به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا ظفرقندی در دومین جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت که امروز (دوشنبه) ۱۴ آبان ماه در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: بحث جمعیت نه یک تکلیف بلکه وظیفهای است که باید به نتیجه منجر شود. اگر اولویت همه ما جمعیت باشد زودتر از آنچه تصور میشود به نتایج خوبی می رسیم.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در اولین دیدار هیأت دولت چهاردهم با ایشان بر موضوع جوانی جمعیت، یادآور شد: تأکیدات ایشان محدود و منحصر به وزارت بهداشت نبود بلکه انتظار است فراتر از وزارت بهداشت، سایر دستگاههای اجرایی نیز به این موضوع اهتمام داشته باشند.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه اولویت جوانی جمعیت باید تبدیل به موج شود، گفت: اگر در کشور موج ایجاد کردیم به موفقیت می رسیم و باید در پیوست هر برنامه ببینیم چه اقدامی میتوان برای جوانی جمعیت کرد.
ظفرقندی ادامه داد: با صرف اعتبارات فراوان، ناباروری را درمان میکنیم که سالانه به طور مثال ۱۰۰۰ نوزاد به جمعیت کشور افزوده میشود اما متأسفانه در حوادث جادهای، سالانه ۲۰ هزار جوان را از دست میدهیم.
وزیر بهداشت با اشاره به حساسیت وزارت بهداشت برای کاهش تصادفات جادهای در راستای جوانی جمعیت از تصویب مصوبهای برای کاهش تصادفات رانندگی در بزرگراهها خبر داد.
وی به حضور خود در اجلاس نمایندگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در مشهد مقدس اشاره و خاطرنشان کرد: در آن اجلاس در خواستم از مسئولان نهاد در دانشگاهها این بود که بیشتر در خوابگاههای دانشجویی حضور داشته باشید و با دانشجویان به صورت چهره به چهره صحبت کنید چون جوانی جمعیت، نیاز به کار اقناعی و فرهنگی دارد.
وزیر بهداشت تقویت ساختار نظام شبکه بهداشت و درمان کشور برای جوانی جمعیت را ضروری دانست و گفت: نظام شبکه میتواند نقش مهمی در تحقق سیاستهای جمعیتی کشور داشته باشد و منابع جوانی جمعیت میتواند در این ساختار، صرف شود تا با تعریف مشوقهای مناسب برای نیروهای انسانی، شاهد بهبود یافتن مسیر رشد جمعیت باشیم.
ظفرقندی با اشاره به لزوم فراهم کردن تسهیلات فرزندآوری در کشور، گفت: یکی از معضلات ما، وضعیت معیشتی پزشکان جوان و دستیاران است که حقوق آنها برای زندگی مجردی هم کفاف نمیدهد که سعی کردیم در این مدت حقوق و پرداختی آنها را اصلاح کنیم.
وی از مطرح شدن چند پیشنهاد مرتبط با جوانی جمعیت از سوی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: برخی نیروها در دوره تحصیلی یا رزیدنتی ازدواج کرده و بچه دار هم میشوند و یکی از پیشنهادات ما بر اساس اختیارات وزارت بهداشت این است که پزشکانی که ازدواج میکنند و دارای دو فرزند یا بیشتر هستند، دوره طرح را در محل زندگی شأن سپری کنند و یا اگر باردار هستند و یک فرزند دارند، دو سال طرح تعهد آنها را به تأخیر بیاندازیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: قانون جوانی جمعیت بسیار خوب بوده و پیشرفتهایی هم داشتهایم اما برای جوانی جمعیت ایران باید فراتر از قانون، اقدام کنیم و دستگاههای مختلف حتی اگر در قانون در مورد آنها تکالیفی وجود ندارد هم به میدان بیایند و صدا و سیما نیز بیشتر در این زمینه فعال باشد.
ظفرقندی در پایان یادآور شد: مقام معظم رهبری تاکید جدی همراه با نگرانی در موضوع جمعیت دارند اما با اقدامات انجام شده میتوانیم به آینده، امیدوار باشیم البته برخی از کشورها در حال حاضر نمیتوانند از چاه جمعیتی خارج شوند بنابراین لازم است در این فرصت محدود پنجره جمعیتی با وفاق ملی، شاهد تلاش حداکثری همه دستگاههای اجرایی در این زمینه باشیم.
نظرات کاربران