0

تعطیلی زندان رجایی‌شهر می‌تواند الگویی برای حل مشکلات کشور باشد/ چرا شهید لاجوردی الگوی زندانبانی اسلامی است؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امین‌حسین رحیمی؛ وزیر دادگستری از سخنرانان ویژه دومین جشنواره تجلیل از کارکنان ساعی سازمان زندان‌ها (یادبود شهید لاجوردی) بود.

وزیر دادگستری در سخنرانی خود به تعطیلی زندان‌ رجایی‌شهر اشاره کرد و گفت: به‌دلیل مشکلات و سختی فراوان شخصاً اعتقاد داشتم انتقال این زندان شدنی نیست، اما کمک خداوند و مدیریت رئیس سازمان زندان‌ها باعث شد که این امر مهم اتفاق بیفتد. تعطیلی این زندان امری ماندگار در دوران مدیریت ریاست قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها محسوب می‌شود چرا که کار نشدنی را شدنی کردند، این کار می‌تواند مبنا و الگویی برای حل مشکلات کشور باشد.

بنا بر اعلام تسنیم، زندان رجایی‌شهر در راستای اجرای مصوبات سفر استانی حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌‎ای؛ رئیس قوه قضاییه به استان البرز در فروردین‌ماه امسال در مردادماه تعطیل شد.

روند تعطیلی این زندان، از زمان تصویب مصوبه یادشده آغاز شد و با توجه به انجام مقدمات از سوی سازمان زندان‌های کشور و هماهنگی‌های صورت گرفته در استان البرز، تا دهم تیرماه حدود نیمی از زندانیان تخلیه شده بود و عملیات انتقال زندانیان روز شنبه 14 مرداد به پایان رسید و این زندان تعطیل شد.

مرحله بعدی برای انتقال کامل زندان رجایی‌شهر، پیگیری‌‌ها و اقدامات از سوی سازمان زندان‌ها جهت حصول توافق نهایی با استانداری البرز برای واگذاری این زندان است.

آنطور که فاضلی هریکندی؛ رئیس کل دادگستری استان البرز اعلام کرده است؛ این زندان پس از توافق سازمان زندان‌ها و استانداری البرز به مدیریت شهری کرج واگذار خواهد شد.

شهید لاجوردی معمار زندانبانی برای تربیت و اصلاح مجرمین است

وزیر دادگستری در ادامه سخنرانی خود در جشنواره تجلیل از کارکنان ساعی سازمان زندان‌ها (یادبود شهید لاجوردی) که امروز (پنجشنبه 2 شهریور) و با حضور رئیس، مدیران و کارکنان سازمان زندان‌ها برگزار شد، شهید لاجوردی را معمار سازمان زندان‌ها در زمینه اصلاح‌ و تربیت و زندانبانی صحیح دانست و گفت: او به معنای واقعی ساده‌زیست بود و نهایتاً کینه منافقین باعث شد که به شهادت برسد.

رحیمی، مهم‌ترین ویژگی شهید لاجوردی در زندانبانی را اصلاح و بازسازگار کردن زندانیان برای بازگشت به جامعه عنوان کرد و افزود: شهید لاجوردی در مورد زندانیان بسیار دلسوز بود و همین موضوع باعث شد بسیاری از منافقین را با اخلاق فاضل وی به زندگی سالم برگردند.

قوه قضائیه , زندان , ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند | ستاد دیه , وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران ,

وزیر دادگستری گفت: خدمت در سازمان زندان‌ها بسیار سخت و قابل احترام است، این قشر باید مورد توجه و حمایت باشند. کار در حوزه زندانبانی تحمل بسیاری می‌طلبد و خوشبختانه امروز فردی بر این سازمان مدیریت می‌کند که به دلیل تجربه بالا و آشنایی کامل با این مجموعه، بهترین گزینه بوده و قطعاً مدیر موفقی محسوب می‌شود.

رحیمی همچنین خاطرنشان کرد: هدف زندانبان ما رفع مشکلات زندانی است، حتی اگر فردی شرور باشد هم باشد باز هم تمام تلاش زندانبان اصلاح و بازسازگار کردن وی برای بازگشت به جامعه است. کار زندانبانی مهم است و اگر با نیت الهی انجام شود، ثواب آن با دیگر مشاغل قابل قیاس نیست.

شهید لاجوردی که بود؟

سید اسدالله لاجودری، مبارز مجاهد و از یاران امام خمینی(ره) در راه پیروزی انقلاب اسلامی بود که در زمان طاغوت بارها به زندان رفت. او در مبارزات پیش از انقلاب خود جلسات مذهبی متعددی را تشکیل می‌داد و از این رو گروه‌های چپ و مارکسیستی و نیز گروه‌هایی همچون مجاهدین خلق و فرقان با وی مشکلات اساسی داشتند.

او بعد از انقلاب دادستان انقلاب تهران شد اما در سال 1363 سمت‌های قضایی خود را کنار گذاشت. با این حال او در سال 1368 به ریاست سازمان زندان‌ها منصوب شد که تا اسفند 1376 این مسئولیت را به‌عهده داشت.

شیوه زندانبانی این شهید والامقام مدل جدیدی از اصلاح و تربیت مجرمین را بنا گذاشت و الگوی زندانبانی او به عنوان تراز زندانبانی اسلامی شناخته می‌شود.

تشکیل ستاد دیه کشور در سال 1369 برای کمک به آزادی زندانیان بدهکار مالی و جرایم غیرعمد، از جمله خدمات ماندگار وی است.

شهید اسدالله لاجوردی در اول شهریور 1377 در محل کسب خود در بازار تهران، توسط دو نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق ترور شد و به شهادت رسید.

گفتنی است؛ در جشنواره تجلیل از کارکنان ساعی سازمان زندان‌ها (یادبود شهید لاجوردی) که جمعی از مسئولان اجرایی و قضایی کشور به‌ عنوان میهمان و سخنران حضور داشتند، 150 نفر از منتخبین برتر عرصه اصلاح‌ و تربیت در ادارات و زندان‌های کشور مورد تجلیل قرار گرفتند.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *