به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جلیل سعیدلو امروز در نشست خبری برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و ملزومات دارویی که در انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: 70 تا 80 درصد ملزومات پزشکی توسط تولید داخل تأمین میشود و مابقی از طریق واردات است و 50 درصد تجهیزات دستگاههای پزشکی نیز وابسته به تولید داخلی است.
وی افزود: موضوع مطالبات یکی از مسائل مهم است و ارادهای برای حل مشکلات وجود ندارد. در حوزه پرداخت مطالبات شرکتهای تجهیزات پزشکی، بسیاری از اوقات با بدهیهای یکونیمساله مواجه بودهایم. در حال حاضر شرکتها بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان مطالبات در حوزه تأمین و تولید تجهیزات پزشکی از مراکز درمانی دارند که در این زمینه دائم در حال مکاتبه با دولت برای تأمین این مطالبات هستیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر تأثیر حذف ارز ترجیحی از صنعت تجهیزات پزشکی بر نقدینگی صنعت و هزینههای بیماران بیان کرد: پایه ارزی 4200 تومانی قبلاً برای تجهیزات پزشکی وجود داشت که امسال به 28500 تومان رسیده است و قطعاً روی پرداخت از جیب مردم تأثیر میگذارد. بیمهها برای کاهش هزینههای درمانی مردم در حوزه تجهیزات پزشکی باید ایفای نقش کنند؛ در طرح دارویار، سازمانهای بیمهگر عمده داروهای بیماران را تحت پوشش قرار دادند و قرار شد قیمتها در سال اجرای این طرح (1402) معادل قیمتهای شهریور سال قبل (1401) باشد، اما بهواسطه عدم تخصیص بهموقع ریال، دچار وقفه شد و به شکلی که طراحی شده بود پاسخگوی نیاز بیماران نبود. بنابراین اگر قرار باشد طرحی به نام تجهیزیار نیز اجرا شود، باید همه سازمانهای دخیل نقش خود را به موقع ایفا کنند تا پرداختی مردم افزایش نیابد.
وی ادامه داد: در وهله اول باید پوشش بیمهای اقلام تجهیزات پزشکی افزایش یابد و در عین حال اعتبارات مورد نیاز برای اجرای این طرح نیز در نظر گرفته شود.
سعیدلو خاطرنشان کرد: وجه تمایز صنعت سلامت با سایر صنایع این است که هیچ بحرانی باعث تعطیلی و عدم حضور در کنار مردم نمیشود. در جنگ 12روزه اخیر نیز همین اتفاق افتاد و ما رسالت خود را در زمینه پشتیبانی از سلامت مردم انجام دادیم.
وی با اشاره به برگزاری سومین دوره نمایشگاه ایرانمِد تصریح کرد: طی دو دوره گذشته توانستیم رضایت شرکتکنندگان در نمایشگاه ایرانمِد را جلب کنیم و این باعث شده است که برای دوره جاری نیز تاکنون بیش از 50 درصد ظرفیت نمایشگاه ثبتنام شود.
سعیدلو در پاسخ به پرسشی درباره ساماندهی خریدوفروش برخی تجهیزات پزشکی دستدوم بیان کرد: برخی اقلام و تجهیزات پزشکی یکبارمصرف هستند و باید بلافاصله پس از مصرف دور انداخته شوند؛ بنابراین در مورد این تجهیزات مصرفی نمیتوان از اقلام دستدوم استفاده کرد. گروه دیگری از تجهیزات پزشکی مانند تخت و ویلچر هستند که ممکن است مردم در پلتفرمها آنها را به فروش بگذارند. با این حال، مجمع خیرین تجهیزات پزشکی اقدام به جمعآوری این محصولات میکند تا پس از اورهالکردن، آنها را دوباره در اختیار بیماران قرار دهد. مردم میتوانند از طریق سامانه مجمع خیرین صنف تجهیزات پزشکی این اقلام را دریافت کنند.
عباس تقدسینژاد، مدیرعامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب نیز در ادامه این نشست خبری بیان کرد: سومین دوره نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و ملزومات دارویی (ایرانمِد 2025) از 17 تا 20 مهرماه برگزار میشود.
وی افزود: در نمایشگاه ایرانمِد سال گذشته، 300 شرکت حضور داشتند و امسال قرار است این تعداد افزایش یابد. بیش از 40 رویداد جانبی نیز در این نمایشگاه برگزار خواهد شد. ما انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی را محور برگزاری نمایشگاه قرار دادیم و از بیش از 30 شرکت خارجی و هیئتهای تجاری برای حضور در این رویداد دعوت به عمل آوردهایم.
تقدسینژاد ادامه داد: یک پروژه سرمایهگذاری کلان برای نمایشگاه شهر آفتاب کلید خورده و مقدمات فراخوان سرمایهگذاری نیز فراهم شده است تا در آینده 12 سالن دیگر به مجموعه شهر آفتاب اضافه شود. همچنین تلاشهایی برای تسهیل دسترسی به مترو در حال انجام است تا شهروندان بتوانند با سهولت بیشتری به نمایشگاه دسترسی داشته باشند.
در ادامه این نشست خبری، ابوالفتح صانعی، عضو هیئتمدیره اتحادیه بازرگانان اظهار کرد: ما با تورم، رکود و مضیقه ارزی و ریالی در حوزه صنعت مواجهیم. اگرچه تجارت در حوزه تولید و واردات نباید ایجاد هزینه کند، اما در هر حوزهای اگر تحرک و پویایی وجود داشته باشد، موجب بهروزشدن صنعت میشود. در حوزه سلامت، پزشکان از طریق کنگرههای داخلی و خارجی این پویایی را رقم میزنند و در زمینه تجهیزات پزشکی نیز نمایشگاهها این پویایی را حفظ میکنند. نمایشگاه ایرانمِد به یکی از نمایشگاههای سرآمد حوزه سلامت کشور تبدیل شده است.
وی ادامه داد: شرکتهایی که وارد حوزه اقتصادی سلامت، ازجمله تجهیزات درمانی میشوند، در کنار سودآوری، احساس مسئولیت اجتماعی نیز پیدا میکنند و این باعث میشود علیرغم مشکلات، فعالیت در این صنعت متوقف نشود.
محمد هاشمی، مشاور رئیس سازمان غذا و دارو نیز در این نشست خبری گفت: نمایشگاهها فرصت خوبی برای آشنایی اقشار جامعه با محصولات حوزه سلامت هستند. رئیس سازمان غذا و دارو پیگیر جزئیات برگزاری این نمایشگاه است و پیشنهاد میکنیم جایزهای نیز برای ارائه محصولات نوآورانه در نمایشگاه ایرانمِد در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه تشکلهایی که در برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشارکت دارند، نهالهای کوچکی هستند که این حوزه را به درختی تنومند تبدیل کردهاند، افزود: باید نمایشگاهها از حالت دورهمی خارج شده و عملگرا شوند. امیدواریم تلاشهای لازم برای انعقاد قراردادهای تجاری در این نمایشگاه انجام شود.
وجداندار، عضو هیئتمدیره اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی ایران، نیز در این نشست خبری از استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه در ایرانمِد 2025 خبر داد و خاطرنشان کرد: برای نمایشگاه امسال تلاش کردیم از ظرفیت حضور نمایندگان کشورهای همسایه نیز استفاده کنیم. در این راستا، از حدود 30 شرکت خارجی و هیئتهای تجاری برای حضور در نمایشگاه دعوت شده است و پیشبینی میکنیم استقبال از نمایشگاه امسال تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و ملزومات دارویی بیش از سال گذشته باشد.
واحدی، عضو هیئتمدیره انجمن، نیز در ادامه گفت: فقط در روز نخست ثبتنام، 25 درصد فضای نمایشگاه ایرانمِد رزرو شد. در حال حاضر و طی هفته گذشته، حدود 60 درصد فضای نمایشگاه امسال پُر شده است.
عبدالله مستعلیپور، عضو هیئتمدیره انجمن، نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه یکی از اهداف نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و ملزومات دارویی، معرفی و دیدهشدن شرکتهای کوچک حوزه تولید و واردات تجهیزات پزشکی است، گفت: این نمایشگاه فرصتی است تا توانمندیهای این شرکتها بهخوبی به نمایش گذاشته شده و به کشورهای خارجی نیز معرفی شود. وی با اشاره به مدیریت مطلوب تجهیزات پزشکی در جریان جنگ 12روزه عنوان کرد: ما در تأمین تجهیزات پزشکی در این دوره مشکلی نداشتیم و تجهیزات در انبارهای مختلف توزیع شدند تا نیاز بیماران بهموقع برطرف شود.
منبع : تسنیم
نظرات کاربران