0

ابتلای ۱۵ درصد دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی/ مرگ‌ومیر ناشی از زخم‌های مزمن معادل شایع‌ترین سرطان‌ها

مسعود حبیبی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به این‌که یکی از عوارض بیماری‌های غیرواگیر، زخم مزمن است، اظهار کرد: زخم‌های مزمن ممکن است در اثر ابتلا به دیابت،سرطان، بیماری‌های عروقی و چاقی ایجاد شوند. زخم‌های مزمن به تنهایی معادل شایع‌ترین سرطان‌ زنان (سرطان پستان) و شایع‌ترین سرطان مردان (سرطان پروستات) و بیماری لنفوم، مرگ و میر 5 ساله دارد.

15 درصد مبتلایان دیابت دچار زخم پای دیابتی می‌شوند

وی افزود: طبق آماری که از مرکز بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت ارائه شده، بیش از 5.5 میلیون نفر از مردم کشور ما به دیابت مبتلا هستند که 15 درصد آنها در طول زندگی خود دچار زخم مزمن پا می‌شوند.

هزینه 2 تا 15 هزار دلاری درمان زخم پای دیابتی

حبیبی با بیان این‌که بروز زخم پای دیابتی هزینه بسیار زیادی به کشور و بیماران تحمیل می‌کند، ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته برآورد شده که درمان زخم پای دیابتی سالانه 2000 دلار هزینه در بردارد؛ اگر این زخم به استخوان برسد 4000 دلار و اگر پیشرفت کند و منجر به قطع پای دیابتی شود 15 هزار دلار هزینه دارد.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: بروز زخم‌های مزمن علاوه بر بار اقتصادی، بار اجتماعی نیز دارد و به همین دلیل باید به پیشگیری از این زخم‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشیم. پیشگیری از بروز زخم‌ها با آموزش همگانی و ارتقای سواد پزشکی برای عموم جامعه و اصلاح سبک زندگی میسر خواهد شد.

وی افزود: در کنار پیشگیری از بروز زخم‌ها، درمان به موقع و سریع زخم پای دیابتی نیز منجر به جلوگیری از عفونی شدن زخم و “استئومیلیت” (پیشرفت زخم و رسیدن به استخوان) و پیشگیری از قطع پا می‌شود.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *