0

توصیه‌های تغذیه‌ای هنگام آلودگی هوا

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد اسماعیل‌زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اشاره به خطرات ناشی از قرارگرفتن در معرض آلودگی هوا اعلام کرد: بر اساس یافته‌های علمی، قرارگیری در معرض هوای آلوده با طیف وسیعی از مشکلات در سیستم تنفسی و قلبی‌عروقی و حتی افزایش مرگ‌ومیر ارتباط مستقیم دارد.

وی افزود: بسیاری از ترکیبات موجود در ریزگردها می‌توانند سرطان‌زا باشند و موجب تشدید بیماری‌های مزمن نظیر آلرژی‌های تنفسی، عفونت‌های تنفسی و بیماری‌های قلبی شوند.

اسماعیل‌زاده با تأکید بر نقش تغذیه در کاهش اثرات مخرب ریزگردها تصریح کرد: ریزگردها در حین تنفس وارد بدن می‌شوند، به سطح ریه‌ها می‌چسبند و با ایجاد التهاب و کاهش آنتی‌اکسیدان‌ها، به‌ویژه در مایع پوششی ریه، موجب تخریب سلول‌ها و افزایش خطر ابتلا به سرطان به‌ویژه سرطان ریه می‌شوند بنابراین مصرف مواد غذایی ضدالتهاب و سرشار از آنتی‌اکسیدان می‌تواند نقش مؤثری در محافظت از بدن ایفا کند.

وی در ادامه، با اشاره به توصیه‌هایی برای بهبود تغذیه در روزهای آلوده تشریح کرد: افزایش مصرف میوه‌ها و سبزیجات زرد و نارنجی ضروری است. هویج، کدوحلوایی، گوجه‌فرنگی، زردآلو، آلو، طالبی، موز و انبه به‌دلیل دارا بودن بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) نقش مؤثری در کاهش اثرات مضر آلودگی دارند. استفاده بیشتر از منابع ویتامینC، مصرف پرتقال، لیمو، نارنج، نارنگی، توت‌فرنگی، سیب، خربزه، انار، اسفناج، سبزی‌خوردن، فلفل‌دلمه‌ای و پیاز توصیه می‌شود. جوانه‌ها، مغزهای آجیلی و تخمه آفتابگردان با دارا بودن ویتامینE می‌توانند به کاهش التهاب کمک کنند.

وی ادامه داد: افزایش مصرف منابع امگا3 شامل ماهی، گردو و خرفه به‌دلیل دارا بودن اسیدهای چرب مفید برای سلامت ریه بسیار مؤثرند. کلم بروکلی، گل‌کلم و کلم‌برگ دارای موادی هستند که به دفع سموم از بدن و پیشگیری از سرطان کمک می‌کنند. گنجاندن مواد غذایی مؤثر بر کاهش خلط ریوی، شامل هندوانه، پیاز، تخم‌مرغ و سیر به تقویت ریه و کاهش خلط کمک می‌کنند. مصرف مکمل ویتامینD نیز ضروری است و با توجه به نقش این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی، انجام آزمایش خون برای بررسی سطح آن و مصرف مکمل با مشورت متخصص توصیه می‌شود.

توصیه‌هایی برای حفظ سلامت در آلودگی هوا

اسماعیل زاده بیان کرد: استفاده از زردچوبه در غذاها، این ادویه حاوی کورکومین است و در بهبود عملکرد ریوی مؤثر است. چاقی و اضافه‌وزن با افزایش التهاب و فشار بر اندام‌ها از جمله ریه و قلب، مقاومت بدن در برابر آلودگی هوا را کاهش می‌دهد. در صورت ابتلا به اضافه‌وزن، مراجعه به متخصص تغذیه توصیه می‌شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه در پایان تأکید کرد: در شرایط فعلی، توجه جدی به تغذیه سالم نه‌تنها یک انتخاب، بلکه یک ضرورت برای مقابله با پیامدهای خطرناک آلودگی هوا به‌ویژه ریزگردهاست.

منبع : تسنیم+

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *