0

بیماری که با خوردن گندم و جو مبتلا می شوید+فیلم

به گزارش خبرنگار مهر، امیر صادقی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: باید بدانیم یک طیف بیماری وجود دارد که به آن سلیاک گفته می‌شود و زمینه‌های ارثی دارد و از سنین پایین بروز می‌کند. این افراد باید به صورت کامل از مصرف گندم و جو، اجتناب کنند.

وی افزود: یک بیماری دیگری داریم به نام «بیماری واکنش به گندم غیر سلیاکی» که اصولاً افراد علائم گوارشی یا حتی علائم غیر گوارشی دارند که با خوردن گندم و جو، تشدید پیدا می‌کند.

صادقی با اشاره به شیوع ۱۰ برابری بیماری غیر سلیاکی نسبت به بیماری سلیاک، گفت: حدوداً ۱۰ تا ۲۰ درصد جامعه مبتلا به چنین سندرمی هستند.

این فوق تخصص گوارش افزود: تفاوت این بیماری با بیماران سلیاکی، این است که بلافاصله علائم نشان داده نمی‌شود و ممکن است ساعت‌ها و حتی یک روز طول بکشد.

وی ادامه داد: عمده علائم این افراد غیر گوارشی است، مثل سردردهای مزمن، خستگی در طول روز و حتی کهیرهای پوستی دچار می‌شوند که ما هیچ علتی برای آنها پیدا نمی‌کنیم.

صادقی گفت: این افراد نه تنها به گلوتن موجود در گندم و جو، حتی به کربوهیدرات موجود در گندم و جو، واکنش‌های شدید نشان می‌دهند.

وی افزود: اگر با چنین علائمی مواجه می‌شوید، حتماً نزد پزشک بروید تا علت بیماری شما مشخص شود.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *