محققان:
محققان میگویند، آنتی بیوتیکها برای درمان بیماریهای باکتریایی مانند ذاتالریه استفاده میشوند و به بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا و اکثر گلودردها کمکی نمیکنند.
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، اگر برای بیماری دستگاه تنفسی مانند سرماخوردگی یا سرفه به پزشک مراجعه کنید، ممکن است مصرف آنتی بیوتیک بخشی از برنامه درمانی نباشد. آنتی بیوتیکها برای درمان بیماریهای باکتریایی مانند ذاتالریه استفاده میشوند و به بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا و اکثر گلودردها کمکی نمیکنند.
محققان تاکید میکنند، مصرف آنتی بیوتیکها گاها میتواند باعث مقاومت آنتی بیوتیکی شود و به بدن آسیب برساند؛ مقاومت میکروبی زمانی رخ میدهد که باکتریها توانایی شکست داروهایی را که برای کشتن آنها طراحی شده اند را به دست میآورند؛ در این شرایط هر زمان که آنتی بیوتیکها استفاده شوند، میتوانند عوارض جانبی ایجاد کنند و منجر به مقاومت آنتی بیوتیکی شوند. این نوع از داروها روی ویروسهایی که باعث سرماخوردگی و یا آبریزش بینی میشوند حتی اگر ترشحات بینی غلیظ، زرد یا سبز باشد، اثر ندارند.
در حال حاضر برخی از مواد غذایی موثری وجود دارد که برای جلوگیری از سرفه و سرماخوردگی باید در رژیم غذایی معمولی ما گنجانده شود. برخی از این مواد غذایی که علاوه بر پیشگیری از این بیماریها در درمان آنها هم موثر هستند به شرخ زیر است:
۱. زنجبیل
زنجبیل یک درمان رایج برای سرفه است که به عنوان یک ضد التهاب نیز عمل میکند. یک فنجان چای زنجبیل داغ ممکن است به تسکین سرفه و گلودرد کمک کند. زنجبیل حاوی مواد شیمیایی است که عروق خونی در ریهها را گشاد و ماهیچههای صاف را شل میکند و به مجاری هوایی اجازه باز شدن میدهد. برای درمان سرفه، از تکههای زنجبیل تازه یا زنجبیل تازه رنده شده در چای داغ استفاده کنید.
۲. سیر
سیر میتواند به درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک کند. مصرف این ماده غذایی باعث بهبود سریعتر میشود و مزایای سلامتی دیگری نیز دارد. اگر به سیر خام دسترسی دارید، میتوانید آن را به سوپ خود اضافه کنید. سیر دارای موادی است که ایمنی را بهبود میبخشد، فواید درمانی دارد و میتواند در رژیم غذایی روزانه شما گنجانده شود.
۳. عسل خام
عسل خام طیف وسیعی از فواید دارویی به ویژه برای مشکلات تنفسی دارد. دارای اثرات ضد باکتری، ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد التهابی است که ممکن است به کاهش شدت و طول سرفه کمک کند. برای دریافت بهترین اثربخشی، آب ولرم را با یک قاشق غذاخوری عسل و دو قاشق غذاخوری آب لیموی تازه بنوشید. لیمو به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل و به شما کمک میکند تا انرژی بیشتری داشته باشید.
۴. زردچوبه
شیر زردچوبه یک درمان خانگی شناخته شده در هند و بسیاری از کشورها برای بسیاری از بیماریها از جمله برای گلودرد و سرفه است. زردچوبه به دلیل کورکومین موجود در آن مفید است. کورکومین به زردچوبه رنگ زرد میدهد و خاصیت ضد التهابی دارد. زردچوبه سیستم ایمنی بدن را تقویت و پاسخ آنتی بادی شما به عفونت را فعال میکند. برای تسکین سریع، مقداری فلفل سیاه را با زردچوبه مخلوط کنید.
۵. آناناس
ممکن است تعجب کنید، اما آناناس یک سرکوب کننده موثر سرفه است. بروملین یک آنزیم موجود در آنانس است که دارای اثرات ضد التهابی و موکولیتیک (مخاط شکن) است. به دلیل این دو خاصیت بروملین، آناناس غذای خوبی برای تسکین سرفه است.
۶. انار
آب انار سرشار از ترکیبات ضد باکتری و ضد التهابی است. این ترکیب شامل آنتی اکسیدانهای فلاونوئیدی است که به مبارزه با ویروسها کمک میکند و طول دوره سرماخوردگی را تا ۴۰ درصد کاهش میدهد. آب انار را میتوان هر روز مصرف کرد؛ به طورکلی آنتی اکسیدان انار 3 برابرچای سبزاست و وظیفه آنتی اکسیدانها حفاظت از بدن دربرابراسترسها، آلودگیهای شیمیایی ومقابله با انواع سرطانهاست. ویتامین C موجود در اناربرای درمان کم خونی و فقرآهن و همچنین جلوگیری از سرماخوردگی تاثیرگذار است. کارشناسان تغذیه براین عقیدهاند که درانار ویتامینی وجود دارد که در پیشگیری ازکم خونی و فقرآهن افراد، پیشگیری ازابتلا به سرماخوردگی، پیشگیری ازآلزایمر و کاهش فشارخون و بسیاری از بیماریهای دیگر بسیارمؤثراست وهمچنین پتاسیم موجود دراین میوه باعث پیشگیری ازبیماری قلبی وعروقی می شود واز پوکی استخوان زنان در بعد از یائسگی جلوگیری میکند.
۷. چای
هنگامی که سرفه یا سرماخوردگی دارید، چای داغ (چای سبز، سیاه یا گیاهی مانند بابونه) بنوشید. چای حاوی آنتی اکسیدان است و گلودرد را تسکین میدهد و مخاط گرفتگی بینی را مایع میکند که به پاکسازی مجرای بینی کمک میکند. چای بابونه همچنین دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد التهابی است. چای بابونه خواب را تقویت و به محافظت از سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
۸. دانه کدو تنبل
دانههای کدو تنبل سرشار از روی هستند، یک ماده معدنی که بدن شما برای کمک به عملکرد صحیح گلبولهای سفید خون به آن نیاز دارد. گلبولهای سفید خون برای مبارزه با عفونتهایی مانند ویروس آنفلوانزا ضروری هستند.
۹. سوپ سبزیجات
هنگامی که آنفلوآنزا دارید، یک کاسه سوپ سبزیجات با طعم زنجبیل، سیر، زردچوبه و فلفل سیاه مصرف کنید. برای کاهش احتقان، بخار سوپ یا آبگوشت جریان مخاط را در بینی تسریع میکند. یک سوپ مغذی نیز میتواند به تسکین التهاب کمک کند. نوشیدن سوپ داغ سیستم ایمنی بدن شما را تقویت میکند و از شما در برابر باکتریها و ویروسها محافظت میکند.
۱۰. آب سبزیجات
سبزیجات حاوی آنتی اکسیدانهایی هستند که به عملکرد سیستم ایمنی کمک میکنند. آب سبزیجات ممکن است به شما در بهبود سریعتر بیماریهایی مانند آنلفوآنزا کمک کند. هنگامی که علائم آنفولانزا دارید، ممکن است حس چشایی خود را از دست بدهید و تمایلی به خوردن غذاهای جامد نداشته باشید. برای شما، یک لیوان آب سبزیجات درمان ایده آلی است و میتوانید در آن از سبزیجاتی مانند هویج و اسفناج استفاده کنید که دارای ویژگیهای ضد ویروسی هستند.
منبع : خبرگزاری آنا
نظرات کاربران