0

وضعیت سلامت کودکان در رژیم پهلوی چگونه بود؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ یکی از مولفه‌های مهم در توسعه هر جامعه در بخش سلامت، آمار و علل مرگ و میر در آن جامعه است و یکی از اجزای مهم این آمار، میزان مرگ و میر کودکان زیر یک سال و زیر پنج سال است که یکی از شاخص‌های بسیار مهم بهداشتی به شمار می‌رود.

یکی از آثار مثبت پیروزی انقلاب اسلامی ایران در حوزه سلامت، تأسیس شبکه بهداشتی در کشور و تشکیل شبکه مویرگی در سراسر نقاط کشور تا روستاهای دورافتاده بوده که منجر به افزایش مراقبت‌ از مادران و نوزادان و به تبع آن کاهش میزان مرگ و میر آنها شده است.

آمارهای بانک جهانی از میزان مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در سال 1349 نشان‌دهنده عملکرد نامطلوب رژیم شاهنشاهی در حوزه مراقبت‌ از سلامت کودکان بوده است به طوری که در این سال از بین هر 1000 تولد زنده، 189 نفر پیش از رسیدن به پنج سالگی فوت می‌کردند. در همان زمان آمار مرگ و میر کودکان در کشورهایی نظیر ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، ایتالیا و حتی کوبا نیز با اختلاف بسیار زیادی از ایران کمتر بوده است.

حقوق کودک , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , محمدرضا پهلوی ,

در سال‌های 1350 تا 1355، میزان مرگ و میر کودکان زیر یک سال در هر هزار نفر جمعیت، 164 نفر بوده است؛ این آمار در سال 1385 تا 1390 به 25 نفر رسیده بود و اکنون به  11 نفر در هر هزار نفر جمعیت رسیده که حاکی از کاهش حدود 15 برابری نرخ مرگ و میر کودکان زیر یک سال، پس از پیروزی انقلاب است.

حقوق کودک , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , محمدرضا پهلوی ,

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم

بخوانید  وزیر بهداشت: ۳ هزار پزشک، ‌ پرستار و نیروی امدادی در مسیر پیاده‌روی زائران امام رضا(ع) مستقرند

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *