته باید به این نکته اشاره کنیم که مهاجرت معکوس هم داریم یعنی کسانی که رفته‌اند و دوباره برگشته‌اند. در کل پدیده مهاجرت در پرستاران وجود دارد از میزان مهاجرت‌های معمولی جامعه بالاتر نیست.

منبع : خبرگزاری آنا

برچسب‌ها:

نظرات کاربران