0

توصیه‌های طب سنتی برای حفظ سلامتی در فصل پاییز

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید مهدی میرغضنفری؛ معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل اظهار کرد: در فصل پاییز به‌دلیل تغییر خصوصیات آب‌وهوایی و دمایی برخی از مشکلات و بیماری‌های جسمی و روحی مانند آلرژی‌ها، مشکلات گوارشی، مفصلی، تنفسی و افسردگی یا سرخوشی بیشتر رخ می‌دهند که می‌توان با رعایت تدابیر فصل پاییز از برخی مشکلات جلوگیری کرد.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل افزود: اشخاص سوداوی یا با غلبه سودا، باید در این فصل از غذاهای با طبع گرم و تر مانند آبگوشت، کباب، گوشت گوسفندی، گوشت شتر، کبک و بلدرچین، ‌تخم‌مرغ آب‌پز و عسلی یا نیم‌رو، گندم و محصولات آن مانند نان، بلغور گندم، آش و حلیم، نخود و لوبیا و غذاهای حاوی آنها، نان سنگگ با مختصری کره یا روغن حیوانی بیشتر استفاده کنند، همچنین خوردن مواد شیرین مانند شیره خرما و انگور، نبات، عسل، مرباهای خانگی، میوه‌های شیرین، کشمش، انگور، به،‌ سیب، خربزه، انجیر تازه، توت تازه، توت خشک و سبزیجاتی مانند ریحان و ترخون، تنقلات مانند بادام و بادام زمینی، فندق، فرنی بادام، حریره بادام و افزودنی‌هایی مانند هل، دارچین و زنجبیل باعث می‌شود بدن این افراد گرم شود و رطوبت پیدا کند و سودای زیاد، کم‌کم دفع شود.

معاون پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش با اشاره به اینکه در این فصل، بروز یبوست به‌معنی خشکی بدن و کلاً خشکی مزاج شامل خشکی پوست و مغز بیشتر می‌شود که از مصادیق شایع آن یبوست گوارشی است، گفت: یبوست با تجمع مواد زائد در بدن، زمینه عفونت‌های ویروسی و غیره از جمله سرماخوردگی را فراهم می‌کند و به همین دلیل در این فصل باید ملیّن‌های رو به گرم همچون انجیر، گلابی، روغن زیتون یا روغن بادام شیرین و شکر سرخ در شیر داغ بیشتر مصرف شوند، همچنین روغن‌مالی روی شکم با روغن زیتون یا روغن بادام شیرین در جهت عقربه‌های ساعت نیز می‌تواند به رفع یبوست و خشکی کمک کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: افراد می‌توانند روغن بادام شیرین در بینی خود بچکانند، زیرا در این فصل رطوبت مغز مقداری کم می‌شود و چکاندن روغن در بینی و یا ماساژ روغن به‌روی صورت و پیشانی، به تعدیل مزاج مغز و سر در فصل پاییز و کاهش مشکلات عصبی همچون افسردگی، بی‌خوابی و عصبی شدن کمک می‌کند.

وی اضافه کرد: در این فصل، استحمام با آب گرم همراه با روغن‌مالی در حمام با روغن‌هایی مانند روغن بادام شیرین یا بابونه یا کنجد هم به پیشگیری از بروز خشکی‌های پوست و لطیف و حالت‌پذیر ماندن پوست در پاییز کمک می‌کند، زیرا در این فصل بسیاری از افراد به خشکی پوست، خارش، اگزما، خونریزی و ترک پوست دچار می‌شوند، همچنین استفاده از بوهای خوش مانند بوی عنبر، گلاب و گل‌هایی مانند نرگس و ایجاد حالت فرح و شادی در این فصل توصیه می‌شود تا از بروز مشکلات روحی و روانی پیشگیری شود.

میرغضنفری با یادآوری اینکه در فصل پاییز سرماخوردگی و آنفلوآنزا شایع هستند و مهم‌ترین اصل در درمان، اصلاح مزاج و سبک زندگی متناسب با مزاج و تقویت بدن است؛ تأکید کرد: حتماً اگر کسی ضعف دارد باید قوای بدنی خود را با خوردن خوراکیهای مقوی مثل حریره و شیره بادام، آب و رب سیب و به، زردک پخته‌شده و نخودآب تقویت کند.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل تصریح کرد: اگر شخص کم‌خونی دارد باید اصلاح شود و اگر خیلی لاغر و ضعیف و نحیف است بایستی از غذاهای مقوی مولد خون مانند آبگوشت، حلیم، کباب چنجه، کباب دل مرغ، شیربرنج خوب پخته‌شده به‌همراه مربای سیب، به یا انگور میل کند، خوردن آب سیب به‌همراه یک قاشق شیره انگور هم بسیار کمک می‌کند.

وی افزود: آب عسل با یا بدون آبلیمو روزی تا دو لیوان به‌صورت جرعه جرعه مخصوصاً در موارد ضعف، صبح ناشتا یا گاهی بعد از غذا نیز می‌تواند به تقویت قوای فرد کمک کند.

میرغضنفری گفت: اگر فردی استرس‌های سنگین دارد یا خواب خوبی ندارد، حتماً بایستی اصلاح شود چراکه تمامی این عوامل می‌تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و شخص، مستعد بیماری‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌شود لذا ورزش ملایم در فصل پاییز حدود ظهر یا بعدازظهر ـ که هوا متعادل‌تر است و سرمای زیاد را ندارد ـ نیز برای تقویت سیستم ایمنی توصیه می‌شود.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم+

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *