0

اعلام جزئیات اجرای “طرح ملی نهضت سواد سلامت‌آموزی” در مدارس

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر انسیه خزعلی؛ معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در نشست خبری خود در تسنیم درباره آموزش‌های مرتبط با افزایش جمعیت در مدارس اظهار کرد: آموزش‌های خاص برای دانش‌آموزان دختر و پسر توسط وزارت آموزش و پرورش ارائه می‌شود.

وی افزود: معاونت امور زنان و خانواده هم در بحث آموزش‌های جمعیتی مدارس کمک می‌کند به عنوان مثال دوره آموزشی “سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی” برای والدین برگزار می‌شود که درباره مسئله جمعیت و هشدارهای جمعیتی نکات لازم ارائه می‌شود.

آغاز سلامت جسمی جامعه از مدارس

خزعلی در ادامه از اجرای “طرح ملی نهضت سواد سلامت‌آموزی” در مدارس دوره متوسطه اول و دوم در 11 استان کشور خبر داد و گفت: این طرح در قالب کار مشترک با همراهی معاونت امور زنان و خانواده، وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و بهداشت و انجمن‌های مردمی سلامت اجرا می‌شود، مباحث مربوط به خانواده، فرهنگی است و بسیاری از آسیب‌ها از جمله سلامت جسمی، روحی و روانی هم ریشه فرهنگی دارد.

وی ادامه داد: رئیس جمهور شهید بارها تأکید داشتند “هر چه بیشتر برای سلامت مردم و پیشگیری از بیماری‌ها هزینه کنید” برای تحقق این موضوع باید آموزش‌ها را از مدارس آغاز کنیم که بخشی از آن تغذیه سالم و بخشی دیگر جلوگیری از آسیب‌هایی مانند مصرف دخانیات است که به دانش‌آموزان لطمه می‌زند.

روند افزایش مصرف دخانیات در میان دختران

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: هم‌اکنون سن مصرف دخانیات در کشور رو به کاهش است و متأسفانه شاهد روند افزایشی مصرف دخانیات در دختران در مقایسه با پسران هستیم همچنین در محیط‌های اجتماعی به آسانی سیگار و قلیان عرضه می‌شود در حالیکه طبق قانون، تخلف است.

خزعلی درباره آسیب‌های اجتماعی در بین نوجوانان به ویژه دختران متذکر شد: در مناطقی که میزان افسردگی و خودکشی بالاتر بوده است با حمایت از گروه‌های مردمی، دوره‎های آموزشی برگزار می‌کنیم همچنین در دوره‌های آموزشی مرتبط با سلامت جسم، موضوع مصرف دخانیات از جمله مصرف سیگار، قلیان و سیگار الکترونیک و تبعات آن برای نوجوانان و جوانان را برای والدین ارائه می‌دهیم.

اجرای طرح سلامت روانی با همراهی آستان قدس برای معلمان

وی تأکید کرد: باید از دوران مدرسه مسئله اعتیاد و آسیب‌ها را به دانش‌آموزان هشدار دهیم؛ بر همین اساس در دو بخش توانمندسازی و آسیب‌زدایی طرح ملی سلامت را پیگیری می‌کنیم؛ در 11 استان آموزش‌های سلامت جسمی ارائه می‌شود و نشست‌هایی را در هفته‌های آینده با معلمان خواهیم داشت و در 16 استان کشور با همراهی آستان قدس طرح سلامت روانی اجرا می‌شود  و امیدواریم این دو طرح در تمام استان‌های کشور گسترش یابد.

خزعلی با اشاره به افتتاحیه “طرح ملی سلامت” در روزهای آینده با حضور وزرای بهداشت و آموزش و پرورش گفت: در قالب این طرح، آموزش‌های لازم به مربیان پرورشی مدارس ارائه می‌شود و آنها دانش‌آموزان را آموزش می‌دهند؛ مباحث مرتبط با سلامت روحی و روانی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی در هماهنگی با آستان قدس رضوی و وزارت آموزش و پرروش ارائه می‌شود و مربیان منتخب به آستان قدس رفته، آموزش‌های لازم را دریافت می‌کنند و به سایر معلمان و والدین آموزش می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه محتوای دوره مرتبط با سلامت روحی و روانی به صورت مشترک با  همراهی آستان قدس تهیه شده است، یادآور شد: پلفترمی نیز توسط معاونت زنان طراحی شده است که پاسخگوی سؤالات والدین و معلمان است همچنین آموزش‌های مجازی را برای افرادی که به مربیان دسترسی ندارند، ارائه می‌دهد؛ در این پلتفرم 30 درس برای ارائه نکات لازم به مخاطبان قرار گرفته و البته به صورت آفلاین و آنلاین آموزش‌هایی را عهده‌دار است.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *