0

افزایش همکاری‌های سلامت ایران با مالزی، ترکیه و عراق

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی سلامت با وزرای بهداشت مالزی، ترکیه و عراق دیدار و گفت‌وگو کرد. 

وزیر بهداشت کشورمان با دکتر منتعری کصیعتن، وزیر بهداشت مالزی دیدار و در خصوص گسترش همکاری در زمینه‌های مختلف سلامت گفت‌وگو کرد.

ظفرقندی در این دیدار، عنوان کرد: سابقه همکاری‌های مختلفی در حوزه مختلف سلامت نظیر موادغذایی، دارو و تجهیزات پزشکی، شرکت‌های دانش بنیان بین دو کشور وجود داشته است؛ دو کشور می‌توانند در حوزه‌های مختلف سلامت بویژه همکاری‌های دانشگاهی، غذاهای حلال، کیفیت و امنیت غذایی با یکدیگر همکاری داشته باشند.

ظفرقندی گفت: ما 20 مرکز پیوند کلیه در کشورمان داریم و تاکنون هزاران پیوند کلیه در این مراکز انجام شده است، شما می توانید جراحان خود را معرفی کنید؛ ما با برگزاری دوره‌های فلوشیپ و فوق تخصص، آموزش‌های لازم را به آن‌ها ارائه می‌دهیم.

در ادامه، دکتر منتعری کصیعتن، وزیر بهداشت کشور مالزی گفت: حوزه سلامت ایران شامل صنعت دارو، تجهیزات پزشکی و پیوند کبد و کلیه در ایران پیشرفت بسیار خوبی داشته است و لازم است در خصوص دارو، تجهیزات پزشکی، تربیت نیروی انسانی، تغذیه و بیماری‌های غیر واگیر همکاری داشته باشیم. ما نیازمند بهره‌مندی ازتجربیات ایران در حوزه پیوند کلیه و کبد هستیم.

کشور مالزی , کشور ترکیه , کشور عراق , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان ,

تأکید وزرای بهداشت ایران و ترکیه بر تبادل تجربیات در حوزه پزشکی خانواده

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین در حاشیه این نشست، با دکتر کمال ممیساغلو، وزیر بهداشت کشور ترکیه در خصوص گسترش همکاری در زمینه‌های مختلف سلامت گفت و گو کرد.

ظفرقندی، در این دیدار بیان کرد: با توجه به امضای تفاهمنامه همکاری‌های جامع سلامت در سال 2018، اجرای برنامه‌های عملیاتی و اجرایی در دستور کار طرفین است.

وی افزود: متن پیش‌نویس برنامه عملیاتی تهیه شده و به دو طرف ارسال شده است. همچنان پیش‌نویس تفاهمنامه همکاری‌های دو کشور بین سازمان غذا و داروی ایران و آژانس دارو و تجهیزات پزشکی ترکیه مبادله شده است. درخواست داریم این اسناد هرچه سریعتر توسط مدیران فنی دو کشور اجرایی شود.

وزیر بهداشت کشورمان تصریح کرد: وزارتخانه‌های بهداشت دو کشور با توجه به توانمندی‌هایی که در حوزه‌های انتقال فناوری، تامین و تولید داروها و تجهیزات پزشکی پیشرفته، ارائه خدمات درمانی تخصصی به بیماران، حضور پزشکان و متخصصان ماهر و مجرب، زیرساخت‌های درمانی مطلوب، بیمارستان‌ها و کلینیک‌های استاندارد و تجهیزات پیشرفته پزشکی در کشورهایشان دارند، می‌توانند با یکدیگر همکاری داشته باشند.

ظفرقندی افزود: ما در ایران، در حال اجرای نظام پزشکی خانواده و نظام ارجاع هستیم و تجارب خوبی در این حوزه داریم و ترکیه نیز در این حوزه پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است، تمایل داریم تجربیات دو کشور را به تبادل گذاشته و بهره مند شویم.

در ادامه این دیدار، دکتر کمال ممیساغلو، وزیر بهداشت کشور ترکیه نیز عنوان کرد: بسیار علاقمند هستیم که در تمام حوزه‌های سلامت با ایران با تشکیل تیم فنی از دو کشور با یکدیگر همکاری داشته باشیم؛ در زمینه تجربیات ترکیه در زمینه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، از متخصصین کشور ایران دعوت می‌کنیم به ترکیه سفر و از تجارب ما استفاده کنند.

در ادامه علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز بیان کرد: علاوه بر تجربیات در حوزه پزشکی خانواده، ترکیه در زمان شیوع پاندمی کرونا، بسیار موفق عمل کرد؛ تمایل داریم در حوزه‌های مختلف سلامت با وزارت بهداشت کشور ترکیه همکاری داشته باشیم.

کشور مالزی , کشور ترکیه , کشور عراق , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان ,

تأکید وزرای بهداشت ایران و عراق بر همکاری در برگزاری اربعین

ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی سلامت در ژنو همچنین با صالح الحسناوی، وزیر بهداشت عراق دیدار و در خصوص گسترش همکاری در زمینه‌های مختلف سلامت گفتگو کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در این دیدار با تأکید بر اهمیت روابط دوستانه و هم‌جواری دو کشور، اظهار کرد: با توجه به پیوندهای عمیق میان ایران و عراق، لازم است همکاری‌های ما در حوزه سلامت بسیار نزدیک و هدفمند باشد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در زمینه‌های گوناگون از جمله سلامت، گردشگری سلامت، دارو و تجهیزات پزشکی، درمان بیماری‌های صعب‌العلاج، پیوند کبد، بیماری‌های قلبی و عروقی و همچنین کنترل بیماری‌های واگیر، همکاری‌های مؤثری با عراق داشته باشد.

ظفرقندی همچنین با اشاره به برگزاری سالانه مراسم بزرگ اربعین حسینی، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت بهداشت عمومی در این رویداد بزرگ، ضروری است همکاری‌های دوجانبه برای کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها به‌صورت منسجم و مستمر دنبال شود.

کشور مالزی , کشور ترکیه , کشور عراق , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان ,

در ادامه، دکتر صالح الحسناوی، وزیر بهداشت عراق گفت: رابطه ایران و عراق یک رابطه سیاسی نبوده و یک رابطه برادرانه است. در حال انجام همکاری‌های مختلفی با سازمان غذا و دارو ایران و صنعت داروسازی ایران برای انتقال دانش هستیم. همچنان در حال راه اندازی مرکز پیوند در کربلا هستیم که می‌توانیم از کمک‌های ایران بهره مند شویم. برای برگزاری سالیانه مراسم اربعین حسینی و کنترل بیماری‌ها نیز باید همکاری‌های نزدیکی با یکدیگر داشته باشیم.

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز عنوان کرد: کشورهای ایران و عراق به دلیل داشتن مرزهای طولانی، باید در کنترل بیماری‌‌ها نظیر سرخک، تب دانگی و سایر بیماری‌های واگیر با یکدیگر همکاری داشته باشند.

وی پیشنهاد کرد که با توجه به برگزاری سالیانه مراسم اربعین حسینی، کمیته‌ای مرکب از متخصصین ایرانی و عراقی تشکیل شود تا بتوانیم کنترل بیماری‌ها را با موفقیت به انجام رسانیم.

منبع : تسنیم

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *