به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند افرادی که رژیمهای غذایی کمکالری مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی خاصی ندارند، علائم افسردگی بیشتری نشان میدهند.
نتایج نشان میدهد که افراد دارای اضافه وزن و مردان به ویژه در برابر تغییرات خلقی ناشی از رژیم غذایی کمکالری آسیبپذیرتر هستند.
تیمی به رهبری دکتر «ونکات بات»، محقق ارشد و دانشیار روانپزشکی در دانشگاه تورنتو، نتیجه گرفتند: «رژیمهای غذایی با کالری محدود با نمرات بالاتر علائم افسردگی مرتبط بودند، که با یافتههای مطالعات کنترلشده قبلی در تضاد است.»
این تیم افزود: «علاوه بر این، مردان و افراد دارای اضافه وزن در برابر اثرات منفی تغذیه محدودکننده آسیبپذیرتر به نظر میرسند.»
محققان حدس زدند که کاهش کالری همچنین ممکن است مغز را از مواد مغذی مورد نیاز برای حفظ خلق و خوی متعادل محروم کند.
برای این مطالعه، محققان سلامت بیش از ۲۸۵۰۰ شرکتکننده را در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه ایالات متحده بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸ پیگیری کردند.
همه این افراد پرسشنامهای را برای ارزیابی علائم افسردگی تکمیل کرده بودند و همچنین از آنها پرسیده شد که آیا رژیم غذایی خاصی را دنبال میکنند یا خیر.
در مجموع، کمی کمتر از ۸٪ از شرکتکنندگان علائم افسردگی را گزارش کردند.
محققان همه افراد را بر اساس الگوی غذاییشان، از جمله رژیمهای غذایی که کالری را محدود میکردند، رژیمهای غذایی که مواد مغذی خاصی مانند کربوهیدرات یا چربی را حذف میکردند یا رژیمهای غذایی که برای کمک به مدیریت مشکلات سلامتی مانند دیابت یا بیماری قلبی ایجاد شده بودند، طبقهبندی کردند.
محققان گفتند حدود ۸۷٪ از افراد اصلاً هیچ رژیم غذایی نداشتند، در حالی که ۸٪ از رژیم غذایی کمکالری، ۳٪ از رژیم غذایی با مواد مغذی محدود و ۲٪ از الگوی غذایی به دلایل سلامتی پیروی میکردند.
نتایج نشان میدهد افرادی که رژیمهای غذایی با کالری محدود داشتند، در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی نداشتند، نمرات بالاتری در علائم افسردگی کسب کردند.
محققان دریافتند افراد دارای اضافه وزن که رژیم غذایی کمکالری یا محدودکننده مواد مغذی را دنبال میکردند، نمرات بالاتری نیز کسب کردند.
این مطالعه میگوید که هر نوع رژیم غذایی بر خلق و خوی مردان تأثیر میگذارد.
محققان گفتند که این یافتهها مستقیماً با مطالعات قبلی که نشان میداد رژیمهای غذایی کمکالری افسردگی را کاهش میدهند، در تضاد است.
محققان افزودند: «این اختلاف ممکن است به این دلیل ایجاد شود که مطالعات قبلی عمدتاً کارآزماییهای تصادفی کنترلشده بودند که در آنها شرکتکنندگان رژیمهای غذایی با طراحی دقیق را رعایت میکردند.»
این تیم خاطرنشان کرد که در زندگی واقعی، رژیمهای غذایی با کالری محدود اغلب منجر به کمبودهای تغذیهای و استرس میشوند که میتواند علائم افسردگی را بدتر کند.
به عنوان مثال، گلوکز و اسیدهای چرب برای سلامت مغز حیاتی هستند.
این تیم نوشت: «رژیمهای غذایی کم کربوهیدرات (گلوکز) یا چربی (امگا ۳) از نظر تئوری ممکن است عملکرد مغز را بدتر کرده و علائم شناختی-عاطفی را تشدید کنند، به خصوص در مردانی که نیازهای تغذیهای بیشتری دارند.»
محققان گفتند افرادی که چنین رژیمهایی را دنبال میکنند، در صورت عدم موفقیت در کاهش وزن، ممکن است افسرده شوند و دوباره وزن اضافه کنند.
نظرات کاربران