0

تأخیر سازمان برنامه و بودجه و مشکلات دارویی کشور

در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: انتظار از وزیر بهداشت و سازمان غذا و دارو این است که به طور جدی وضعیت بودجه حوزه دارو را مطالبه کنند؛ چراکه تأمین‌نشدن ارز باعث کمبود دارو و آسیب به مردم و بیماران می‌شود.

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، این روز‌ها که بسیاری ازاعضای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی از بحران دارویی صحبت می‌کنند و به دولت هشدار می‌دهند، «بهرام عین‌اللهی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز پنج‌شنبه در حاشیه بازدید از بیمارستان امام حسین (ع) هشترود اعلام کرد: «دارو به وفور در کشور پیدا می‌شود.»

وی گفته است: «بخش اعظمی از مشکلات دارو که گاهی به آن مبتلا می‌شویم به خارج از حوزه سلامت کشور مربوط است؛ اما اکنون کمبودی در این زمینه وجود ندارد.»

گفته‌های وزیر بهداشت باعث عصبانیت افکار عمومی در فضای مجازی شده است. این در حالی است حدود یک هفته پیش نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته است: «صادقانه بگویم، در حوزه تامین دارو، تجهیزات پزشکی مصرفی و شیر خشک دچار مشکل هستیم.»

سید جلیل میرمحمدی در رابطه با واکنش وزیر بهداشت و مشکلات دارو به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: من تا این لحظه مصاحبه وزیر بهداشت را نشنیده ام و نمی‌دانم در رابطه با چه سوالی این پاسخ را داده اند. ولی ما در حوزه دارو به خصوص بعضی دارو‌هایی که برای بیماران صعب‌العلاج و سرطانی است به شدت دچار مشکل هستیم. البته نسبت به ۴ ماه گذشته به طور قابل توجهی وضعیت بهتری پیدا کرده ایم ولی همچنان کمبود دارو و بعضی از اقلام شیرخشک و تجهیزات پزشکی مصرفی در سطح کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه در این خصوص مراجعه کنندگان حضوری متعدد و همچنین پیامک‌هایی که از طرف مردم دریافت می‌کنیم کاملا مشخص است که در سطح کشور کمبود دارو وجود دارد گفت: البته این بحران شامل همه اقلام دارویی نیست و تأکید می‌کنم نسبت‌به چند ماه قبل وضعیت دارویی کشور نسبتا بهتر شده است.

میرمحمدی با بیان اینکه برای تأمین داروی کشور بحث نقدینگی ریالی حائز اهمیت است، گفت: این بودجه را باید سازمان برنامه و بودجه پرداخت کند که تا چند روز پیش حتی یک ریال از حدود ده‌هزار میلیارد تومن بدهی سال قبل و امسال پرداخت نشده است و بالطبع وقتی پرداخت ریالی اتفاق نیافتد، به‌طور قطع و یقین در بحث خرید ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه دارو، ماده مؤثره‌ی آن، یا خود دارو دچار مشکل خواهیم شد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: رئیس بانک مرکزی در جلسه با حضور ریاست مجلس متعهد شدند که در رابطه با تخصیص ارز موردنیاز واردات دارو به‌خصوص تامین ارز با کیفیت اقدام بکنند و به‌صورت ماهیانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار در اختیار وارد کننده‌ها قرار داده شود؛ که ظاهرا واسطه‌ها برای تخصیص ارز همراهی نکرده اند؛ و تا چند روز گذشته نتوانسته بودند آن تعهدی که داده بودند را تامین کنند و این موضوعات مشکل جدی در تامین دارو ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه یک نکته مهم دیگر در بحث دارو این است که ما وقتی امروز ارز را در اختیار واردکننده قرار میدهیم، تا زمانی‌که ماده اولیه وارد کشور شود و در اختیار صنعت و مردم قرار بگیرد نزدیک به ۲ ماه زمان نیاز دارد، افزود: تخصیص ارز چیزی نیست که بگوییم امروز ارز را دریافت کنیم فردا مواد اولیه در اختیار صنعت داروسازی قرار میگیرد ، این پروسه زمان بر است.

میرمحمدی افزود: انتظار از وزیر بهداشت و همچنین سازمان غذا و دارو این است که حجب و حیا و رودربایستی را کنار بگذارند و به طور جدی مطالبه کنند؛ چراکه عدم مطالبه جدی، عدم تأمین ارز و عدم تخصیص ریالی ، باعث می‌شود که کمبود دارو در داروخانه‌ها احساس شود و به مردم و بیماران آسیب بزند.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران