به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین فرشیدی امروز در حاشیه هشتمین کنگره قلب ایران در انستیتو آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب شهید رجایی اظهار کرد: رتبه اول مرگومیر در ایران مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی است در حالی که تمام عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی باعث کنترل و پیشگیری است.
وی افزود: یکی از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی، مصرف سیگار و دخانیات است؛ در صورتی که فردی مصرف سیگار را متوقف کند، ظرف دو سال اثرات منفی ناشی از مصرف دخانیات در بدن او کاهش یافته و ابتلا به بیماری قلبی در او کم میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: فشار خون یکی از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی است؛ 30 درصد جمعیت ایران مبتلا به پرفشاری خون هستند؛ با افزایش سن، آمار ابتلا به فشار خون بالا نیز افزایش مییابد به طوری که در کشور ما 50 درصد افراد بالای 60 سال مبتلا به پرفشاری خون هستند. اگر فشار خون افراد در محدوده 12 روی 8 میلیمتر جیوه باقی بماند میزان ابتلا به بیماریهای قلبی 50 درصد کاهش پیدا میکند.
وی ادامه داد: نداشتن فعالیت بدنی از جمله عوامل دیگر ابتلا به بیماریهای قلبی است و بنابراین افراد باید روزانه حداقل 20 دقیقه پیادهروی داشته باشند.
فرشیدی با بیان اینکه ابتلا به دیابت از دیگر عوامل خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی است، تصریح کرد: حدود 11 درصد جمعیت کشور ما به دیابت مبتلا هستند که دیر متوجه افزایش قند خون خود میشوند و بالا رفتن قند خون نیز باعث افزایش ابتلا به بیماریهای قلبی میشود.
وی بالا بودن چربی خون را از دیگر علل ابتلا به بیماریهای قلبی عنوان و خاطرنشان کرد: آمار بیماریهای قلبی رو به افزایش است اما در حال حاضر با اجرای طرح سلامت خانواده در وزارت بهداشت در تلاش هستیم که تا دو سال آینده، بیماران دارای عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را شناسایی و درمان کنیم.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران