0

محصولات تراریخته برچسب‌گذاری می‌شوند/ ارزیابی سلامت ۲۰۰۰۰ محصول کشاورزی

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید حیدر محمدی در همایش روز جهانی امنیت غذایی اظهار کرد: زمین‌های کشاورزی باید شناسنامه‌دار شوند که به برندینگ کشاورزان هم کمک می‌کند و سبب تلاش آنها برای تولید محصول با کیفیت می‌شود.

محمدی ادامه داد: بعضی از موضوعات مانند محصولات تراریخته برای مردم مهم است؛ در همین راستا برچسب‌گذاری محصولات تراریخته در حال انجام است. این‌گونه موضوعات باید درست برای مردم تبیین شوند تا مانند روغن پالم که ضرر دارد، گمان نکنند یک ماده سمی خطرناک و کشنده است.

معاون وزیر بهداشت افزود: ریاست شورای عالی امنیت غذایی را شخص رئیس جمهور برعهده دارد که این نشان‌دهنده اهمیت موضوع تامین غذای سالم است. سازمان بهداشت جهانی نیز هر ساله به شکل ویژه به این موضوع تاکید می‌کند.

وی با اشاره به موفقیت صنعت غذایی کشور در صادرات یادآور شد: کارخانجات و صنایع غذایی بالغ بر صدها میلیون دلار صادرات دارند، در حالی که کل صادرات دارو با رشدی که طی سال گذشته داشت به 120 میلیون دلار رسید.

محمدی همچنین از ارزیابی سلامت سالانه 20 هزار محصول کشاورزی خبر داد و وضعیت ایمنی سلامت غذایی در کشور را مطلوب اعلام کرد.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در سازمان غذا و دارو نقش خود را در بررسی همه شاخص‌های سلامت مواد غذایی ایفا می‌کنیم. در مورد آب همواره اندازه گیری نیترات و نیتریت‌ها اهمیت داشته است و بررسی محصولات کشاورزی هم به همین اندازه مهم است.

وی با تاکید بر اینکه بیماری‌های زیادی مرتبط با مصرف غذای ناسالم وجود دارد، اظهار کرد: در این زمینه باید به پیشگیری اهمیت دهیم. در این میان سلامت کودکان از اهمیت بیشتری برخوردار است.

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: زمانی امنیت غذایی به وجود می‌آید که غذای سالم با قیمت مناسب در دسترس باشد. در مورد دارو و تجهیزات پزشکی بیمه‌ها برای حمایت ورود می‌کنند و در زمینه غذا هم سایر سازمان‌ها باید ایفای نقش کنند که امروزه از طریق برخی یارانه‌ها این حمایت وجود دارد اما باید مطمئن باشیم مردم می‌توانند به غذای سالم دسترسی داشته باشند.

محمدی با اشاره به نقش غذا در بروز بیماری‌های غیرواگیر بیان کرد: دیابت، بیماری قلبی عروقی، بیماری تنفسی نقش مستقیمی با مصرف نوع غذا دارند.

وی ادامه داد: اقدام خوب سال پیش سازمان غذا و دارو در این زمینه، تدوین حداکثر باقی مانده مجاز آلاینده‌ها و سموم بود که حدود 18 هزار شاخص ابلاغ شد.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در هر کشوری میزان جذب و مصرف محصولات غذایی متفاوت است و برخی کشورها همچنان استاندارد خود را بر مبنای سایر کشورها تنظیم می‌کنند ولی این شاخص باید برای مردم همان کشور به شکل تخصصی تدوین شود که ما توانستیم این شاخص را برای مردم خود تدوین کنیم.

محمدی بیان کرد: تدوین سند ملی امنیت غذایی نقش مهمی در تامین امنیت غذا دارد. حدود 14 هزار واحد تولیدی صنایع غذایی داریم و این نشان دهنده اهمیت بالای نظارت ماست که انتظار همکاری تنگاتنگ میان دستگاه‌های مرتبط داریم.

وی اضافه کرد: از لحاظ نیروی انسانی و تجهیزات، امکان پایش همه محصولات را نداریم و آزمایشگاه‌های ما نیاز به حمایت و تجهیز دستگاه‌های جدی دارند. در سال جاری اعتبار مناسبی در این بخش نداشتیم که در تلاش برای تامین اعتبارات لازم هستیم.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *