با ورزش منظم؛
محققان در پژوهش اخیر خود دریافتند، ورزش منظم در سنین میانسالی قدرت حافظه را در سنین بالا بهبود میبخشد، حتی اگر در دهه ۵۰ و ۶۰ سالگی انجام شود.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، محققان در پژوهش اخیر خود دریافتند، ورزش منظم در سنین میانسالی قدرت حافظه را در سنین بالا بهبود میبخشد، حتی اگر در دهه ۵۰ و ۶۰ سالگی انجام شود.
این پژوهش به سرپرستی تیمی از محققان دانشگاه یوسیال با هدف انجام یک سری از آزمایشات در مورد اینکه آیا حفظ تناسب اندام میتواند زوال عقل را به تاخیر بیندازد یا خیر انجام شد و درنهایت مشخص شد، ورزش میتواند زوال عقل و تحلیل حافظه را به تاخیر بیندازد.
این مطالعه ۱۴۰۰ نفر را تحت بررسی قرار داد و دادههای به دست آمده از آن نشان داد، حتی ماهانه یک بار دویدن برای محافظت از حافظه اقدام مثبت و تاثیرگذاری است.
دانشمندان این دانشگاه عادات ورزش همه شرکت کنندهها را در طول ۳۰ سال پیگیری کردند.
بسیاری از این تحقیقاتی که تاکنون صورت گرفته، بر تناسب اندام در اواسط زندگی متمرکز شده و فوایدی را تشریح میکند که مربوط به افرادیست که ۱۵۰ دقیقه ورزش هفتگی توصیه شده توسط سازمانهای بهداشتی را انجام میدهند، اما محققان این مطالعه جدید میگویند نتایج آنها اثبات میکند که هر تغییر کوچکی به حفظ سلامت مغز کمک میکند و هیچ وقت برای شروع دیر نیست.
سارا نائومی جیمز، پژوهشگر دانشگاه یوسیال و محقق اصلی این کارآزمایی میگوید، مطالعه او شواهدی را برای تشویق بزرگسالان غیرفعال به فعال بودن حتی تا حد کمی در هر مرحله از بزرگسالی برای بهبود شناخت و حافظه در مراحل بعدی زندگی ارائه میدهد.
مطالعات متعددی نشان داده، حفظ تناسب اندام با ورزش و داشتن رژیم غذایی سالم میتواند میزان خطر ابتلا به بیماری زوال عقل در سالمندی را کاهش دهد. همچنین در کاهش احتمال ابتلا به دیگر بیماریها و اختلالات مانند بیماریهای قلبی نیز موثر است. وی در این مورد که ورزش چطور میتواند به سلامت مغز کمک کند، گفت: تناسب اندام و ورزش برای رگها خوب است، عوامل قلبی و عروقی ارتباط مستقیمی با ابتلا به بیماری دمانس و بیماریهای شبیه آن مانند آلزایمر دارند. غیر از این ورزش بیشتر و تناسب بهتر فیزیکی تاثیر مستقیمی بر سلولهای عصبی بر مغز دارد. جیمز هندریکس، رئیس بخش ابتکارات علمی جهانی در انجمن آلزایمر نیز با این یافته موافق است که تناسب فیزیکی برای رگها و عروق قلب خوب است. وی در این مورد گفت: مدتهاست در مورد ارتباط مغز و قلب بحث و بررسی میکنیم، اگر فردی رگهای خوب و با قابلیت اکسیژن رسانی بالا داشته باشد، اندامها سالمتر هستند و مغز نیز به عنوان یک اندام از این قاعده مستثنی نیست.
گفته میشود که ورزش مکرر باعث بهبود جریان خون در مغز و منجر به افزایش فعالیت در مناطق مرتبط با یادگیری و حافظه میشود.
جیمز مطالعه این گروه برای ارزیابی اینکه آیا الگوهای ورزش در نهایت میتواند شروع زوال عقل را به تاخیر بیندازد، ادامه خواهد داد.
منبع : خبرگزاری آنا
نظرات کاربران