به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی صادقیتبار امروز در نشست خبری امروز در مرکز درمان ناباروری ابن سینا در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه “علیرغم گذشت بیش از یکسال از تصویب قانون جوانی جمعیت شاهد اجرای 30 درصدی قانون در کشور هستیم، در حوزه درمان ناباروری اجرای قانون را چگونه ارزیابی میکنید؟” اظهار کرد: جوانی جمعیت یکی از دغدغههای کشور بود که سال گذشته 12 هزار میلیارد تومان بابت اجرای این قانون در نظر گرفته شد اما متاسفانه به دلیل عدم برنامهریزی دقیق، این بودجه به صورت کامل جذب نشد. حدود 700 میلیارد تومان در سال گذشته برای درمان و 700 میلیارد تومان برای تجهیزات مراکز درمان ناباروری اختصاص یافت.
انتقاد از عملکرد بیمهها در پرداخت هزینهها
وی افزود: مهمترین چالش در جذب این بودجه، نحوه توزیع بودجه از سوی سازمانهای بیمه است.
مدیر مرکز درمان ناباروری ابنسینا با انتقاد از نحوه عملکرد بیمهها در پرداخت هزینهها ادامه داد: در حال حاضر مراکز درمان ناباروری ابتدا خدمت را ارائه میکنند و سپس بیمهها اسناد و مستندات را بررسی و پول را پرداخت میکنند؛ روشی که برای اصلاح این روند پیشنهاد کردیم این بود که سامانهای تمام مراکز درمان ناباروری را به یکدیگر متصل کند و زوجین پس از مراجعه به مراکز، در سامانه ثبتنام شوند. پس از تایید ناباروری هر زوج، پولی که قرار است بابت درمان این زوج اختصاص یابد، به حساب مرکز درمانی واریز شود.
وی با بیان اینکه هزینه درمان ناباروری در کشورهای توسعه یافته دنیا بین 10 تا 15 هزار دلار است، تصریح کرد: این هزینه در کشورهای منطقه بین 5 تا 6 هزار دلار است و در کشور ما درمان ناباروری 600 تا 700 دلار هزینه دارد که بخش زیادی از این هزینهها نیز تحت پوشش بیمه قرار دارد.
چرایی کاهش فرزندآوری ایرانیها
مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر چرایی کاهش تمایل برخی زوجین به فرزندآوری گفت: نرخ باروری در کشور ما پایین آمده است که این مسئله به دلیل پایین بودن میزان ازدواج و یا تعداد فرزندانی است که هر زوج به دنیا میآورند بخشی از علت عدم فرزندآوری نیز مسائل اقتصادی است و بخشی نیز به این دلیل است که مادران شاغل با چالش نگهداری فرزندان مواجه هستند و راهکار این است که در تمام مناطق مهدهای کودک استاندارد با هزینههای کمتر ایجاد شود تا مشکل نگهداری فرزندان حل شود؛ بنابراین اگر بخواهیم جلوی اینپدیده را بگیریم باید بررسی کنیم که چه عواملی باعث میشود فرزندآوری محقق نشود.
وجود 3.5 میلیون زوج نابارور در کشور
وی افزود: در حال حاضر 3.5 میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد اما تعداد دورههای درمان ناباروری در هر سال 120 هزار سیکل است؛ بنابراین فاصله میان تعداد زوجها و تعداد سیکلهای درمانی انجام شده برای درمان ناباروری، نشان میدهد که چه ظرفیت عظیمی برای افزایش موالید با درمان ناباروری وجود دارد.
مدیر مرکز درمان ناباروری ابنسینا ادامه داد: تقریبا 100 درصد زوجین نابارور تمایل به فرزندآوری دارند و کافی است تمایل آنها به فرزندآوری را در جهت افزایش موالید کشور به کار بگیریم.
وی درباره سن درمان ناباروری تصریح کرد: تا 35 سالگی محدوده عالی برای درمان ناباروری است و در سنین بالاتر توان باروری و تعداد تخمکهای سالم زنان کاهش مییابد و به همین دلیل به زوجین توصیه میشود که درمان ناباروری را به تاخیر نیندازند.
راه اندازی بیمارستان فوق تخصصی زنان در منطقه 5 تهران
در ادامه محمدرضا صادقی، رئیس پژوهشگاه درمان ناباروری ابنسینا اظهار کرد: در کشور بیش از 100 مرکز درمان ناباروری وجود دارد؛ پژوهشگاه ابنسینا طرحهای توسعهای دارد و در تلاش هستیم که در آینده نزدیک بتوانیم در منطقه 5 تهران بیمارستان فوقتخصصی زنان ابنسینا را راهاندازی کنیم تا گستره و کیفیت ارائه خدمات افزایش یابد
وی افزود: زوجینی که در کشور مشکل ناباروری دارند میتوانند ظرفیتی برای فرزندآوری و کمک به موضوع افزایش جمعیت باشند البته نباید تنها مسیر افزایش جمعیت از طریق درمان ناباروری باشد. درمان ناباروری همچنین یکی از ظرفیتهای مهم برای جذب گردشگران سلامت به ایران است.
رئیس پژوهشگاه درمان ناباروری ابنسینا اضافه کرد: در جوامع شهری به دلیل تاخیر سن ازدواج و فرزندآوری، میزان ناباروری نیز افزایش یافته است به طوری که 20 درصد زوجین ایرانی دچار ناباروری هستند.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران