0

تولید داخلی ۹۷درصد داروها/ ارزبری ۲۰۰میلیون دلاری مواد اولیه

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی پیرصالحی در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس 2025 که در مرکز همایش‌های ایران‌مال برگزار د، اظهار کرد: بیش از 97 درصد داروهای کشور از نظر تعداد و 82 درصد از نظر ارزش، توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود و مابقی داروها وارداتی هستند.

وی افزود: ارزبری داروهایی که در داخل کشور تولید می‌شوند، 700 میلیون دلار است؛ در حالی که بابت واردات دارو، سالانه 1.2 میلیارد دلار ارز از کشور خارج می‌شود.

وی ادامه داد: ارزی که صنعت مواد اولیه برای تولید دارو مصرف می‌کند، کمتر از 200 میلیون دلار است. این موضوع نشان می‌دهد که ارزش افزوده واقعی از طریق تولید مواد اولیه دارویی حاصل می‌شود. اگر بتوانیم سرمایه‌گذاران جدیدی را در این حوزه جذب کنیم، به موفقیت بیشتری دست خواهیم یافت.

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: تلاش ما همواره بر حمایت از تولید داخلی متمرکز بوده است، زیرا مسئولیت ما تأمین نیازهای سلامت و دارویی کشور است. پایدارترین راه برای تأمین داروی کشور، حمایت از تولید داخلی است.

وی ادامه داد: اگر نتوانیم از تولید داخلی حمایت کنیم، با توجه به شرایط ارزی موجود، قادر نخواهیم بود نیازهای دارویی کشور را تأمین کنیم؛ بنابراین، حمایت از صنعت تولید داخلی ضروری است. به دلیل این حمایت، گاهی ما را متهم می‌کنند که گرایشمان به صنعت، بیش از توجه به منافع مردم است؛ اما ما معتقدیم حمایت واقعی از صنعت، به منزله حمایت از سلامت مردم است، زیرا اگر صنعت داروسازی نتواند به‌درستی فعالیت کند، مردم با کمبودهای گسترده دارویی مواجه خواهند شد.

پیرصالحی با اشاره به نام‌گذاری امسال به‌عنوان سال «سرمایه‌گذاری در تولید» خاطرنشان کرد: همه ارگان‌ها باید در این مسیر همکاری کنند. در حوزه تأمین منابع ارزی، به همراهی بیشتر بانک مرکزی و بانک‌های عامل نیاز داریم و در حوزه صدور مجوزها نیز نیازمند همکاری وزارت صمت هستیم. خوشبختانه این همکاری‌ها در حال شکل‌گیری است.

وی با بیان اینکه علی‌رغم تلاش برای ارتقای همکاری‌ها، بیش از یک‌سال‌ونیم است که برای تأمین دستگاه‌های داروسازی نتوانسته‌ایم ارز دریافت کنیم، گفت: اگر بخواهیم سرمایه‌گذاری جدیدی را آغاز کنیم اما نتوانیم ارز مورد نیاز آن را تأمین کنیم، این سرمایه‌گذاری بی‌فایده خواهد بود.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه قانون برنامه هفتم، ما را مکلف به صادرات دارو به میزان یک میلیارد دلار کرده است، خاطرنشان کرد: این عدد با وضعیت کنونی تفاوت قابل‌توجهی دارد. افزایش صادرات دارو مستلزم فراهم شدن برخی الزامات است و باید کمک کنیم تا صنعت دارو به بازارهای صادراتی راه یابد.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی صنعت دارو، کمبود نقدینگی است، گفت: پیش از سال جاری تلاش کردیم بخشی از این عقب‌ماندگی را جبران کنیم و موفق شدیم 50 درصد مشکلات نقدینگی و بدهی‌ها را کاهش دهیم؛ اما هنوز نیمی از بدهی‌های صنعت دارو باقی مانده و باید نقدینگی آن برای تداوم تولید افزایش یابد. همچنین، باید قیمت دارو را برای صنعت داروسازی متعادل کنیم که این اقدام تاکنون انجام شده است.

پیرصالحی بیان کرد: در حال حاضر، بیش از 6200 آی‌آر‌سی تولید در حوزه مواد اولیه، بسته‌بندی و اقلام جانبی در صنعت دارویی کشور داریم که مایه افتخار است.

وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه نمایشگاه فارمکس بتواند به توسعه ارتباطات بین‌المللی نیز کمک کند، گفت: حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی، بستر مناسبی برای شکل‌گیری همکاری‌های چندجانبه و استفاده از ظرفیت‌ها فراهم می‌آورد که در نهایت به ارتقای کمی و کیفی صنعت دارو منجر خواهد شد.

خودکفایی تولید بسته‌بندی داروها/تولید 71درصد مواد اولیه دارو

وی تأکید کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی ما، موضوع کیفیت دارو است و وظیفه اساسی ما، نظارت بر کیفیت داروهایی است که در داخل کشور مصرف می‌شوند.

منبع : تسنیم

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *