به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سعید کریمی؛ معاون درمان وزارت بهداشت در نشست خبری امروز در این وزارتخانه اظهار کرد: میزان سزارین در ایران بسیار بالاست و 56 درصد زایمانها به روش سزارین انجام میشود، در صورتی که آمار استاندارد جهانی، کمتر از 25 درصد است. دلیل بالا بودن این آمار صرفاً القای پزشکان نیست بلکه بسیاری از مادران به دلیل ترس از درد زایمان طبیعی، سزارین میکنند. وظیفه ما ترویج زایمانهای بیدرد است و روشهای مختلفی برای کاهش درد غیردارویی وجود دارد که این کار را شروع کردهایم. طبق قانون باید آمار سزارین در سال 5 درصد کاهش یابد اما کار سختی است و با فرهنگسازی و نظارت، این امر محقق میشود البته در زمینه نظارتی، بیمارستانهایی که میزان سزارین آنها خارج از عرف باشد نمره اعتباربخشی پایینتری میگیرند.
وی درباره پوشش بیمهای زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی و خصوصی گفت: پوشش بیمهای زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی آموزشی و غیرآموزشی رایگان است و منابع آن را وزارت بهداشت و بیمه سلامت تأمین میکنند.
معاون درمان وزارت بهداشت درباره سقط جنین بیان کرد: عمده سقطها در محیط درمانی رخ نمیدهد و در خانه انجام میشود که وزارت بهداشت امکان ورود ندارد. همچنین اثبات سقط جنین در مطبها نیز بحثهای حقوقی جدی دارد و حتی اگر وسایل سقط در مطب پزشک پیدا شود نمیتوان به راحتی انجام سقط جنین را اثبات کرد زیرا باید اقدام به سقط جنین ثابت شود.
وی ادامه داد: توزیع داروهای سقط جنین در اختیار معاونت غذا و دارو است اما توزیع آن ممنوع و ارائه آن با دستور قاضی است و داروهایی که در بازار یافت میشود نیز قاچاق است و اگر داروی سقط جنین در مطبی پیدا شود، جرمانگاری شده و با آن برخورد میشود.
کریمی تصریح کرد: سال گذشته یک میلیون و 113 هزار مراجعه به مراکز درمان ناباروری داشتیم که از این تعداد 99 هزار و 900 مورد آیویاف انجام شده که سطح سوم خدمت و مرحله نهایی درمان است و موفقیت میانگین آیویافها 27 درصد است.
وی با بیان اینکه طبق قانون جوانی جمعیت همه استانها باید حداقل یک مرکز ناباروری سطح سه داشته باشند، گفت: الان 103 مرکز ناباروری سطح سه در کشور داریم. مراکز سطح سه خدمات پیشرفته مانند آیویاف ارائه میشود و نیاز به فلوشیپهای ناباروری و خدمات آزمایشگاهی دارد که خوشبختانه فراهم شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه مراکز درمانی ناباروری سطح دو 85 درصد موارد ناباروری را درمان میکنند، تصریح کرد: بسیاری از ناباروریها با روشهای دارویی، تغذیهای و طب سنتی و اصلاح سبک زندگی قابل برطرف شدن است؛ آییننامه تاسیس این مراکز درمان ناباروری نیز ابلاغ شده و هر دانشگاه علوم پزشکی باید یک مرکز سطح دو داشته باشد و امروز 40 مرکز راهاندازی شده و باید به بیش از 60 مرکز برسد.
وی درباره پوشش بیمهای خدمات ناباروری نیز اعلام کرد: 90 درصد خدمات بستری و 70 درصد خدمات سرپایی درمان ناباروری تحت پوشش بیمه است و در مراکز خصوصی نیز معادل خدمات درمانی بخش دولتی، پوشش بیمهای وجود دارد و بیمار مابهالتفاوت تعرفه دولتی و خصوصی را پرداخت میکند.
معاون درمان وزارت بهداشت همچنین از اجرای طرح نفس (نجات فرزندان سقط) خبر داد و گفت: در این طرح، مادرانی که قصد انجام سقط دارند برای مشاوره به مرکز بهداشتی مراجعه میکنند و سعی میشود از انجام سقط جنین منصرف شوند؛ به عنوان مثال در شهر زنجان در مدتی محدود 400 مادر از انجام سقط منصرف شدند.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران