به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فرامرز خدائیان در نشست خبری امروز در سازمان غذا و دارو درباره پایش سموم باقی مانده در محصولات کشاورزی اظهار کرد: امنیت غذایی بدون استفاده از سموم کشاورزی و آفتکشها و حشرهکشها حاصل نمیشود و برای بالا بردن بهرهوری در کشاورزی باید از سموم استفاده شود.
وی ادامه داد: سمومی که در محصولات کشاورزی استفاده میشوند باید مجوز سازمان حفظ نباتات را داشته باشند و حداکثر دوز مجاز آنها در فرآورده تولیدشده محاسبه شود.
وی گفت: ما ناچاریم برای بهبود تولید فرآوردههای کشاورزی از سموم مجاز استفاده کنیم. محصولاتی که وارد بازار میشود باید حدود مجاز را رعایت کنند و سازمان غذا و دارو پس از تولید فرآوردههای خام کشاورزی و دامی، محصولات را مورد نظارت قرار میدهد و اگر میزان باقی مانده سموم از حد مجاز بیشتر شود از ورود آن به بازار جلوگیری میشود و در این راستا نیز سندی مبتنی بر استانداردهای موجود تدوین شده است.
وی اعلام کرد: براساس مصوبه شورای عالی سلامت، بنا شد که میزان استانداردهای مربوط به محصولاتی نظیر گوجه فرنگی، خیار، بادمجان، پرتقال و… پایش شود و در حال حاضر پایش سموم بیش از 40 محصول کشاورزی در حال انجام است.
مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه بیشترین محصولات کشاورزی که باقی مانده سموم در آنها بیش از حد مجاز بوده کدامند؟ بیان کرد: مانند همه کشورها، در کشور ما نیز برخی از محصولات عدم انطباق دارند و در کشور ما نیز برخی محصولات بیش از حد مجاز، فلز سمی و نیترات دارند اما سبزیجات بیشترین عدم انطباق را دارد؛ عدم انطباق یعنی حدود مجاز سموم کشاورزی در یک محصول کشاورزی رعایت نشده است.
وی خاطرنشان کرد: بحث عدم استفاده از فاضلاب در مزارع کشاورزی، در حوزه معاونت بهداشت وزارت بهداشت است و مکاتبات و اقدامات لازم برای عدم استفاده از فاضلاب برای آبیاری گیاهان صورت گرفته است و تعداد مزارعی که با فاضلاب آبیاری میشوند زیاد نیست.
خدائیان با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه محصولات دانش بنیان حوزه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی در هشتم و نهم اسفندماه سال جاری در مصلای امام خمینی(ره) گفت: در این نمایشگاه 475 شرکت دارویی و 374 شرکت در حوزه کشاورزی و غذا حضور دارند.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم
نظرات کاربران