0

برنامه هفتم توسعه و هدف گذاری ۶ میلیارد دلاری در حوزه گردشگری سلامت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، سومین نشست شورای راهبردی گردشگری سلامت دولت چهاردهم با حضور، معاون درمان وزارت بهداشت، معاون گردشگری کشور و جمعی از مدیران و مسئولان حوزه سلامت و گردشگری در محل وزارت بهداشت برگزار شد.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به هدف گذاری ۶ میلیارد دلاری حوزه گردشگری سلامت در برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: اگرچه این رقم از یک منظر عددی بزرگ و از منظری دیگر اندک به‌نظر می‌رسد، اما تحقق آن بدون ایجاد تغییر در قوانین، رفتارها و رویکردهای موجود بعید خواهد بود.

در این نشست، ضمن ارائه گزارش پیشرفت سامانه گردشگری سلامت و فرایندهای مرتبط با صدور ویزای درمان برای بیماران خارجی خاص و پیوند اعضا، روند انتخاب شرکت‌های واجد شرایط برای جذب گردشگران سلامت مورد بررسی قرار گرفت.

سیدسجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به هدف گذاری ۶ میلیارد دلاری حوزه گردشگری سلامت در برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: اگرچه این رقم از یک منظر عددی بزرگ و از منظری دیگر اندک به‌نظر می‌رسد، اما تحقق آن بدون ایجاد تغییر در قوانین، رفتارها و رویکردهای موجود بعید خواهد بود.

به گفته وی، برخی از کارشناسان حتی معتقدند این رقم بسیار پایین است و ظرفیت کشور برای ارزآوری بیش از این مقدار است.

معاون درمان وزارت بهداشت با تأکید بر نقش راهبردی ایران در منطقه در حوزه سلامت، افزود: گردشگری سلامت علاوه بر ارزش اقتصادی، از ابعاد اجتماعی و فرهنگی نیز اهمیت دارد و می‌تواند در تقویت روابط منطقه‌ای و بین‌المللی ایران مؤثر باشد. این حوزه یکی از نقاط قوت کشور است، اما در برخی موارد به دلیل نبود هماهنگی، ساده‌انگاری مسائل یا برخی مشکلات داخلی، این نقطه قوت به یک چالش تبدیل می‌شود.

رضوی ضمن هشدار نسبت به پیامدهای ناشی از تصمیمات غیرکارشناسی و هیجانی در موضوع پیوند اعضا، خاطرنشان کرد: توانمندی کشور ما در حوزه پیوند به‌ویژه پیوند کلیه بسیار بالاست و ظرفیت قابل توجهی برای جذب بیماران خارجی دارد.

به گفته وی، متأسفانه برخی سوء‌رفتارها یا برداشت‌های نادرست در رسانه‌ها، گاه فضای منفی ایجاد می‌کند. نباید اجازه داد با برخوردهای غیر مستند، جایگاه نظام سلامت کشور در عرصه بین‌المللی آسیب ببیند.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه در سیاست‌گذاری پیوند اعضا، اولویت با حفظ کرامت مردم و سلامت بیماران داخلی است؛ گفت: پیوند نباید به‌گونه‌ای باشد که اعضای ایرانی در اولویت دوم قرار گیرند. ما حمایت و مجوز ارائه خدمت را به مراکزی می‌دهیم که در پیوند بیماران ایرانی پیشتاز باشند.

رضوی تاکید کرد: اولویت قطعی ما این است که هیچ بیماری در کشور در صف طولانی پیوند نماند؛ چرا که این موضوع با باورها و ارزش‌های بنیادین نظام سلامت ما در تضاد است.

وی با اشاره به اقدامات برخی کشورهای منطقه در جذب بیماران، تصریح کرد: ما نباید با رفتارهای هیجانی، فضا را به‌گونه‌ای رقم بزنیم که کشورهای همسایه مانند ترکیه از این فرصت استفاده کنند و بیماران را به سمت خود جذب کنند. همه تصمیم‌گیری‌ها باید مبتنی بر مستندات علمی و با در نظر گرفتن مصالح کلان کشور باشد.

معاون درمان وزارت بهداشت در پایان ضمن قدردانی از حضور اعضای شورا، ابراز امیدواری کرد: با جمع‌بندی نظرات و کارشناسی دقیق مسائل، بتوانیم وظایف هر دستگاه را شفاف‌سازی کرده و مسیر تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه را هموار کنیم.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *