به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عین اللهی امروز در همایش تجلیل از دستاوردها و تکریم فعالان نظام بهداشت کشور در دولت مردمی که با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد؛ اظهار کرد: چهار دهه حیات مبارک جمهوری اسلامی ایران موفقیتهای زیادی را در حوزه سلامت برای کشور رقم زده است که به اذعان همگان حتی خارجیها این موفقیتها چشمگیر بوده است. ما علیرغم تحریمها و فشارهای واردشده به کشور، دستاوردهای زیادی را به دست آوردهایم.
افتتاح 1000 پروژه بهداشتی با دستور ریاست جمهوری
وزیر بهداشت افزود: در ابتدای دولت سیزدهم 4 هزار و 40 پروژه بهداشتی نیمه کاره داشتیم اما با تلاشهای صورت گرفته حدود 2000 پروژه بهداشتی افتتاح شد و امروز نیز با دستور رئیس جمهور 1000 پروژه بهداشتی افتتاح شد که 70 درصد این پروژهها در مناطق محروم کشور قرار دارد.
به گفته وی، این پروژهها از طریق ارتباط زنده تصویری با شهرهای مختلف به دستور رئیس جمهور، افتتاح شد.
منحصربهفردترین مراکز بهداشتی را داریم
عین اللهی گفت: در حوزه بهداشت، کشور منحصربه فردترین سیستم را دارد و در هیچ جای جهان معادل خارجی بهورزها وجود ندارد. شبکههای بهداشتی که در دورترین و صعب العبورترین مناطق کشور مستقر هستند نمایانگر فداکاری بهورزان در عرصه سلامت است.
وجود 18000 خانه بهداشت در روستاهای کشور
وزیر بهداشت ادامه داد: در حال حاضر 18 هزار خانه بهداشت در روستاها و 5634 پایگاه بهداشتی در شهرها و 5674 مرکز جامع سلامت در شهر و روستا داریم که به مردم خدمات بهداشتی ارائه میکنند.
جذب 6500 نیروی بهداشتی از طریق آزمون استخدامی فردا
وی با اشاره به جذب نیروهای انسانی متعهد و متخصص در حوزه بهداشتی، اعلام کرد: در دولت مردمی 4300 بهورز جذب شدند و 6500 نیروی بهداشتی نیز پس از برگزاری آزمون استخدامی در روز جمعه 28 مهرماه جذب خواهند شد.
ارتقای شاخص های بهداشتی پس از انقلاب
وی با بیان اینکه فعالیت بهورزان در خانهها و مرکز بهداشت منجر به ارتقای شاخصهای بهداشتی شده، بیان کرد: افزایش امید به زندگی از 56 سال در ابتدای انقلاب به 76 سال در حال حاضر رسیده است؛ اکنون 100 درصد مردم کشور به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند و پوشش واکسیناسیون به 98 درصد رسیده است. همچنین مرگ و میر کودکان از ابتدای انقلاب که 32 کودک در هر هزار تولد بود، به 8 نفر در هزار تولد کاهش یافته است. مرگ و میر مادران باردار نیز در این بازه زمانی از 255 در هر 100 هزار نفر به 23 نفر در 100 هزار نفر رسیده است.
عیناللهی درباره تجهیز مراکز بهداشتی تصریح کرد: 500 دستگاه خودروی شاسی بلند برای عبور در مناطق صعب العبور و روستایی و کوهستانی و 5400 دستگاه موتورسیکلت برای توجه به بهداشت انجام شده است در حالی که پیش از دولت سیزدهم این امکان فراهم نشده بود.
به سوی پیشگیریمحوری میرویم
عین اللهی بیان کرد: در دولت مردمی با تاکیدات مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری مبنی بر بازسازی و نوسازی شبکههای بهداشتی، رویکرد بسیار خوبی از درمان محوری به پیشگیری محوری در حال انجام است.
وی با بیان اینکه برنامه پزشکی خانواده را به صورت بومی شده و برمبنای وضعیت اجتماعی، اقتصادی اجرا کردیم، خاطرنشان کرد: هدف ما این است که رویکرد نظام سلامت از درمان محوری به پیشگیری محوری سوق یابد. در این طرح برای افراد پرونده سلامت تشکیل میشود و قبل از اینکه افراد بیمار شوند راههایی برای پیشگیری از بیماریها ارائه میشود. در مرحله نخست 93 شهرستان وارد طرح سلامت خانواده شدهاند.
دستاوردهای دولت در حوزه واکسیناسیون کرونا
وی با اشاره به کنترل وضعیت کرونا در کشور تصریح کرد: قبل از شروع دولت تمام کارها متوقف شده بود اما با شروع گسترده واکسیناسیون و جهاد کادر درمان، در عرض چهارماه میزان واکسیناسیون افزایش یافت به طوری که در هر هفته 8600 دوز واکسن تزریق کردیم و این امر باعث شد سازمان جهانی بهداشت ما را کشور موفقی در کنترل بیماری کرونا اعلام کند.
دچار بحران جمعیتی هستیم
وزیر بهداشت با اشاره به موضوع جوانی جمعیت بیان کرد: به دلیل تنظیم خانواده و فاجعه جمعیتی که درسالهای قبل رخ داد الان دچار بحران جمعیتی هستیم و یکی از کارهای مهم همکاران ما در حوزه بهداشتی کشور، توجه به جوانی جمعیت است؛ در این راستا قرارگاه جوانی جمعیت را در وزارت بهداشت و دانشگاهها ایجاد کردیم.
برنامههای وزارت بهداشت برای جوانی جمعیت
وزیر بهداشت ارائه رایگان آموزشهای قبل از ازدواج، استانداردسازی غربالگری جنین، کاهش سقط جنینهای سالم، ایجاد شبکه درمان ناباروری برای درمان زوجین نابارور، بیمه مادران باردار و اختصاص کارانه پلکانی مشاوره فرزندآوری به بهورزان را از اقدامات انجام گرفته در راستای جوانی جمعیت برشمرد.
دریافت گواهی حذف سرخک و سرخجه
وی با اشاره به دستاوردهای دیگر حوزه بهداشت اعلام کرد: کشور ما گواهی حذف سرخک و سرخجه را از سازمان جهانی بهداشت دریافت کردهاست.
رونمایی از دو واکسن ایرانی جدید در دهه فجر
وزیر بهداشت ادامه داد: دو واکسن پنوموکوک (واکسن ضد بیماری سینه پهلو) و روتاویروس (نوعی ویروس ایجادکننده علائم گوارشی در کودکان) را نیز با حمایت از شرکتهای دانش بنیان تولیدکردهایم که در دهه فجر رونمایی خواهند شد.
ریشهکنی هپاتیت در دستورکار است
عیناللهی با بیان اینکه یکی از بیماریهای هزینهزا برای کشور هپاتیت C است، گفت: این بیماری نوعی بیماری ویروسی است که باعث التهاب و نارسایی کبد میشود. با برنامهریزی انجام شده در حوزه بهداشت در دو سال و نیم آینده ما این بیماری را در کشور ریشهکن خواهیم کرد.
اقدامات جدید وزارت بهداشت در مراکز بهداشتی
وی با اشاره به برنامههای وزارت بهداشت در حوزه تغذیه مادران و کودکان در مراکز بهداشتی و مدارس گفت: نزدیک به 500 میلیارد تومان بابت مکملهای موردنیاز مادران باردار و کودکان هزینه شده است. همچنین در مدارس شیر توزیع میشود که اقدام خوبی برای بهبود تغذیه کودکان است.
وزیر بهداشت با بیان این که یکی از مشکلات کشور، سلامت دهان و دندان است، یادآور شد: خدمات رایگان در جهت بهداشت دهان و دندان در مراکز بهداشتی در حال انجام است و تاکنون 15 میلیون عدد فلورایددرمانی برای کودکان 3 تا 6 سال و دانشآموزان مقطع ابتدایی انجام شده است.
وی با اعلام اینکه در حوزه بهداشت برای نخستین بار واحدهای جدیدی برای پیشگیری از آسیبهای روانی و اجتماعی تشکیل شده است، گفت: به ازای هر 300 هزار نفر یک واحد سلامت روان تشکیل شده است.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران